Hlavní místnost japonské restaurace Mash Hana v pražské Bubenči je celkem stroze zařízena. Na zdech visí tu a tam vkusné malby ryb a mořských živočichů, které se střídají s japonskými svitkovými obrazy. Vzadu v restauraci je ukryta další místnost, kde vám na přání majitel připraví tradiční japonskou večeři na speciálních rohožkách tatami. "Samozřejmě se na takovou večeři musíte zout, protože chodit po tatami v botách se přísně zapovídá," usmívá se Miyzaki.

Pokud se usadíte přímo na bar, budete mít možnost se dívat na zkušeného sushi borce přímo při práci. Rychlost, jakou vznikají všechny maki rolky, nigiri či umně nakrájené sashimi, což jsou jen kousky syrové ryby naaranžované na zelenině, je fascinující.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se