reklama

Bílé, téměř čiré: Jak chutná svatomartinské Zweigeltrebe Klaret z Velkých Pavlovic?

Kdybych chtěla žertovat, skoro bych řekla, že... více
Jídlo 16.11.2017

Müllerka jak se patří: Mladé víno z Rakouska zalechtá bílými hluchavkami a jasmínem

Dlouho jsem nepila tak rozdováděné, přitom... více
Jídlo 08.11.2017

Příslib z Chile: Rulandské modré Leyda Reserva 2012 chutná po listí, medu i skořici

Když lehce poučený pijan vína slyší "Chile", není... více
Jídlo 20.10.2017

Přímočará magie. Čistý Merlot Petit Enira 2012 nabízí aroma zralých černých bobulí

V Bulharsku se specializují na červené víno a umí ho opravdu dobře. Navštívili jsme vinařství ve... více
Jídlo 09.10.2017
ego!

Novozélandský Sauvignon Blanc s nádechem divoké rukoly nabídne snový výlet k protinožcům

Novozélandský Sauvignon Blanc je jedno z vín, jež... více
Jídlo 24.09.2017
ego!

Stormhoek Chardonnay 2016 zaujme chutí žlutých melounů a pálivé hořčice. Vinětu si nakreslíte sami

K lahvi zavařené do fólie je přidaný malý fix.... více
Jídlo 08.09.2017
ego!

Příjemné holandské víno: Pinot gris povzbuzuje k dlouhému, lenošivému popíjení

Holandská vína neohromí množstvím, mají však dlouhou a zajímavou historii. V Maastrichtu jsme si... více
Jídlo 27.08.2017
ego!

Překvapení ve dvoře: Výjimečný švýcarský bílý merlot chutná svěže a voní po broskvích

Ze dvora na periferii se vyklube restaurace z... více
Jídlo 11.08.2017
ego!

Brazilská noc s červeným vínem: Rubínové Teroldego Intenso připomene léto v Jiží Americe

Na jihu Brazílie leží stovky vinic, mnohé s... více
Jídlo 28.07.2017
ego!

Dolnorakouský Grüner Veltliner Smaragd nabízí harmonickou chuť i vůni meruněk a broskví

Vydali jsme se do klasického rakouského... více
Jídlo 14.07.2017
ego!

Nóbl, ale nakyslý večer v San Francisku: Rýnský ryzlink z Wachau zklamal

Rýnský ryzlink v "ráži" Smaragd z rakouského Wachau od vinaře Pichlera byl plný zlatých paprsků a... více
Jídlo 27.06.2017
ego!

Na skok ve švédské kantýně: Bílé Bourgogne Vézelay chutná po citronové trávě

"Nejlepší oběd ve Švédsku" si dáte v kantýně na pobřeží Malmö. K pití dostanete na výběr vodu a dvě... více
Jídlo 09.06.2017
ego!

Profesorský pinot: Oregonský Rainstorm 2013 vás naladí na slavnostní notu

Rulandské modré neboli pinot noir je odrůda, kterou proslavilo Burgundsko. Jinde se mu příliš... více
Jídlo 28.05.2017
ego!

Červené pro začátek grilovací sezony: El Regreso Merlot se výborně hodí k masu

Když zmíníte Merlot před zkušenějším pijanem, asi trochu nakrabatí čelo. Je v tom ale trochu... více
Jídlo 12.05.2017
ego!

Pinot Gris v Dolomitech: Víno se slámovými záblesky a chutí bystrou jako horský potok

Víno Trentino Pinot Grigio Dorigati se již pět... více
Jídlo 30.04.2017
ego!

Když se bublinky červenají: Podmanivý rubínový Bohemia Sekt se skvěle hodí k čokoládové pěně

Orosený červený Bohemia Sekt demi sec umí... více
Jídlo 13.04.2017
ego!

Víno, které připomíná léto: Chianti "Il Gufo" 2015 je příjemné červené s čerstvými záblesky malin

Il Gufo není typické vinařství, ale velká farma v... více
Jídlo 31.03.2017
ego!

Víno jako srdeční záležitost: Tavel 2015 má úchvatnou ohnivou barvu. Je ale překvapivě plochý

Francouzský Tavel je jedno z mála růžových vín,... více
Jídlo 17.03.2017
ego!

Víno Divý Ryšák 2015 je pro fajnšmekry. Na jazyku je nevycválané a mírně lechtavé

Ryšák je staré označení pro růžovky vyrobené ze směsi hroznů. V tomto případě dvanácti různých... více
Jídlo 03.03.2017
ego!

Divoký Kohout: Víno surové chuti, které rostlo i zrálo nespoutaně

Původně Cuvée Oldschool 2011 je dnes obrandované jménem brněnského podniku Kohout na víně. Byť se... více
Jídlo 17.02.2017

Dovádivý Němec. Víno Dürkheimer Riesling svítí teplým jarním sluncem

Dokonalost, pořádek a řád bývají vlastnostmi Němců. Jak je na tom německé víno? Od něj přece jen... více
Jídlo 03.02.2017
ego!

Klidně si ho kupte! Rýnský Ryzlink z Malých Karpat vás odveze na alpskou louku

Slovenský Reya Magna Ryzlink rýnský, ročník 2013, podle žebříčků patří k nejlépe hodnoceným vínům v... více
Jídlo 22.01.2017
ego!

Víno klame tělem. Nezvyklá lahev bývá varování

Obvykle platí, že drahá vína jsou kvalitní a dobrá. Zdaleka ale nemusí platit, že levné víno je... více
Jídlo 08.01.2017
ego!

Bláznivé víno pro klidné chvíle. Portské vám udělá radost

Portské není víno pro každý den. Ke krbu a stromečku se pro klidné chvíle ale nanejvýš hodí. Třeba... více
Jídlo 18.12.2016
ego!

Čilý veltlín ve Vídni. Chutná po medu, mangu a meruňkách

Víno má barvu žloutku vajíčka od babičky a aroma parfému s animálními podtóny. Chuť tvoří jemné... více
Jídlo 02.12.2016
ego!

Víno pro Bokovku. Hagn Pinot Noir 2013 je lahodný skvost z Rakouska

Spisovatel Miles z filmu Bokovka velebil Pinot z Kalifornie. Pěstuje se ale i v Austrálii nebo ve... více
Jídlo 18.11.2016
ego!

Letošní vína můžete ochutnat už teď. Nigl Kiesling 2016 je delikátní, chuťově hravý a osvěžujcí

Na svatomartinské si ještě pár dnů počkáme.... více
Jídlo 04.11.2016
ego!

Plody lásky z jihu. Červené víno Mariny Cvetičové voní po třešních a chutná po brusinkách

Marina Cvetičová přijela do Itálie za svou... více
Jídlo 21.10.2016

Kuriozita ze severu. Dánské víno Arwen v sobě snoubí Sauvignon Blanc, Ryzlink i Sylvánské zelené

Dánské vinařství zažívá v poslední době rozkvět.... více
Jídlo 12.10.2016

Růžová rozlučka s létem

Someliéři umí často rozeznat odrůdy či oblasti, z kterých víno pochází, ti nejlepší i konkrétního vinaře a ročník. Co someliérům někdy nejde, je... více
Jídlo 23.09.2016
  Celkem nalezeno: 114.
 
 Zobrazuji: 1 - 30. Další>    Konec>>

O autorovi

globální ředitelka zákaznických programů firmy HP

reklama

Žebříčky NejčtenějšíaNejoblíbenější

reklama
reklama