reklama

HN - Ego! - rubrika: Jídlo

Zápisky protivného hosta

Když michelinský šéfkuchař netrpí závratí Od 1. do 10. září mají všichni návštěvníci metropole příležitost poobědvat či povečeřet vysoko nad Prahou.... více
Jídlo 0 18.08.2017
ego!

Nostalgická whisky: Proč je Johnnie Walker Black Label ztělesněním luxusních blended Scotch whiskies

Když se syn Alexandra Walkera postavil do čela... více
Jídlo 0 18.08.2017

Zápisky protivného hosta

Japonsko-české párování Nymburský podnik Sushi 4 You o sobě dával vědět dlouho dopředu, a tak když před pár týdny konečně otevřel, Gourmetguru se... více
Jídlo 0 11.08.2017
ego!

Překvapení ve dvoře: Výjimečný švýcarský bílý merlot chutná svěže a voní po broskvích

Ze dvora na periferii se vyklube restaurace z... více
Jídlo 0 11.08.2017
ego!

Risotto s duší flamenca: Připravte si paellu s čerstvými surovinami z moře i země

Obří pánev, na níž se dusí rýže s masem, zeleninou, plody moře, ovoněná šafránem. Paella je... více
Jídlo 0 11.08.2017
ego!

Nostalgické whisky: Dimple proslavily typické dolíčky ve stěnách lahve i její luxusní chuť

Pro Dimple je typický tvar lahve - trojboký... více
Jídlo 0 05.08.2017

Zápisky protivného hosta

Toustové variace Naše Toustárna, jak zní název bistra s pekárnou v pražských Holešovicích, oslaví v září druhé narozeniny. Gourmetguru zde nenarazil... více
Jídlo 0 04.08.2017
ego!

Pokrm španělských pastevců: Gazpacho je jednoduchá pochoutka, která v létě osvěží

Někteří tvrdí, že existuje 6 milionů verzí španělské zeleninové polévky. Údajně ji vymysleli chudí... více
Jídlo 0 04.08.2017
ego!

Křupavá pochoutka faraonů: Falafel lze připravit luxusně i jako fastfood. Skvěle se hodí do burgeru

Kdo by někdy nezkoušel karbanátky z luštěnin.... více
Jídlo 0 28.07.2017

Zápisky protivného hosta

Finestra v novém Skupina La Collezione italského šéfkuchaře Riccarda Lucqueho zastřešuje pět bister a obchůdků s delikatesami, jež spojuje název La... více
Jídlo 0 28.07.2017
ego!

Brazilská noc s červeným vínem: Rubínové Teroldego Intenso připomene léto v Jiží Americe

Na jihu Brazílie leží stovky vinic, mnohé s... více
Jídlo 0 28.07.2017
Moje specialita

Jak připravit "opálený krém" Creme brulee? Potřebujete čtyři ingredience, radí šéfkuchař

Podle názvu bychom ho označili za francouzskou... více
Jídlo 0 26.07.2017
ego!

Nostalgická whisky: První doušek Black & White nabízí výraznou chuť sladu v obilných kulisách

Lehce kouřový sladový atak - a chuť se napít. Aby... více
Jídlo 0 21.07.2017

Zápisky protivného hosta

Konec jedné Story Malou restauraci s kavárnou uprostřed vilek na pražských Petřinách si mladý kuchař Michal Černý (na obrázku) s manželkou Zuzanou... více
Jídlo 0 21.07.2017
ego!

Dva světy na jednom talíři: Připravte si humra se steakem v duchu módních kombinací surf & turf

To nejlepší ze země a moře, ovšem v gurmánském... více
Jídlo 0 21.07.2017
ego!

Chuťovka z Marche: Připravte si plněné, obalené a smažené italské olivy

Jsou velké jako křepelčí vejce, mají jemnou pikantní chuť, masitou dužinu a Italové si s nimi umí... více
Jídlo 0 14.07.2017
ego!

