reklama

From Praskovějskoje With Love: Ruská whisky překvapila irskou chutí

Tu a tam se mi stane, že mě nad některou sklenkou whisky popadne "obrozenecký přístup". Nadšen, že... více
Jídlo 13.10.2017
ego!

Kanadský žertík. Skvělá whisky Johnnie Walker X.R odsouvá do pozadí ostatní varianty značky

Aroma této geniální kombinace je omamně nasládlé,... více
Jídlo 29.09.2017
ego!

Whisky s užitečnou stužkou, kterou provází legendy

Tři příběhy obklopují whisky s černou stužkou. První se váže ke skotskému králi, druhý ke světové... více
Jídlo 15.09.2017
ego!

Nostalgická whisky: VAT 69 z antarktické expedice dnes voní zralými ostružinami a obilnými tóny

Plnili ji ze začátku do lahví po portském. Pak... více
Jídlo 01.09.2017
ego!

Nostalgická whisky: Proč je Johnnie Walker Black Label ztělesněním luxusních blended Scotch whiskies

Když se syn Alexandra Walkera postavil do čela... více
Jídlo 25.08.2017
ego!

Nostalgické whisky: Dimple proslavily typické dolíčky ve stěnách lahve i její luxusní chuť

Pro Dimple je typický tvar lahve - trojboký... více
Jídlo 05.08.2017
ego!

Nostalgická whisky: První doušek Black & White nabízí výraznou chuť sladu v obilných kulisách

Lehce kouřový sladový atak - a chuť se napít. Aby... více
Jídlo 21.07.2017
ego!

"Přiostřený" likér: Cointreau s krvavým pomerančem je zemětřesením v koktejlové kultuře

Suroviny a výrobní postupy likéru Cointreau jsou... více
Jídlo 30.06.2017
ego!

Paterson-Floresova rarita: Smíchali 30 různých whisky a nechali je zrát v sudech po sherry

Master blender whisky u White & Mackay smíchal na... více
Jídlo 16.06.2017
ego!

Whisky Ardbeg Kelpie decentně voní rašelinným kouřem a chutná po zralých plodech

Sudy, v nichž uzavírala svůj vývoj Kelpie, byly v kategorii skotské whisky použity vůbec poprvé.... více
Jídlo 02.06.2017
ego!

Sladová skotská whisky The Glenlivet Cipher se zašifrovaným heslem je mistrovský kousek

Master distiller zakódoval do šifrovací mřížky... více
Jídlo 19.05.2017
ego!

Rum "přes čáru". Kultovní Bundaberg nabízí chuť teplého jablka a skořice i velkorysé množství alkoholu

Vůně rozlomené přezrálé švestky, pomačkaných... více
Jídlo 11.05.2017
ego!

Azurová modř: Rum z Martiniku překvapí přímočarou chutí

Zemědělský rum je destilován přímo ze zkvašené šťávy jedné z nejvýnosnějších trav na světě. Tento... více
Jídlo 21.04.2017
ego!

Kráska v černém: "Nejnakouřenější" whisky na světě si rozumí s ledem

Single malt Scotch whisky Octomore Edition 07.1 je pro zkušené znalce. I konzervativci ale uznají,... více
Jídlo 07.04.2017
ego!

IPA Experiment: Krasopisný výsledek nejvíc odpracovaly sudy po Bourbon whiskey

Malt master Glenfiddich Distillery novátorsky přečerpal whisky k "dostaření" do sudů po IPA. Vznikl... více
Jídlo 24.03.2017
ego!

Tak trochu jablko: Nová Tullamore D.E.W. zrála v sudech po cideru

Nová Tullamore D.E.W. nese podtitul cider cask finish. "V době, kdy kvasí v sudu šťáva z jablek, se... více
Jídlo 10.03.2017
ego!

Sbližování ginu s vínem: Beefeater Burrough's Reserve "odpočíval" v sudech po bordeauxském

Na etiketě kdysi jediné varianty London Dry ginu... více
Jídlo 24.02.2017
ego!

Enigmatická rumová kompozice. Bonpland Rouge se nejlépe prosadí v čistém stavu

Bonpland Rouge je kompozice sestavená z rumů Guatemaly, Guyany, Jamajky, Nikaraguy a Trinidadu.... více
Jídlo 24.02.2017
ego!

Bourbon whiskey Rebel Yell: Hybrid mezi obilnými destiláty

Bourbon whiskey Rebel Yell se hlásí k trendu, jenž se dá nazvat hybridizace zrajících obilných... více
Jídlo 27.01.2017
ego!

Gin jako DNA jednoho z nejúspěšnějších českých barů. Tým Bugsy’s prezentuje čtrnáct bylin

Comeback ginu iniciují spíše "butikové" než velké... více
Jídlo 13.01.2017
ego!

Kult dřeva: Delikátní sladová whisky Glenmorangie Nectar d'Ór

Na počátku 90. let řídil Glenmorangie Distillery asistent Ian Thomson, značce trochu ujel vlak. Při... více
Jídlo 23.12.2016
ego!

S úctou Master Blender. Chivas Regal představil whisky sestavenou výhradně ze sladových obilných destilátů

Colin Scott z Chivas Regal představil unikátní... více
Jídlo 11.12.2016
ego!

Harmonie má jméno Arran. Desetiletá whisky v sobě snoubí letmé signály skořice a citrusové tóny

"The Arran Malt" je cítit po sluncem prohřáté... více
Jídlo 25.11.2016
ego!

Trinity by Jameson. Vrcholový tým likérky Middleton Distillery vytvořil trojici whiskey podle svého gusta

Trojice Nation, Buckley a Leitghton, vrcholový... více
Jídlo 11.11.2016
ego!

Johnnie Walker prošel obměnou receptury. Nová whisky je nasládlá, typická kořennost ale zůstává

Whisky Johnnie Walker se pije už 150 let. Její... více
Jídlo 29.10.2016

Whisky vichry zrozená. "Řvoucí čtyřicítka" má pikantní nahořklou chuť

Na český trh dorazila sedmiletá single malt whisky z portfolia Hellyer’s Distillery. Obsahuje 40... více
Jídlo 14.10.2016
ego!

Koňak s modrou stuhou stále voní po fialkách. Ikona Martell Cordon Bleu se pije už 104 let

Roku 1912 se zrodila brandy s modrou stuhou... více
Jídlo 02.10.2016

Wacholder? Pardon?

Moje "historka z natáčení" se odehrála před nějakými čtyřiceti lety. Jakýsi německý host, jenž měl telecí řízek velikosti fotbalového hřiště před... více
Jídlo 16.09.2016

Fenomén z Prádla

Prádlo je nenápadná vesnička nedaleko Nepomuku. Totiž nenápadná, dokud se neocitnete před místním pečlivě nabíleným lihovarem signalizovaným... více
Jídlo 26.08.2016

Japonská Suntory Hibiki je whisky spíše pro vnímavé znalce než pro nadšené začátečníky

Japonsko je země moderní techniky, ale i skvělé... více
Jídlo 15.08.2016
  Celkem nalezeno: 66.
 
 Zobrazuji: 1 - 30. Další>    Konec>>

O autorovi

reklama

Žebříčky NejčtenějšíaNejoblíbenější

reklama
reklama