reklama

HN - Ego! - rubrika: Jídlo

Zápisky protivného hosta

K Mincovně přibyla Tiskárna David Kalina, jenž vede kuchyni v restauraci Mincovna na Staroměstském náměstí v Praze, se ujal funkce supervizora v... více
Jídlo 08.12.2017

Myšlénky stěhovavé: Koňak Martell změnil lahev i jméno

Základní kámen značky koňaků Martell obměnil po 160 letech jméno. Na jeho etiketě přibyl k... více
Jídlo 08.12.2017

Ryba z lázně: Zkuste místo štědrovečerního kapra konfitovaného platýse s citronem

Plánujete připravit letošní vánoční rybu trochu netradičně? Přemýšlíte, čím překvapit své blízké a... více
Jídlo 08.12.2017

Zápisky protivného hosta

V Ungeltu sáhli po pistolích V pražském Restaurantu Ungelt objevil Gourmetguru novinku, která by mohla zajímat mnohé milovníky vína. Pozoruhodný,... více
Jídlo 01.12.2017

Gansl ve Vídni: Mladé víno, které chutná po limetkách a jablkách a skvěle se páruje s husou

Paní v zástěře se od srdce zasmála. "Cože byste... více
Jídlo 01.12.2017

Polévka z ocásku: Silný vývar, který překvapí křupavými oháňkovými knedlíčky

Tenhle vývar má sílu volského potahu, ostatně je připraven z hovězí oháňky. V puse je sametově... více
Jídlo 01.12.2017

Tuřín dávno není symbolem bídy. Připravte si z něj skvělou zdravou pomazánku

Tuřín, zelenina, na níž kdysi přežívali lidé v časech nouze, neúrody jiných plodin i válek. Není... více
Jídlo 24.11.2017

Metaxa je Metaxa: Proč si Češi oblíbili řecký vinný destilát

Tαυτολογία, tautologie neboli "definice kruhem",... více
Jídlo 24.11.2017

Zápisky protivného hosta

Pařížský bar v pražském bistru V luxusním bistru Café la Crème v pražském Pachtově paláci Gourmetguru vždy obdivuje masivní dřevěný bar. Pídil... více
Jídlo 24.11.2017
Moje specialita

Sacher dort: Jak připravit proslulou vídeňskou specialitu

Proslulý vídeňský dort vznikl díky 16letému cukrářskému učni Franzi Sacherovi. Přesnou recepturu... více
Jídlo 16.11.2017

Zápisky protivného hosta

Kachna s čokoládou Nové menu objevil Gourmetguru v brněnském Restaurantu Pavillon. "Chtěl jsem, aby mělo zřetelný rukopis, bylo jednoduché a stálo na... více
Jídlo 16.11.2017

Bílé, téměř čiré: Jak chutná svatomartinské Zweigeltrebe Klaret z Velkých Pavlovic?

Kdybych chtěla žertovat, skoro bych řekla, že... více
Jídlo 16.11.2017

Trocha sladké exotiky: Připravte si datlový koláč s fíky, ananasem a mangovým sorbetem

Ananas, fíky, datle v moučníku s mangovým... více
Jídlo 16.11.2017

Zápisky protivného hosta

Neřízené degustace v Cihelně Několik novinek hlásí pražská Hergetova Cihelna, na níž kromě gastronomie Gourmetguru oceňuje výhled na Karlův most. Tou... více
Jídlo 10.11.2017

Pětasedmdesát procent alkoholu a bouřlivá chuť britského Pusser’s rumu

Vše je pouze průpravou k úžasnému závěru degustace, kdy je alkoholický projektil otupen a od kořene... více
Jídlo 10.11.2017
Moje specialita

Lasagne: Připravte si italskou pochoutku na boloňský či neapolský způsob

Existuje více variací, nejproslulejší jsou ale lasagne s bešamelem, vepřovým a hovězím masem a... více
Jídlo 04.11.2017