Dolnorakouský Grüner Veltliner Smaragd nabízí harmonickou chuť i vůni meruněk a broskví

Vydali jsme se do klasického rakouského... více
Jídlo 0 14.07.2017

Zápisky protivného hosta

V salabce jako na Moravě Kdyby ve vzdáleném údolí nevykukovalo "sto" věží hlavního města, Gourmetguru by jen stěží uvěřil, že nestojí uprostřed... více
Jídlo 0 14.07.2017

Zápisky protivného hosta

Polévka to nezachránila Kavárna s bistrem Caffè Dallucci na Rohanském nábřeží v Praze funguje od ledna. Podle názvu i některých položek v... více
Jídlo 0 30.06.2017
ego!

"Přiostřený" likér: Cointreau s krvavým pomerančem je zemětřesením v koktejlové kultuře

Suroviny a výrobní postupy likéru Cointreau jsou... více
Jídlo 0 30.06.2017
ego!

Steak s vůní lesa: Grilované žampiony portobello se hodí k odlehčené letní večeři

Grilování bez masa je jako oheň bez kouře. Ale existují výjimky. Třeba takové portobello. Jen tak v... více
Jídlo 0 11.07.2017

Zápisky protivného hosta

Středomoří na Letné Sytě modrá barva dveří a okenic byla v tom teplém slunečném dni obzvlášť lákavá, a tak není divu, že se Gourmetguru to nové... více
Jídlo 0 23.06.2017
ego!

Nóbl, ale nakyslý večer v San Francisku: Rýnský ryzlink z Wachau zklamal

Rýnský ryzlink v "ráži" Smaragd z rakouského Wachau od vinaře Pichlera byl plný zlatých paprsků a... více
Jídlo 0 27.06.2017
ego!

Ušák s vůní louky: Králík na řebříčku je ideální odlehčené jídlo pro letní dny

Má jemné bílé maso, a tak mu sluší trocha výraznějších chutí. Domácí králík vyrůstá na bylinkách. A... více
Jídlo 0 23.06.2017

Zápisky protivného hosta

Křidýlko, burger, nebo žebírko? Šéfkuchař Pavel Matseushuk, jenž dříve působil v žižkovských podnicích Trattoria La Casa či Guston, otevřel na rohu... více
Jídlo 0 16.06.2017
ego!

Paterson-Floresova rarita: Smíchali 30 různých whisky a nechali je zrát v sudech po sherry

Master blender whisky u White & Mackay smíchal na... více
Jídlo 0 16.06.2017
ego!

Zdravý trend kvašení zeleniny se vrací: Připravte si candáta s fermentovaným pórkem

Candát je skvělá a zdravá ryba už sama o sobě.... více
Jídlo 0 16.06.2017

Zápisky protivného hosta

Tour de France v Le terroir V čele kuchyně francouzské restaurace Le terroir v pražské Vejvodově ulici stáli v minulosti třeba takoví vyhlášení... více
Jídlo 0 09.06.2017
ego!

Na skok ve švédské kantýně: Bílé Bourgogne Vézelay chutná po citronové trávě

"Nejlepší oběd ve Švédsku" si dáte v kantýně na pobřeží Malmö. K pití dostanete na výběr vodu a dvě... více
Jídlo 0 09.06.2017
ego!

Minutka předsudků zbavena: Připravte si zdravá drůbeží játra s pošírovaným vejcem

S oblibou si je připravujeme jako klasickou rychlovku, když je třeba uvařit opravdu bleskově. Játra... více
Jídlo 0 09.06.2017
Moje specialita

Tiramisu: Toskánský dezert se smetanovým sýrem a kávovými piškoty

Tento dezert se podával už v nevěstincích za časů Benátské republiky. Vždyť v překladu znamená... více
Jídlo 0 07.06.2017

Zápisky protivného hosta

A pak si dáme bublinky V červnu se Gourmetguru chystá navštívit Sektival, gastronomický festival pro milovníky sektů. Rozmanitost bublinek snoubených... více
Jídlo 0 02.06.2017
ego!

Whisky Ardbeg Kelpie decentně voní rašelinným kouřem a chutná po zralých plodech

Sudy, v nichž uzavírala svůj vývoj Kelpie, byly v kategorii skotské whisky použity vůbec poprvé.... více
Jídlo 0 02.06.2017
ego!

