reklama

Za recept na nejslavnější pizzu na světě může nuda

Italská královna Markéta Savojská prý byla unavena vysokou francouzskou gastronomií, a tak si... více
Za jídlem 0 05.03.2015

Legenda o naštvaném kuchaři vypráví, jak vznikly první chipsy

Bramborové chipsy se staly jedním ze symbolů amerického životního stylu. Jak a kdo je ale vynalezl,... více
Za jídlem 0 06.02.2015

Ukrajinský trh by mohl být pro Čechy kulturním šokem, říká šéfkuchař Radek David

Až šestkrát za rok jezdí Radek David na Ukrajinu, kde připravuje menu pro několik restaurací. V... více
Jídlo 0 26.01.2015

Pardubičtí školáci si pochutnají na svačině De Lux od šéfkuchaře Sapíka

Jedno kliknutí přes internet stačí rodičům pardubických školáků k zajištění svačiny pro jejich... více
Jídlo 0 15.01.2015
Fotogalerie

7 delikates mimo zákon. Podívejte se, kde a proč zakazují foie gras či sýr mimolette

Co je v jedné zemi vyhledávaná pochoutka, může... více
Jídlo 0 29.09.2013

V kuchařských show se otočilo 9,2 miliardy. Lidl teď chytře angažoval Pauluse

Je lepší česká, nebo slovenská kuchyně? Plakáty s tvářemi Romana Pauluse a Marcela Ihnačáka... více
Jídlo 0 08.10.2013
Fotogalerie

10 podivných jídel z celého světa. Kde pijí hadí víno a kde jedí kachní embrya?

Jiný kraj, jiný mrav. A taky jiná kuchyně. Vybrali jsme 10 pochoutek z celého světa, které by vás... více
Jídlo 0 22.09.2013

Burčák smí být jen z Česka, tak zní zákon. Je-li surovina odjinud, nesmí se jako burčák prodávat

Že opravdový burčák se dá ochutnat jen u vinaře,... více
Jídlo 0 20.09.2013
Video uvnitř

Testovali jsme chuť burčáků v Praze. Propadly dva, jeden u odborníka, jeden u laické poroty

V redakci jsme otestovali ve slepém chuťovém... více
Jídlo 0 24.09.2013
Podzimní sezona

V obchodech nenajdete české švestky. Jejich místo zaujaly pološvestky z Balkánu a Kanady

Jsou krásně modré, měkké a přitom trpké na... více
Jídlo 0 25.09.2013
Video uvnitř

V hlavní roli švestky. Vyzkoušejte s nimi výborný koláč z mandlového těsta nebo kuře

Bez švestkového koláče by babí léto ztratilo část... více
Jídlo 0 25.09.2013

Pivní trh hledá alternativy k radlerům. Jejich prodej srazil chladný začátek léta o desítky procent

Pivní mixy zklamaly očekávání pivovarů. Chladný... více
Jídlo 0 19.09.2013
Rozhovor

Jak se vyhnout špatné restauraci? Foodkritik Pavel Maurer radí, čeho si všímat

Než si člověk koupí košili, vyzkouší si ji. Na večeři do restaurace chodí řada lidí naslepo a pak... více
Jídlo 0 14.09.2013
Video uvnitř

Zkuste netradiční recepty z hub. Třeba vylepšený karlovarský knedlík a ragú místo smaženice

Nejen smaženicí živ je český houbař. Vyzkoušejte... více
Jídlo 0 11.09.2013

U českých hub se nebojte radioaktivity. Konzumace do několika kilogramů ročně není problém

Obsahem některých vitaminů se houby mohou... více
Jídlo 0 13.09.2013
Video uvnitř

Tisíc obědů zdarma se dnes podávalo v centru Prahy. Z potravin, které by jinak skončily v odpadcích

Tisíc obědů zdarma se dnes v rámci happeningu... více
Jídlo 0 10.09.2013
Víno

Byznys s vinařskou turistikou je teď na vrcholu, už brzy na něm ale nevydělá každý

Symbolem vinobraní není jen zážitek z dobrého vína, ale i vyprodané hotely a zisky vinařů. I proto... více
Jídlo 0 06.09.2013
Podzimní sezona

Ještě před třiceti lety jsme ji neznali, dnes je tu doma. Cuketa má právě teď svou sezonu, co s ní?

Co si dát k večeři? Ideální volbou je cuketa. I... více
Jídlo 0 09.09.2013

Sezonu gastrofestivalů uzavře v Praze Foodparade. Už příští víkend v Trojském zámku

Začátek babího léta v Trojském zámku bude patřit... více
Jídlo 0 01.09.2013

Slunečnicový olej se nehodí na smažení. Navzdory rozšířenému názoru je na to nejlepší řepkový

Slunečnicový olej jako ideální volba pro smažení?... více
Jídlo 0 03.09.2013

Čaj jako vrcholek hory za svítání. I tak se dá popisovat, jak chutná čaj, říká degustátor

Když ochutná čaj Číňan, popíše ho jako vrcholek... více
Jídlo 0 23.08.2013
Léto na grilu

Grilování nejen pro vegetariány: Cuketa se sýry i pizza na grilu mohou být hlavní chod i předkrm

Udělat ze zeleniny na grilu chutný překrm, který... více
Jídlo 0 21.08.2013
Fotogalerie

Podívejte se, jak míchají koktejly mistři barmanské show. O titul soutěžili v Praze

Míchání koktejlů může být velká show. Šest... více
Jídlo 0 21.08.2013
Léto na grilu

Žádné omáčky ke grilovanému masu v obchodě nekupujte. Udělat si vlastní salsu je jednoduché

Žádné polotovary z obchodu, prosím. Nahradit... více
Jídlo 0 20.08.2013
Reportáž

V továrně na lisování oleje za studena: Podívejte se, jak se vyrábí olej z oříšků nebo slunečnice

Z lisu v malé továrně v západočeských Kraslicích... více
Jídlo 0 09.08.2013
Léto na grilu

Ryba z grilu má mít uvnitř malý proužek syrového masa, tvrdí specialista na grilování

Méně je u ryb více. Přehlušit jemnou chuť rybího... více
Jídlo 0 07.08.2013
Rozhovor

S českým jídlem lze udělat hodně parády, říká Filip Sajler. Servíruje ho špičkám politiky i byznysu

Nejtěžší disciplína v cateringu je svatba, říká... více
Jídlo 0 09.08.2013
Fotogalerie uvnitř

Čím oživit letní večeři? Kombinujte listové saláty, třeba podle aktuální nálady

Listové saláty obecně obsahují více draslíku, železa, vápníku nebo kyseliny listové než jiné druhy... více
Jídlo 0 02.08.2013
Léto na grilu

Zelenina na grilu trochu jinak. Zkuste salát z cukety nebo smetanové brambory

Se zeleninou může být při grilování zábava. Ogrilujte ji, připravte z ní salát, zapečte ji, užijte... více
Jídlo 0 31.07.2013

Orosená sklenice s domácí ledovou kávou či čajem je hotová za pár minut. Osvěžte se

Orosená sklenice s domácím ledovým čajem nebo... více
Jídlo 0 26.07.2013
  Celkem nalezeno: 471.
 
 Zobrazuji: 1 - 30. Další>    Konec>>

O autorovi

Radka Hrdinová
Radka Hrdinová
redaktorka
reklama

Žebříčky NejčtenějšíaNejoblíbenější

reklama
reklama