reklama

HN - Ego! - rubrika: Jídlo

Zápisky protivného hosta

Středomoří na Letné Sytě modrá barva dveří a okenic byla v tom teplém slunečném dni obzvlášť lákavá, a tak není divu, že se Gourmetguru to nové... více
Jídlo 0 23.06.2017
ego!

Nóbl, ale nakyslý večer v San Francisku: Rýnský ryzlink z Wachau zklamal

Rýnský ryzlink v "ráži" Smaragd, z rakouského Wachau, od vinaře Pichlera byl plný zlatých paprsků a... více
Jídlo 0 23.06.2017
ego!

Ušák s vůní louky: Králík na řebříčku je ideální odlehčené jídlo pro letní dny

Má jemné bílé maso, a tak mu sluší trocha výraznějších chutí. Domácí králík vyrůstá na bylinkách. A... více
Jídlo 0 23.06.2017

Zápisky protivného hosta

Křidýlko, burger, nebo žebírko? Šéfkuchař Pavel Matseushuk, jenž dříve působil v žižkovských podnicích Trattoria La Casa či Guston, otevřel na rohu... více
Jídlo 0 16.06.2017
ego!

Paterson-Floresova rarita: Smíchali 30 různých whisky a nechali je zrát v sudech po sherry

Master blender whisky u White & Mackay smíchal na... více
Jídlo 0 16.06.2017
ego!

Zdravý trend kvašení zeleniny se vrací: Připravte si candáta s fermentovaným pórkem

Candát je skvělá a zdravá ryba už sama o sobě.... více
Jídlo 0 16.06.2017

Zápisky protivného hosta

Tour de France v Le terroir V čele kuchyně francouzské restaurace Le terroir v pražské Vejvodově ulici stáli v minulosti třeba takoví vyhlášení... více
Jídlo 0 09.06.2017
ego!

Na skok ve švédské kantýně: Bílé Bourgogne Vézelay chutná po citronové trávě

"Nejlepší oběd ve Švédsku" si dáte v kantýně na pobřeží Malmö. K pití dostanete na výběr vodu a dvě... více
Jídlo 0 09.06.2017
ego!

Minutka předsudků zbavena: Připravte si zdravá drůbeží játra s pošírovaným vejcem

S oblibou si je připravujeme jako klasickou rychlovku, když je třeba uvařit opravdu bleskově. Játra... více
Jídlo 0 09.06.2017
Moje specialita

Tiramisu: Toskánský dezert se smetanovým sýrem a kávovými piškoty

Tento dezert se podával už v nevěstincích za časů Benátské republiky. Vždyť v překladu znamená... více
Jídlo 0 07.06.2017

Zápisky protivného hosta

A pak si dáme bublinky V červnu se Gourmetguru chystá navštívit Sektival, gastronomický festival pro milovníky sektů. Rozmanitost bublinek snoubených... více
Jídlo 0 02.06.2017
ego!

Whisky Ardbeg Kelpie decentně voní rašelinným kouřem a chutná po zralých plodech

Sudy, v nichž uzavírala svůj vývoj Kelpie, byly v kategorii skotské whisky použity vůbec poprvé.... více
Jídlo 0 02.06.2017
ego!

Chuť moře v tempuře: Rybu a bramborovou kaši skvěle doplní mořské řasy

Růžové "očko" šťavnatého masa jedné z nejchutnějších ryb, obkroužené mořskou řasou. Sousto zdravé,... více
Jídlo 0 06.06.2017
ego!

Profesorský pinot: Oregonský Rainstorm 2013 vás naladí na slavnostní notu

Rulandské modré neboli pinot noir je odrůda, kterou proslavilo Burgundsko. Jinde se mu příliš... více
Jídlo 0 28.05.2017

Zápisky protivného hosta

Zlatá Praha mění koncept Panoramatická restaurace Zlatá Praha v pražském hotelu InterContinental nedávno vyměnila inte­riér i gastronomický koncept.... více
Jídlo 0 26.05.2017
Moje specialita

Stoprocentně čerstvý tatarský biftek: Namletí masa a servírování porce dělí půl minuty

Pochoutka ze syrového masa se připravuje na... více
Jídlo 0 28.05.2017
Moje specialita

Pravý vídeňský řízek je chráněný zákonem: Musí být z telecího "na motýlka"

Ten pravý vídeňský se připravuje z telecího masa a vznikl tak trochu z nedostatku. Na rakouském... více
Jídlo 0 19.05.2017

Zápisky protivného hosta

Bistrøt 104 v nordickém stylu Severská kuchyně v posledních letech zažívá popularitu nejen v evropských metropolích, jejím kouzlem se nechávají... více
Jídlo 0 19.05.2017
ego!

Sladová skotská whisky The Glenlivet Cipher se zašifrovaným heslem je mistrovský kousek

Master distiller zakódoval do šifrovací mřížky... více
Jídlo 0 19.05.2017
ego!

