reklama

HN - Ego! - rubrika: Jídlo

ego!

IPA Experiment: Krasopisný výsledek nejvíc odpracovaly sudy po Bourbon whiskey

Malt master Glenfiddich Distillery novátorsky přečerpal whisky k "dostaření" do sudů po IPA. Vznikl... více
Jídlo 0 24.03.2017

Zápisky protivného hosta

Zakotvený Pivovar Na lodích se už v českém povodí provozují různé gastronomické koncepty, takže Gourmetgurua ani nepřekvapilo, když pod Štefánikovým... více
Jídlo 0 24.03.2017
ego!

Víno jako srdeční záležitost: Tavel 2015 má úchvatnou ohnivou barvu. Je ale překvapivě plochý

Francouzský Tavel je jedno z mála růžových vín,... více
Jídlo 0 17.03.2017
ego!

Smyslná večeře: Tygří krevety skvěle doplní švestkové víno

Exploze barev, svatba vůní, chuťový orgasmus. Není náhoda, že famózní jídlo bývá popisováno jako... více
Jídlo 0 19.03.2017

Zápisky protivného hosta

Tibetská premiéra v Praze Víte, co je momo? Něco mezi knedlíčky a taštičkami s masovou nebo zeleninovou náplní. Tak na tuhle nejznámější tibetskou... více
Jídlo 0 10.03.2017
ego!

Tak trochu jablko: Nová Tullamore D.E.W. zrála v sudech po cideru

Nová Tullamore D.E.W. nese podtitul cider cask finish. "V době, kdy kvasí v sudu šťáva z jablek, se... více
Jídlo 0 10.03.2017

Zápisky protivného hosta

Vznešený muž vs. skvělý barman Gourmetguru gratuluje Václavu Jahnovi z pražského cocktail baru La Casa de la Havana vieja k vítězství v českém kole... více
Jídlo 0 03.03.2017
ego!

Víno Divý Ryšák 2015 je pro fajnšmekry. Na jazyku je nevycválané a mírně lechtavé

Ryšák je staré označení pro růžovky vyrobené ze směsi hroznů. V tomto případě dvanácti různých... více
Jídlo 0 03.03.2017
ego!

Žebírka na grilu nejsou složitá. Zkuste je s hořčicí, křenem a domácí marinádou podle našeho receptu

Když je jíme, připadáme si jako na hostině v... více
Jídlo 0 03.03.2017

Zápisky protivného hosta

Neulítnou Rudolfinu včely? Tak aby bylo jasno. Gourmetgurua nezajímá jen jídlo a pití, ale strava duševní jakbysmet. Proto mu nemohlo uniknout... více
Jídlo 0 24.02.2017
ego!

Sbližování ginu s vínem: Beefeater Burrough's Reserve "odpočíval" v sudech po bordeauxském

Na etiketě kdysi jediné varianty London Dry ginu... více
Jídlo 0 24.02.2017
ego!

Ostrá řež v hrnci: Co kraj, to jiný guláš. Všechny ale zasytí a uspokojí i gurmánské choutky

Maďarský, segedínský, vídeňský, perkelt,... více
Jídlo 0 26.02.2017
ego!

Divoký Kohout: Víno surové chuti, které rostlo i zrálo nespoutaně

Původně Cuvée Oldschool 2011 je dnes obrandované jménem brněnského podniku Kohout na víně. Byť se... více
Jídlo 0 17.02.2017

Zápisky protivného hosta

České Puro Gelato zmrazilo Němce Ač letošní únor ke konzumaci zmrzliny příliš nevybízí, Gourmetguru má pro vás žhavou, respektive ledovou novinku.... více
Jídlo 0 17.02.2017
ego!

Losos se dá připravit stokrát jinak: Zkuste ho netradičně s červeným vínem

Má málo kostí a připravíme ho raz dva. Skvělý je syrový, uzený, z grilu, trouby i pánve. Co však... více
Jídlo 0 17.02.2017
ego!

Dezert jako vyznání: Romantický valentýnský večer zajistí malinový dort s čokoládou

Svatý Valentýn - takový svátek nesvátek. Den... více
Jídlo 0 10.02.2017
ego!

