reklama
Recept

Boršč po litevsku voní koprem. K babímu létu se tato osvěžující polévka hodí báječně

Litevská kuchyně je vydatná jak obřími porcemi,... více
Jídlo 26.09.2013
Recenze kavárny

Gule z kavárny Gavalier chutnají bez nadsázky orgasticky. Vyzkoušejte je v Banské Štiavnici

Svérázná poetika Banské Štiavnice připomíná Český... více
Jídlo 19.09.2013
Recept

Jak uvařit Krenfleisch, kyselo nebo třešňové guliváry? Vyzkoušejte poklady z regionálních kuchyní

Haná, Valašsko, Chodsko, Pošumaví, Podkrkonoší...... více
Jídlo 14.09.2013
Recept

Borůvky v lahvi jsou způsob, jak si uložit do spíže léto na horší časy

Modrá pusa od borůvek patří k létu stejně jako bezinková limonáda nebo jahodové knedlíky. Když se... více
Jídlo 12.09.2013
Recenze restaurace

Syrové jídlo a výborná srbská kuchyně dominují jídelnímu lístku restaurace Jelica

Nezvyklá kombinace srbské kuchyně a konceptu raw, tedy nevařených bezmasých pokrmů, láká k návštěvě... více
Jídlo 12.09.2013
Fotogalerie

Kde se dají ochutnat regionální speciality? Podívejte se na výběr deseti zajímavých restaurací

Krajové recepty jsou pestré a různorodé jako... více
Jídlo 09.09.2013
Recenze restaurací

Kam (ne)jít na hlavní jídlo a pivo, když jste na výšlapu Mengusovskou dolinou v Tatrách

Po cestě Mengusovskou dolinou potká hladový... více
Jídlo 02.09.2013
Recept

Z angreštu už se nemusíte šklebit. Vykouzlete z něj omáčku k masu jako to umí v Polsku

Angrešt patří k sezonnímu ovoci, na nějaké velké... více
Jídlo 28.08.2013

Skliďte, co je zrovna zralé, a udělejte si bublaninu. Hotová bude do půl hodiny

Jaký je nejjednodušší způsob, jak uctít tetičku, která přijela nečekaně na návštěvu? Na kynuté... více
Jídlo 15.08.2013
Recept

Maso mořského vlka má jemné aroma, nejlépe chutná upečené v kůži. Třeba na cuketách

Jemná chuť rybího masa, sezonní zelenina, čerstvě... více
Jídlo 08.08.2013
Recenze restaurace

Holešovická restaurace Molo 22 je jako loď, které chybí rázný kapitán

Aprílové počasí připomínají v holešovickém Molu 22 hlavně výkony obsluhy. Jednou příkladná, jindy... více
Jídlo 08.08.2013
Video

VIDEO: Kartotéka, v níž je záznam téměř každého Čecha, připomíná staré sci-fi

Veřejnosti není přístupná, i novinář si musí vyžádat speciální povolení, aby se dostal dovnitř.... více
Architektura 11.08.2013
Recept

O pšeničných weizanách i o knedlících pečených, chlupatých nebo třeba ovocných

České západní pohraničí je zřejmě nejknedlíkovějším regionem v Evropě. Knedle se tu dělají ze všech... více
Jídlo 01.08.2013
Recenze restaurace

Oběd do kanceláře v japonském stylu. Košaté menu zvládá Sushi time celkem s grácií

Západní metropole zatím Praha v roznášce jídla nedohnala, i když už dnes jídlo přes telefon není... více
Jídlo 01.08.2013
Recept

Proč milovat Balkán? Pochopíte, až se zakousnete do pečené papriky s fetou

Země bývalé Jugoslávie, Rumunsko či Albánie mají kuchyni rozmanitou, ale spojují ji intenzivní... více
Jídlo 25.07.2013
Recenze restaurace

Peter´s Burger Pub: Nadstandardně chutné burgery v podniku pod Vítkovem

Letošní přírůstek na pražskou burgerovou scénu nemá o hosty nouzi. V kancelářském Karlíně je to... více
Jídlo 25.07.2013
Recept

Rusalkovsky lehké rýžové nudle patří do salátu. Vonět a chutnat může jako v Thajsku

Rýžové těstoviny jsou pro léto jako stvořené.... více
Jídlo 11.07.2013
Recenze restaurace

Letní večer v Praze s grilovaným masem? Na hradbách Vyšehradu u balkánského grilu Gigi Migi

Vůně ohně a masa je typická pro letní večery v... více
Jídlo 11.07.2013

Tři zmrzlinárny v Praze, kde se může ochladit i labužník. Doporučuje Petra Pospěchová

Kam zajít v Praze na čokoládovou zmrzlinu, která... více
Jídlo 09.07.2013

Vstup povolen jen hvězdám a velkému byznysu. Podívejte se do baru pro vyvolené karlovarského festivalu

Je jedno místo na karlovarském filmovém... více
Jídlo 06.07.2013
Pojmy z gastronomie

S masalou se důvěrně znají recepty jihoasijské kuchyně. Jde o směs koření

Používá se při přípravě karí, rýžových pokrmů i ryb a její složení se liší podle toho, kdo ho míchá... více
Jídlo 30.06.2013
Recept

Ovoce na gril. Když uhlíky dohasínají, ananas sládne a získává celé bohatství chutí

Je neobyčejně šťavnaté, na povrchu... více
Jídlo 27.06.2013
Recenze restaurací

Jídlo v Lokálu Nad Stromovkou je sázka na jistotu. Jediné, co trochu pokulhává, jsou dezerty

Nový Lokál nad Stromovkou pokračuje ve... více
Jídlo 02.07.2013
Slovo týdne

Cassoulet je pokrm z fazolí a masa, vznikl ve Francii za stoleté války

Název tohoto původem francouzského pokrmu je odvozen od kameninové nádoby "cassoule", v níž se... více
Jídlo 23.06.2013
Recept

Nakyslá rebarbora se sladkými jahodami tvoří krásný kontrapunkt. Vyzkoušejte ho

Jahody i rebarbora jsou skvělými surovinami pro časně letní pečení, ať už je dáte do knedlíků či na... více
Jídlo 20.06.2013
Recenze restaurace

Rýže v podobě, jakou jste určitě neměli: Restaurace Alriso z ní dělá těstoviny či tiramisu

V menu restaurace Alriso je jen pár jídel, která... více
Jídlo 20.06.2013
Recept

O paprikách a Charvátech. Jak se z plněných paprik stala česká a moravská klasika

Jižní Morava je místem, kde se setkávají nejen moravská a rakouská kulinární tradice. Svoji stopu... více
Jídlo 13.06.2013
Recenze restaurací

Salátový bar Chop´d oživil gastronomii v pražském Karlíně. Slušelo by mu ale lepší provedení

Vyberete si salát z menu, nebo si sestavíte svůj... více
Jídlo 19.06.2013
Recept

Špenát v truhlíku. Pečovat o něj není žádná věda, využití najde třeba ve špenátovém quichi

První měsíce, kdy slunko převáží nad zamračeným... více
Jídlo 06.06.2013
Recenze restaurace

Provinční zážitek z liberecké restaurace Saiko: Sushi jako od naprostého amatéra

Úroveň kuchyně v restauraci Saiko odpovídá interiéru, který kombinuje minimalistický nábytek s... více
Jídlo 06.06.2013
  Celkem nalezeno: 158.
 
 Zobrazuji: 1 - 30. Další>    Konec>>

O autorovi

Petra Pospěchová
Petra Pospěchová
redaktorka
reklama

Žebříčky NejčtenějšíaNejoblíbenější

reklama
reklama