Chuť moře v tempuře: Rybu a bramborovou kaši skvěle doplní mořské řasy

Růžové "očko" šťavnatého masa jedné z nejchutnějších ryb, obkroužené mořskou řasou. Sousto zdravé,... více
Jídlo 0 06.06.2017
ego!

Profesorský pinot: Oregonský Rainstorm 2013 vás naladí na slavnostní notu

Rulandské modré neboli pinot noir je odrůda, kterou proslavilo Burgundsko. Jinde se mu příliš... více
Jídlo 0 28.05.2017

Zápisky protivného hosta

Zlatá Praha mění koncept Panoramatická restaurace Zlatá Praha v pražském hotelu InterContinental nedávno vyměnila inte­riér i gastronomický koncept.... více
Jídlo 0 26.05.2017
Moje specialita

Stoprocentně čerstvý tatarský biftek: Namletí masa a servírování porce dělí půl minuty

Pochoutka ze syrového masa se připravuje na... více
Jídlo 0 28.05.2017
Moje specialita

Pravý vídeňský řízek je chráněný zákonem: Musí být z telecího "na motýlka"

Ten pravý vídeňský se připravuje z telecího masa a vznikl tak trochu z nedostatku. Na rakouském... více
Jídlo 0 19.05.2017

Zápisky protivného hosta

Bistrøt 104 v nordickém stylu Severská kuchyně v posledních letech zažívá popularitu nejen v evropských metropolích, jejím kouzlem se nechávají... více
Jídlo 0 19.05.2017
ego!

Sladová skotská whisky The Glenlivet Cipher se zašifrovaným heslem je mistrovský kousek

Master distiller zakódoval do šifrovací mřížky... více
Jídlo 0 19.05.2017
ego!

Panenka patří k nejkvalitnějšímu vepřovému masu. Zkuste ji s jarním chřestem

Patří k nejoblíbenějším masům, je jemná, šťavnatá a má skvělou chuť. Ovšem co takhle zkusit... více
Jídlo 0 19.05.2017

Zápisky protivného hosta

Osvěžující vítězné nealko O tom, že skvělé koktejly nemusí být jen ty alkoholické, Gourmetgurua každoročně ubezpečuje barmanská soutěž Mattoni Grand... více
Jídlo 0 12.05.2017
ego!

Červené pro začátek grilovací sezony: El Regreso Merlot se výborně hodí k masu

Když zmíníte Merlot před zkušenějším pijanem, asi trochu nakrabatí čelo. Je v tom ale trochu... více
Jídlo 0 12.05.2017
ego!

Červené, voňavé a sladké: Dopřejte si jahody ve famózních dezertech

Mají tvar srdce, jsou symbolem lásky, požitku i rozkoše. A s čepicí šlehačky jsou jahody ten... více
Jídlo 0 12.05.2017
Moje specialita

Jak na nadýchané vafle? Tajemství se skrývá ve vajíčku

Nejznámější jsou bruselské a lutyšské. Servírují se s cukrem, džemem, banány a čokoládou... A... více
Jídlo 0 05.05.2017

Zápisky protivného hosta

Fajnová Gallery ve Four Seasons Pro propojení kvalitního výtvarného umění se špičkovou barovou kulturou se rozhodli v pražském hotelu Four Seasons... více
Jídlo 0 05.05.2017
ego!

Rum "přes čáru". Kultovní Bundaberg nabízí chuť teplého jablka a skořice i velkorysé množství alkoholu

Vůně rozlomené přezrálé švestky, pomačkaných... více
Jídlo 0 11.05.2017
ego!

Zázračný životabudič: Připravte si bio cizrnu na paprice

Ještě před pár lety u nás bývala cizrna hlavně výsadou vegetariánských restaurací, dnes v Česku... více
Jídlo 0 05.05.2017
  Celkem nalezeno: 355.
 
 Zobrazuji: 1 - 48. Další>    Konec>>
reklama

Žebříčky NejčtenějšíaNejoblíbenější

reklama
reklama