Enigmatická rumová kompozice. Bonpland Rouge se nejlépe prosadí v čistém stavu

Bonpland Rouge je kompozice sestavená z rumů Guatemaly, Guyany, Jamajky, Nikaraguy a Trinidadu.... více
Jídlo 0 24.02.2017

Zápisky protivného hosta

Pětidenní kanec v Café SavoyPražské Café Savoy, patřící do známé sítě... více
Jídlo 0 10.02.2017
Moje specialita

Rychlé občerstvení zdravěji: Vyzkoušejte měkkou vietnamskou bagetu bánh mi se zeleninou a bylinami

Máte pár minut na oběd a chcete něco relativně... více
Jídlo 0 05.02.2017

Zápisky protivného hosta: Proměna lahůdkářství Jana Paukerta v moderní bistro. V čem navazuje na tradiční značku?

Proměna slavného lahůdkářství Jana Paukerta... více
Jídlo 0 03.02.2017

Dovádivý Němec. Víno Dürkheimer Riesling svítí teplým jarním sluncem

Dokonalost, pořádek a řád bývají vlastnostmi Němců. Jak je na tom německé víno? Od něj přece jen... více
Jídlo 0 03.02.2017

Zápisky protivného hosta

Na pelmeně do Štěpánské Na farmářských trzích na pražském Vítězném náměstí Gourmetguru vždy rád zabrousí ke stánku s pelmeněmi − vařenými... více
Jídlo 0 27.01.2017
ego!

Bourbon whiskey Rebel Yell: Hybrid mezi obilnými destiláty

Bourbon whiskey Rebel Yell se hlásí k trendu, jenž se dá nazvat hybridizace zrajících obilných... více
Jídlo 0 27.01.2017
Gourmetguru

Zápisky protivného hosta: Šádovo Bellevue s českou klasikou

Na to, jestli si za dalších 12 měsíců Bellevue na Smetanově nábřeží pozici v Maurerově žebříčku... více
Jídlo 0 09.02.2017
ego!

Klidně si ho kupte! Rýnský Ryzlink z Malých Karpat vás odveze na alpskou louku

Slovenský Reya Magna Ryzlink rýnský, ročník 2013, podle žebříčků patří k nejlépe hodnoceným vínům v... více
Jídlo 0 22.01.2017
Moje specialita

Pesto. Jak se připravuje pravá italská bazalková pochoutka?

Je jen jedno pesto. Bazalkové, pochází z Janova a připravuje se v hmoždíři. A nejen Italové se po... více
Jídlo 0 18.01.2017
Gourmetguru

Zápisky protivného hosta: Co se bude odehrávat U Sádlů?

U Fílů vs. U Sádlů "Smutně a s hořkostí oznamujeme, že po dlouhých 19 letech ukončujeme provoz Café... více
Jídlo 0 19.01.2017
ego!

Gin jako DNA jednoho z nejúspěšnějších českých barů. Tým Bugsy’s prezentuje čtrnáct bylin

Comeback ginu iniciují spíše "butikové" než velké... více
Jídlo 0 13.01.2017
ego!

Alchymie šunky. Základem při přípravě je kvalitní maso

Odstartovat nový rok plnou pusou odvážných předsevzetí je už náš národní sport. Úprava váhy bývá... více
Jídlo 0 13.01.2017
ego!

Francouzský toust. Zkuste specialitu se slaninou a avokádem

Vypadá zajímavě, chutná lahodně. A příprava zabere jen několik minut. Řeč je o francouzském toustu,... více
Jídlo 0 12.01.2017
Gourmetguru

Zápisky protivného hosta: Francouzská dekadence podle baru Le Valmont

Uvnitř malého prostoru baru Le Valmont, kde se nachází jen pár míst k sezení a miniaturní taneční... více
Jídlo 0 11.01.2017
ego!

Víno klame tělem. Nezvyklá lahev bývá varování

Obvykle platí, že drahá vína jsou kvalitní a dobrá. Zdaleka ale nemusí platit, že levné víno je... více
Jídlo 0 08.01.2017
ego!