Zápisky protivného hosta

Svatomartinská husa by Unic Gourmetguru se doslechl, že podzimní sváteční hody pojmou v restauraci hotelu Unic v pražské Soukenické ulici velkolepě.... více
Jídlo 03.11.2017

Müllerka jak se patří: Mladé víno z Rakouska zalechtá bílými hluchavkami a jasmínem

Dlouho jsem nepila tak rozdováděné, přitom... více
Jídlo 08.11.2017

Zápisky protivného hosta

Thai Father zpátky v Karlíně Před létem Gourmetguru informoval, že "Thai Father" Pavel Rexim Mejsnar zavírá v pražském Karlíně oblíbené Our Cafe a... více
Jídlo 27.10.2017

Evergreen: Kubánský rum s chutí pikantně podkreslenou kořením

David August Embury, newyorský právník a vynikající znalec barů (příznačná kombinace), napsal v... více
Jídlo 27.10.2017

Slaný koláč ze sladké Francie: Připravte si houbový quiche

Podzim přeje houbařům. Zapomeňte na smaženici a kulajdu - upečte si quiche! více
Jídlo 31.10.2017
Moje specialita

Připravte si scones, britské koláčky k odpolednímu čaji

Malé koláčky s jahodovou marmeládou a cornwallskou smetanou se v Británii tradičně podávají k... více
Jídlo 21.10.2017

Zápisky protivného hosta

Čas pro nejpálivější zmrzlinu Dát si v zimě pro zahřátí zmrzlinu? Proč ne, řekl si Jan Hochsteiger z pražské zmrzlinárny Crème de la Crème.... více
Jídlo 20.10.2017

Příslib z Chile: Rulandské modré Leyda Reserva 2012 chutná po listí, medu i skořici

Když lehce poučený pijan vína slyší "Chile", není... více
Jídlo 20.10.2017

Vzpomínka na Řecko: Plněné vinné listy jsou skvělé jako studený předkrm i teplý hlavní chod

Řekové milují jídlo. Ať už jsou to králičí... více
Jídlo 23.10.2017

From Praskovějskoje With Love: Ruská whisky překvapila irskou chutí

Tu a tam se mi stane, že mě nad některou sklenkou whisky popadne "obrozenecký přístup". Nadšen, že... více
Jídlo 13.10.2017

Zápisky protivného hosta

Káva chutí, poznáním i hrou Šálkem dobré kávy Gourmetguru nikdy nepohrdne, a tak si tento víkend (14.−15. října) nenechá ujít Prague Coffee... více
Jídlo 13.10.2017
Moje specialita

Focaccia. Pečivo, které Italové jedí namočené v prvním ranním cappuccinu

Jednoduché italské pečivo se vyrábí z těsta podobného pizze. Pro minimum použitých ingrediencí se... více
Jídlo 09.10.2017

Zápisky protivného hosta

Nové brunche V Zátiší Gourmetguru se dozvěděl, že vyhlášená zážitková restaurace V Zátiší na rohu Liliové ulice a Betlémského náměstí v Praze změnila... více
Jídlo 06.10.2017

Přímočará magie. Čistý Merlot Petit Enira 2012 nabízí aroma zralých černých bobulí

V Bulharsku se specializují na červené víno a umí ho opravdu dobře. Navštívili jsme vinařství ve... více
Jídlo 09.10.2017

Zápisky protivného hosta

Myšák podle Karpíška Gourmetguru si nemohl nechat ujít návštěvu nově zrekonstruované legendární pražské cukrárny Myšák, nyní pronajaté společností... více
Jídlo 29.09.2017
ego!

Kanadský žertík. Skvělá whisky Johnnie Walker X.R odsouvá do pozadí ostatní varianty značky

Aroma této geniální kombinace je omamně nasládlé,... více
Jídlo 29.09.2017
ego!

