reklama
ego!

Jarní odlehčená kuchyně: Připravte si mladé jehněčí s kroupami a šťovíkem

Pokud jde o mladé čerstvé masíčko, není nad křehké jehněčí. K tomu pár krup, trocha šťovíku. Takhle... více
Jídlo 0 21.04.2017
ego!

Dokonalost ve skořápce: Jak správně vybrat a vařit vejce?

Každé svátky mají své rituály i symboly. Když začnou vzduchem svištět pomlázky, přichází velká... více
Jídlo 0 07.04.2017
Moje specialita

Výprask, kopřivy... a zase to vejce. Připravte si velikonoční hlavičku z uzeného masa

Co by to bylo za Velikonoce, kdybychom zapomněli... více
Specialita 0 07.04.2017
ego!

Toskánské křupání: Zkuste domácí italský chléb nebo lahodné sušenky

Ať už jde o zonzelle, ficattole, coccoli, jedno mají společné. Základ ve smaženém těstě, stejném... více
Jídlo 0 31.03.2017
ego!

Smyslná večeře: Tygří krevety skvěle doplní švestkové víno

Exploze barev, svatba vůní, chuťový orgasmus. Není náhoda, že famózní jídlo bývá popisováno jako... více
Jídlo 0 19.03.2017
ego!

Žebírka na grilu nejsou složitá. Zkuste je s hořčicí, křenem a domácí marinádou podle našeho receptu

Když je jíme, připadáme si jako na hostině v... více
Jídlo 0 03.03.2017
ego!

Ostrá řež v hrnci: Co kraj, to jiný guláš. Všechny ale zasytí a uspokojí i gurmánské choutky

Maďarský, segedínský, vídeňský, perkelt,... více
Jídlo 0 26.02.2017
ego!

Losos se dá připravit stokrát jinak: Zkuste ho netradičně s červeným vínem

Má málo kostí a připravíme ho raz dva. Skvělý je syrový, uzený, z grilu, trouby i pánve. Co však... více
Jídlo 0 17.02.2017
ego!

Dezert jako vyznání: Romantický valentýnský večer zajistí malinový dort s čokoládou

Svatý Valentýn - takový svátek nesvátek. Den... více
Jídlo 0 10.02.2017
ego!

Alchymie šunky. Základem při přípravě je kvalitní maso

Odstartovat nový rok plnou pusou odvážných předsevzetí je už náš národní sport. Úprava váhy bývá... více
Jídlo 0 13.01.2017
ego!

Tříkrálová tabule. Dopřejte si slavnostní pohoštění se srnčím hřbetem a petrželí

Perníčky od adventu pěkně rozleželé. Naložené ořechy, které naštěstí zůstaly ušetřeny při nedávných... více
Jídlo 0 06.01.2017
ego!

Sladké hříchy vánoční. Slavnostní tabuli skvěle doplní čokoláda

Tichá noc, svatá noc... Zatímco naši předci na Štědrý den rozjímali, my hlavně trávíme. Slavnostní... více
Jídlo 0 23.12.2016
ego!

Plody moře s kreativní přílohou. Díky spojení langustýny s čočkou se chuťové zážitky násobí

Langusty a humři patří k tomu nejlepšímu, co moře... více
Jídlo 0 21.12.2016
ego!

Slunečnice s chapadly. Topinambur zažívá renesanci, výborný je třeba v kombinaci s chobotnicí

Jeho hlízy bývají pokřivené, nevzhledné, ale... více
Jídlo 0 07.12.2016
ego!

Labužnické masíčko. Připravte si tradiční francouzskou pomazánku rillettes z kachny

Pro játrovku máme slabost. Přezdívku paštikáři... více
Jídlo 0 27.11.2016
Recept

Kdoule, známá neznámá. Zkuste ji upéct třeba ve víně

Kdoule se svou intenzivní vůní je skvělou prevencí proti molům v šatníku. Ještě lepší uplatnění ale... více
Jídlo 0 18.11.2016
recept

Připravte si svatomartinskou husu s jablky a houbovou nádivkou

Husy a bosí pasáčci, ladovský obrázek venkovské krajiny. Ráno děti vyhnaly husy ze dvora na náves,... více
Jídlo 0 14.11.2016
ego!

Chameleon z pánve wok. Připravte si zdravé tofu s houbami a zeleninou

Pánev wok spolu s asijskou technikou stir­-fry fungují po staletí. Zelenina je z ní křupavá a... více
Jídlo 0 04.11.2016
ego!

Ve sladkém oparu: Připravte si maracujový sorbet a dýňové chutney

Dezert s chutí vyzrálého ovoce a v barvách podzimní sklizně jako by se vynořil z mlhy. Maracujový... více
Jídlo 0 04.11.2016
ego!

Legenda z restaurací a jídelen: Kuře s broskví je výzva. Zkuste přidat mandle

Evergreen socialistické "vysoké gastronomie" kuře s broskví dodnes nezmizel z kuchařských skript.... více
Jídlo 0 26.10.2016

Dýně, které nevyhovují měřítkům krásy, nevyhazujte. Opečte je a přidejte k srnčímu hřbetu s houbovou omáčkou

K podzimu patří dýně, jablka, houby, zvěřina... A... více
Jídlo 0 14.10.2016

Příprava kohouta na víně není složitá. Začněte ale raději dřív, než hlavní surovina zakokrhá

Příprava slavné francouzské speciality není... více
Jídlo 0 10.10.2016
Recept

Modrý krab a kaviár z létajících ryb v inkoustové bulce. Tak připravuje burgery šéfkuchař z Asian Temple

Burgery se v Česku staly v posledních letech... více
Jídlo 0 03.10.2016
ego!

I Češi dříve bývali žabožrouti. "Exotika" od rybníka už ale moc neláká, přitom není složitá na přípravu

"Dáte si žábu?" Zkuste tuhle otázku položit... více
Jídlo 0 28.09.2016
Recept

Připravte si tradiční vývar consommé. Největší sílu má z volské oháňky

Od chvíle, kdy si na horkých kamenech připravovali lidé v kožených vacích první polévky, patří... více
Jídlo 0 18.09.2016
ego!

Do školy s chutí: Jak vnést do dětských jídelen kvalitu a nápaditost

Sice to poměrně dlouho trvalo, ale dnes už i v Česku najdeme školní jídelny, kde děti žadoní o... více
Jídlo 0 09.09.2016

Steak s ploutví: Tipy a rady, jak při nákupu a přípravě tuňáka nesáhnout vedle

Přezdívá se mu mořská kráva, maso má červené jako hovězí. Pravda, označuje se tak i mořský... více
Jídlo 0 28.08.2016

Dobroty "chudých". Rychlá, sytá jídla, která zvládne každý a navíc chutnají výborně

Na knedlíky jsme mistři. Houskový, kynutý,... více
Jídlo 0 21.08.2016
ego!

Exotika se zeleninou z moře: Salát z mořských řas je rychlovka, po které lidé žijí do sta

Asijská kuchyně nabízí řadu originálních,... více
Jídlo 0 12.08.2016
ego!

Letní rybka z potoků, jezer i moří. Pstruha si v některých podnicích dokonce ulovíte sami

V okouzlení mořskými rybami se nám stává, že... více
Jídlo 0 07.08.2016
  Celkem nalezeno: 150.
 
 Zobrazuji: 1 - 30. Další>    Konec>>

O autorovi

Radana Vítková
spolupracovnice redakce magazínu ego!
reklama

Žebříčky NejčtenějšíaNejoblíbenější

reklama
reklama