Tříkrálová tabule. Dopřejte si slavnostní pohoštění se srnčím hřbetem a petrželí

Perníčky od adventu pěkně rozleželé. Naložené ořechy, které naštěstí zůstaly ušetřeny při nedávných... více
Jídlo 0 06.01.2017
Gourmetguru

Zápisky protivného hosta: Zelená pro motorkáře

V útrobách zařízení s poetickým názvem Troníček Gourmetgurua překvapil motorkářský podnik. Druhým... více
Jídlo 0 23.12.2016
ego!

Kult dřeva: Delikátní sladová whisky Glenmorangie Nectar d'Ór

Na počátku 90. let řídil Glenmorangie Distillery asistent Ian Thomson, značce trochu ujel vlak. Při... více
Jídlo 0 23.12.2016
ego!

Sladké hříchy vánoční. Slavnostní tabuli skvěle doplní čokoláda

Tichá noc, svatá noc... Zatímco naši předci na Štědrý den rozjímali, my hlavně trávíme. Slavnostní... více
Jídlo 0 23.12.2016
Gourmetguru

Zápisky protivného hosta: Žižkovské kimči

V restauraci Bibimbap Korea na pražském Žižkově podávají výbornou stejnojmennou specialitu. Připravuje se z rýže, zeleniny a hovězího masa. více
Jídlo 0 16.12.2016
ego!

Bláznivé víno pro klidné chvíle. Portské vám udělá radost

Portské není víno pro každý den. Ke krbu a stromečku se pro klidné chvíle ale nanejvýš hodí. Třeba... více
Jídlo 0 18.12.2016
ego!

Plody moře s kreativní přílohou. Díky spojení langustýny s čočkou se chuťové zážitky násobí

Langusty a humři patří k tomu nejlepšímu, co moře... více
Jídlo 0 21.12.2016
ego!

S úctou Master Blender. Chivas Regal představil whisky sestavenou výhradně ze sladových obilných destilátů

Colin Scott z Chivas Regal představil unikátní... více
Jídlo 0 11.12.2016
Gourmetguru

Zápisky protivného hosta: Sklenka jedinečného Uhudleru z černé vinné listiny

Uhudler je naprosto jedinečné víno. Nejčastěji ho dostanete v růžové variantě, může být i... více
Jídlo 0 14.12.2016
Gourmetguru

Zápisky protivného hosta: Bottles si zaslouží šanci

Konec Poříčí, orámovaný magistrálou a Těšnovem, je pro gastronomii oříšek. Štěstí tu zkouší nový... více
Jídlo 0 08.12.2016
ego!

Čilý veltlín ve Vídni. Chutná po medu, mangu a meruňkách

Víno má barvu žloutku vajíčka od babičky a aroma parfému s animálními podtóny. Chuť tvoří jemné... více
Jídlo 0 02.12.2016
ego!

Slunečnice s chapadly. Topinambur zažívá renesanci, výborný je třeba v kombinaci s chobotnicí

Jeho hlízy bývají pokřivené, nevzhledné, ale... více
Jídlo 0 07.12.2016

Zelené kari. Pálivá thajská pochoutka, ve které se mísí slaná, pikantní i nasládlá chuť

Zelené kari je oblíbené thajské jídlo. Dokonale... více
Jídlo 0 01.12.2016
Gourmetguru

Zápisky protivného hosta: Thajský tatínek v Karlíně a kroměřížská zelená káva

Co říká Gourmetguru na thajskou restauraci svérázného českého majitele v Karlíně? A s jakými dojmy... více
Jídlo 0 25.11.2016
ego!

Harmonie má jméno Arran. Desetiletá whisky v sobě snoubí letmé signály skořice a citrusové tóny

"The Arran Malt" je cítit po sluncem prohřáté... více
Jídlo 0 25.11.2016
ego!

Labužnické masíčko. Připravte si tradiční francouzskou pomazánku rillettes z kachny

Pro játrovku máme slabost. Přezdívku paštikáři... více
Jídlo 0 27.11.2016
  Celkem nalezeno: 292.
 
 Zobrazuji: 1 - 48. Další>    Konec>>
reklama

Žebříčky NejčtenějšíaNejoblíbenější

reklama
reklama