reklama

Ravioly za bouřky nedělám, nedržely by, říká molekulární kuchař. Jeho specialitou je štrúdl v kostce

Jeho praděd cukrář vyrobil z marcipánu bitvu u... více
Portrét 22.09.2017
Moje specialita

Jak připravit skvělé ratatouille, zeleninové ragú z Francie

Lehké jídlo pocházející z francouzské Nice. Orestovaná letní zelenina voní bylinkami z Provence. více
Jídlo 21.09.2017
ego!

Budu se plavit asi i v důchodu, říká kapitán Jiří Kučera, který organizuje dobrodružné výlety po mořích

Jako kluk si Jiří Kučera hrával na opuštěné lodi.... více
Portrét 17.09.2017
ego!

Jak připravit dobrý burger? V denním menu improvizujeme se sezonními surovinami, říká majitel Peter’s Burger Pubu

Ačkoliv si mnozí myslí, že vznikl v USA, původ má... více
Jídlo 09.09.2017
Moje specialita

V barvách italské vlajky: Jak připravit skvělé caprese

Lehký letní pokrm vznikl v Kampánii. Jeho základní suroviny - rajčata, bazalka a mozzarella - značí... více
Jídlo 30.08.2017
ego!

Pokrm španělských pastevců: Gazpacho je jednoduchá pochoutka, která v létě osvěží

Někteří tvrdí, že existuje 6 milionů verzí španělské zeleninové polévky. Údajně ji vymysleli chudí... více
Jídlo 04.08.2017
Moje specialita

Jak připravit "opálený krém" Creme brulee? Potřebujete čtyři ingredience, radí šéfkuchař

Podle názvu bychom ho označili za francouzskou... více
Jídlo 26.07.2017
ego!

Jak přežít bláznivá léta: Studentky pomáhají mladým lidem překonávat psychické problémy

Dvě studentky učí děti i své vrstevníky, jak... více
Portrét 21.07.2017
ego!

I kytku radši z farmy: Nad těmi z "velkovýroben" vítězí vzhledem i vůní

Nedováží je z druhého konce světa, ale sbírají či pěstují vlastní. Květinové farmy se v Česku... více
Fenomén 23.06.2017

Vodka a stříbro. Český barman roku přesvědčil při míchání drinků na rychlost i přípravě vlastního koktejlu

Novým českým barmanem roku se stal Tomáš Melzer z... více
Jídlo 12.06.2017
ego!

Jiří Tichota: Mainstream umlkne za pár sezon, ryzí písničky se budou zpívat i za 50 let

"Na muzice mě baví její nevyčerpatelnost," říká... více
Rozhovor 10.06.2017
Moje specialita

Tiramisu: Toskánský dezert se smetanovým sýrem a kávovými piškoty

Tento dezert se podával už v nevěstincích za časů Benátské republiky. Vždyť v překladu znamená... více
Jídlo 07.06.2017
Moje specialita

Stoprocentně čerstvý tatarský biftek: Namletí masa a servírování porce dělí půl minuty

Pochoutka ze syrového masa se připravuje na... více
Jídlo 28.05.2017
Moje specialita

Pravý vídeňský řízek je chráněný zákonem: Musí být z telecího "na motýlka"

Ten pravý vídeňský se připravuje z telecího masa a vznikl tak trochu z nedostatku. Na rakouském... více
Jídlo 19.05.2017
Moje specialita

Jak na nadýchané vafle? Tajemství se skrývá ve vajíčku

Nejznámější jsou bruselské a lutyšské. Servírují se s cukrem, džemem, banány a čokoládou... A... více
Jídlo 05.05.2017
ego!

Hudebníci v obýváku: Projekt Vážný zájem pořádá koncerty klasické hudby v bytech posluchačů

Kdokoliv si dnes může pustit na YouTube Mozarta.... více
Fenomén 21.04.2017

Kam zajít v Praze na chlebíček? Zeptali jsme se úspěšných českých byznysmenů i našich čtenářů

Nesmrtelný český chlebíček je fenomén, který... více
Jídlo 28.04.2017
Moje specialita

Dýně nasladko i naslano: Krémová polévka je ideální pro jarní počasí

Ať už je uvařena z dýně máslové, z tykve hokkaido nebo z blue balletu, tahle polévka nezklame. Může... více
Jídlo 05.04.2017
ego!

Jídlo a pití někdy nestačí: České restaurace a bary zkouší zpěv, tykání si s obsluhou nebo řízek na špejli

Snaha přilákat hosta může mít mnoho originálních... více
Téma 31.03.2017
Anketa

Magazín ego! slaví. Co si o neobvyklém názvu myslí úspěšní Češi a jaký slogan by doporučili?

Přesně před dvěma lety jsme v pátečních... více
Lidé 13.03.2017
Anketa

Anketa: Proč úspěšné české ženy (ne)slaví Valentýna?

Zeptali jsme se patnácti úspěšných českých žen na jejich vztah k svátku svatého Valentýna. Proč... více
Téma 14.02.2017
Moje specialita

Pesto. Jak se připravuje pravá italská bazalková pochoutka?

Je jen jedno pesto. Bazalkové, pochází z Janova a připravuje se v hmoždíři. A nejen Italové se po... více
Jídlo 18.01.2017
ego!

Oslaďte si život! Cukrařina jako poctivé řemeslo i umělecká činnost

Najít dobrého cukráře už není tak těžké, ale stejně to chce jistou dávku trpělivosti. Asi jako když... více
Téma 09.12.2016
ego!

"Bál jsem se, že budu v Kolíně sloužit mše pro tři lidi," říká kněz z Konga, který se vydal na misii do Česka, vyhlášené země ateistů

Misie naruby? Mladý Afričan Georges Mondo se... více
Portrét 03.12.2016
Moje móda

Kvalita, detail a funkčnost. Rodinná firma Pavla Koutného šije i uniformy pro Hradní stráž

Pavel Koutný mladší řídí rodinnou oděvní firmu.... více
Styl 09.11.2016
Moje móda

V módě mě baví detail, říká šperkařka a sběratelka kávy Anna Steinerová

Anna Steinerová netráví v obchodech s módou příliš času. Ráda ale čas od času loví v second... více
Styl 14.02.2017
ego!

Ze smíchovských betonových květináčů vytvořil koupaliště. Teď zpupný architekt obdarovává výhledem

Poprvé na sebe upozornil happeningovým koupáním v... více
Fenomén 09.10.2016
ego!

Zamilovali se do vína, které v Česku není běžně k mání. Manželé Košanovi proto portské dovážejí sami

Přestože má portské ve světě zvuk, v Česku se... více
Portrét 27.09.2016
ego!

V rychlém občerstvení podávají kebaby z polotovaru. Ten pravý turecký se připravuje na dřevěných uhlících

Pravý kebab má být z jehněčí kýty či kuřecího... více
Jídlo 23.09.2016
ego!

Móda je způsob sebevyjádření, říká majitel optického studia Filip Žilka. Brýle si vybírá podle nálady

Signifikantním symbolem Filipa Žilky, majitele... více
Styl 23.09.2016
  Celkem nalezeno: 30.
 
 Zobrazuji: 1 - 30.  

O autorovi

Lucie Víchová
redaktorka
reklama

Žebříčky NejčtenějšíaNejoblíbenější

reklama
reklama