reklama
ego!

Nostalgická whisky: Proč je Johnnie Walker Black Label ztělesněním luxusních blended Scotch whiskies

Když se syn Alexandra Walkera postavil do čela... více
Jídlo 0 18.08.2017
ego!

Nostalgické whisky: Dimple proslavily typické dolíčky ve stěnách lahve i její luxusní chuť

Pro Dimple je typický tvar lahve - trojboký... více
Jídlo 0 05.08.2017
ego!

Nostalgická whisky: První doušek Black & White nabízí výraznou chuť sladu v obilných kulisách

Lehce kouřový sladový atak - a chuť se napít. Aby... více
Jídlo 0 21.07.2017
ego!

"Přiostřený" likér: Cointreau s krvavým pomerančem je zemětřesením v koktejlové kultuře

Suroviny a výrobní postupy likéru Cointreau jsou... více
Jídlo 0 30.06.2017
ego!

Paterson-Floresova rarita: Smíchali 30 různých whisky a nechali je zrát v sudech po sherry

Master blender whisky u White & Mackay smíchal na... více
Jídlo 0 16.06.2017
ego!

Whisky Ardbeg Kelpie decentně voní rašelinným kouřem a chutná po zralých plodech

Sudy, v nichž uzavírala svůj vývoj Kelpie, byly v kategorii skotské whisky použity vůbec poprvé.... více
Jídlo 0 02.06.2017
ego!

Sladová skotská whisky The Glenlivet Cipher se zašifrovaným heslem je mistrovský kousek

Master distiller zakódoval do šifrovací mřížky... více
Jídlo 0 19.05.2017
ego!

Rum "přes čáru". Kultovní Bundaberg nabízí chuť teplého jablka a skořice i velkorysé množství alkoholu

Vůně rozlomené přezrálé švestky, pomačkaných... více
Jídlo 0 11.05.2017
ego!

Azurová modř: Rum z Martiniku překvapí přímočarou chutí

Zemědělský rum je destilován přímo ze zkvašené šťávy jedné z nejvýnosnějších trav na světě. Tento... více
Jídlo 0 21.04.2017
ego!

Kráska v černém: "Nejnakouřenější" whisky na světě si rozumí s ledem

Single malt Scotch whisky Octomore Edition 07.1 je pro zkušené znalce. I konzervativci ale uznají,... více
Jídlo 0 07.04.2017
ego!

IPA Experiment: Krasopisný výsledek nejvíc odpracovaly sudy po Bourbon whiskey

Malt master Glenfiddich Distillery novátorsky přečerpal whisky k "dostaření" do sudů po IPA. Vznikl... více
Jídlo 0 24.03.2017
ego!

Tak trochu jablko: Nová Tullamore D.E.W. zrála v sudech po cideru

Nová Tullamore D.E.W. nese podtitul cider cask finish. "V době, kdy kvasí v sudu šťáva z jablek, se... více
Jídlo 0 10.03.2017
ego!

Sbližování ginu s vínem: Beefeater Burrough's Reserve "odpočíval" v sudech po bordeauxském

Na etiketě kdysi jediné varianty London Dry ginu... více
Jídlo 0 24.02.2017
ego!

Enigmatická rumová kompozice. Bonpland Rouge se nejlépe prosadí v čistém stavu

Bonpland Rouge je kompozice sestavená z rumů Guatemaly, Guyany, Jamajky, Nikaraguy a Trinidadu.... více
Jídlo 0 24.02.2017
ego!

Bourbon whiskey Rebel Yell: Hybrid mezi obilnými destiláty

Bourbon whiskey Rebel Yell se hlásí k trendu, jenž se dá nazvat hybridizace zrajících obilných... více
Jídlo 0 27.01.2017
ego!

Gin jako DNA jednoho z nejúspěšnějších českých barů. Tým Bugsy’s prezentuje čtrnáct bylin

Comeback ginu iniciují spíše "butikové" než velké... více
Jídlo 0 13.01.2017
ego!

Kult dřeva: Delikátní sladová whisky Glenmorangie Nectar d'Ór

Na počátku 90. let řídil Glenmorangie Distillery asistent Ian Thomson, značce trochu ujel vlak. Při... více
Jídlo 0 23.12.2016
ego!

S úctou Master Blender. Chivas Regal představil whisky sestavenou výhradně ze sladových obilných destilátů

Colin Scott z Chivas Regal představil unikátní... více
Jídlo 0 11.12.2016
ego!

Harmonie má jméno Arran. Desetiletá whisky v sobě snoubí letmé signály skořice a citrusové tóny

"The Arran Malt" je cítit po sluncem prohřáté... více
Jídlo 0 25.11.2016
ego!

Trinity by Jameson. Vrcholový tým likérky Middleton Distillery vytvořil trojici whiskey podle svého gusta

Trojice Nation, Buckley a Leitghton, vrcholový... více
Jídlo 0 11.11.2016
ego!

Johnnie Walker prošel obměnou receptury. Nová whisky je nasládlá, typická kořennost ale zůstává

Whisky Johnnie Walker se pije už 150 let. Její... více
Jídlo 0 29.10.2016

Whisky vichry zrozená. "Řvoucí čtyřicítka" má pikantní nahořklou chuť

Na český trh dorazila sedmiletá single malt whisky z portfolia Hellyer’s Distillery. Obsahuje 40... více
Jídlo 0 14.10.2016
ego!

Koňak s modrou stuhou stále voní po fialkách. Ikona Martell Cordon Bleu se pije už 104 let

Roku 1912 se zrodila brandy s modrou stuhou... více
Jídlo 0 02.10.2016

Wacholder? Pardon?

Moje "historka z natáčení" se odehrála před nějakými čtyřiceti lety. Jakýsi německý host, jenž měl telecí řízek velikosti fotbalového hřiště před... více
Jídlo 0 16.09.2016

Fenomén z Prádla

Prádlo je nenápadná vesnička nedaleko Nepomuku. Totiž nenápadná, dokud se neocitnete před místním pečlivě nabíleným lihovarem signalizovaným... více
Jídlo 0 26.08.2016

Japonská Suntory Hibiki je whisky spíše pro vnímavé znalce než pro nadšené začátečníky

Japonsko je země moderní techniky, ale i skvělé... více
Jídlo 0 15.08.2016

Vůně luxusu: Karibský rum, který bez varování útočí tabákem, kávou a vanilkou

Havana Club Unión Cohiba Atmosphere snoubí kvalitní karibský rum s vyhlášenými místními doutníky.... více
Jídlo 0 15.07.2016

GIN007

Letos je tomu právě deset let, co si Daniel Craig, pohodlně uveleben u hracího stolu Casina Royale − instalovaného ovšem v karlovarských... více
Jídlo 0 10.06.2016

Jak zapečetit rum

Psal se 13. květen 1806. V týdeníku amerického státu Columbia vyšla historicky první definice pojmu "cocktail" a anglický obchodník s vínem a... více
Jídlo 0 06.05.2016

Potížista

S Plymouth Ginem byly vždycky potíže. Tak hned výslovnost. V Česku je nejobvyklejší [plymut], případně [plajmut]. Když zašišláte [plymes], jste... více
Jídlo 0 29.04.2016
  Celkem nalezeno: 62.
 
 Zobrazuji: 1 - 30. Další>    Konec>>

O autorovi

reklama

Žebříčky NejčtenějšíaNejoblíbenější

reklama
reklama