Rybí nakopávák. Připravte si peruánské ceviche neboli syrové rybky v pikantní zdravé marinádě

Jsou svěží, zdravé a taky děsně dobré. Ceviche... více
Jídlo 05.10.2017

Zápisky protivného hosta

V Rybistru ryby na přání Na malý obchod s čerstvými rybami a bistro v jednom narazil Gourmetguru na pražském náměstí Jiřího z Poděbrad. V Rybistru... více
Jídlo 22.09.2017
ego!

Novozélandský Sauvignon Blanc s nádechem divoké rukoly nabídne snový výlet k protinožcům

Novozélandský Sauvignon Blanc je jedno z vín, jež... více
Jídlo 24.09.2017
ego!

Na "skok" k protinožcům. Ochutnejte šišky z mletého klokaního masa

Australská kuchyně tvoří pestrý mix, jenž spojuje chutě anglických kolonizátorů, přistěhovalců a... více
Jídlo 27.09.2017
Moje specialita

Jak připravit skvělé ratatouille, zeleninové ragú z Francie

Lehké jídlo pocházející z francouzské Nice. Orestovaná letní zelenina voní bylinkami z Provence. více
Jídlo 21.09.2017
ego!

Whisky s užitečnou stužkou, kterou provází legendy

Tři příběhy obklopují whisky s černou stužkou. První se váže ke skotskému králi, druhý ke světové... více
Jídlo 15.09.2017
ego!

Zelí, které dobylo vesmír: Připravte si skvělé korejské kimchi

Korejský všelék, základ dlouhověkosti, národní poklad. Není divu, že když v roce 2008 letěl do... více
Jídlo 15.09.2017
ego!

Jak připravit dobrý burger? V denním menu improvizujeme se sezonními surovinami, říká majitel Peter’s Burger Pubu

Ačkoliv si mnozí myslí, že vznikl v USA, původ má... více
Jídlo 09.09.2017

Zápisky protivného hosta

Paprika s Davidovou hvězdou Na nové bistro s názvem Paprika narazil nedávno Gourmetguru poblíž pražského náměstí Míru. Vlastní ho dva izraelští... více
Jídlo 08.09.2017
ego!

Stormhoek Chardonnay 2016 zaujme chutí žlutých melounů a pálivé hořčice. Vinětu si nakreslíte sami

K lahvi zavařené do fólie je přidaný malý fix.... více
Jídlo 08.09.2017

Zápisky protivného hosta

Jižanské kuře z Dejvic Americké kuře na jižanský způsob slibovala už několik měsíců před svým červencovým otevřením nová restaurace Chickin v... více
Jídlo 01.09.2017
ego!

Nostalgická whisky: VAT 69 z antarktické expedice dnes voní zralými ostružinami a obilnými tóny

Plnili ji ze začátku do lahví po portském. Pak... více
Jídlo 01.09.2017
ego!

Babí léto v modrém: Připravte si nadýchaný švestkový koláč se skořicí

Ať už čerstvě utržená ze stromu, sušená nebo třeba tekutá, kudy švestka projde, tudy léčí. Spolu s... více
Jídlo 03.09.2017
Moje specialita

V barvách italské vlajky: Jak připravit skvělé caprese

Lehký letní pokrm vznikl v Kampánii. Jeho základní suroviny - rajčata, bazalka a mozzarella - značí... více
Jídlo 30.08.2017
ego!

Příjemné holandské víno: Pinot gris povzbuzuje k dlouhému, lenošivému popíjení

Holandská vína neohromí množstvím, mají však dlouhou a zajímavou historii. V Maastrichtu jsme si... více
Jídlo 27.08.2017

Zápisky protivného hosta

Lístek s sebou Na okraji Kunratic stojí u vstupu do jednoho z největších pražských lesoparků restaurace s příznačným názvem Na tý louce zelený.... více
Jídlo 25.08.2017
  Celkem nalezeno: 404.
 
 Zobrazuji: 1 - 48. Další>    Konec>>
reklama

Žebříčky NejčtenějšíaNejoblíbenější

reklama
reklama