Panenka patří k nejkvalitnějšímu vepřovému masu. Zkuste ji s jarním chřestem

Patří k nejoblíbenějším masům, je jemná, šťavnatá a má skvělou chuť. Ovšem co takhle zkusit... více
Jídlo 0 19.05.2017

Zápisky protivného hosta

Osvěžující vítězné nealko O tom, že skvělé koktejly nemusí být jen ty alkoholické, Gourmetgurua každoročně ubezpečuje barmanská soutěž Mattoni Grand... více
Jídlo 0 12.05.2017
ego!

Červené pro začátek grilovací sezony: El Regreso Merlot se výborně hodí k masu

Když zmíníte Merlot před zkušenějším pijanem, asi trochu nakrabatí čelo. Je v tom ale trochu... více
Jídlo 0 12.05.2017
ego!

Červené, voňavé a sladké: Dopřejte si jahody ve famózních dezertech

Mají tvar srdce, jsou symbolem lásky, požitku i rozkoše. A s čepicí šlehačky jsou jahody ten... více
Jídlo 0 12.05.2017
Moje specialita

Jak na nadýchané vafle? Tajemství se skrývá ve vajíčku

Nejznámější jsou bruselské a lutyšské. Servírují se s cukrem, džemem, banány a čokoládou... A... více
Jídlo 0 05.05.2017

Zápisky protivného hosta

Fajnová Gallery ve Four Seasons Pro propojení kvalitního výtvarného umění se špičkovou barovou kulturou se rozhodli v pražském hotelu Four Seasons... více
Jídlo 0 05.05.2017
ego!

Rum "přes čáru". Kultovní Bundaberg nabízí chuť teplého jablka a skořice i velkorysé množství alkoholu

Vůně rozlomené přezrálé švestky, pomačkaných... více
Jídlo 0 11.05.2017
ego!

Zázračný životabudič: Připravte si bio cizrnu na paprice

Ještě před pár lety u nás bývala cizrna hlavně výsadou vegetariánských restaurací, dnes v Česku... více
Jídlo 0 05.05.2017

Zápisky protivného hosta

Kousek Itálie v Karlíně Bistro Premier Mercato, které před rokem otevřel byznysmen Martin Nejedlý, stojící také za známými podniky Grand Cru či... více
Jídlo 0 28.04.2017
ego!

Pinot Gris v Dolomitech: Víno se slámovými záblesky a chutí bystrou jako horský potok

Víno Trentino Pinot Grigio Dorigati se již pět... více
Jídlo 0 30.04.2017
ego!

Kvalitní maso je základ sekané. Připravte si ji se salátem a brusinkami

Znáte to "kouzlo", když ta lesklá voňavá masová šiška zmizí z pekáče téměř před očima? Ale aby měla... více
Jídlo 0 28.04.2017

Zápisky protivného hosta

Medvědí překvapení v Cihelně Žádná novinka to určitě není, ale Gourmetguru má pocit, že letos jako by se s ním roztrhl pytel, respektive roztrhla... více
Jídlo 0 21.04.2017
ego!

Azurová modř: Rum z Martiniku překvapí přímočarou chutí

Zemědělský rum je destilován přímo ze zkvašené šťávy jedné z nejvýnosnějších trav na světě. Tento... více
Jídlo 0 21.04.2017
ego!

Jarní odlehčená kuchyně: Připravte si mladé jehněčí s kroupami a šťovíkem

Pokud jde o mladé čerstvé masíčko, není nad křehké jehněčí. K tomu pár krup, trocha šťovíku. Takhle... více
Jídlo 0 21.04.2017
ego!

Když se bublinky červenají: Podmanivý rubínový Bohemia Sekt se skvěle hodí k čokoládové pěně

Orosený červený Bohemia Sekt demi sec umí... více
Jídlo 0 13.04.2017

Zápisky protivného hosta

Kvantita i kvalita v Nubeerbaru Jako Čech má Gourmetguru k pivu přirozený vztah, ovšem poslední dobou je čím dál vybíravější. Nalákal ho proto... více
Jídlo 0 13.04.2017

Zápisky protivného hosta

Kantýna nahrazuje Čestr Na konci února se kvůli rekonstrukci budovy Státní opery zavřely dveře restaurace Čestr, což Gourmetguru pochopitelně těžce... více
Jídlo 0 07.04.2017
ego!

Kráska v černém: "Nejnakouřenější" whisky na světě si rozumí s ledem

Single malt Scotch whisky Octomore Edition 07.1 je pro zkušené znalce. I konzervativci ale uznají,... více
Jídlo 0 07.04.2017
ego!

Dokonalost ve skořápce: Jak správně vybrat a vařit vejce?

Každé svátky mají své rituály i symboly. Když začnou vzduchem svištět pomlázky, přichází velká... více
Jídlo 0 07.04.2017
Moje specialita

Dýně nasladko i naslano: Krémová polévka je ideální pro jarní počasí

Ať už je uvařena z dýně máslové, z tykve hokkaido nebo z blue balletu, tahle polévka nezklame. Může... více
Jídlo 0 05.04.2017

Zápisky protivného hosta

Černé uhlí, (nejen) černá káva Ostrava, uhlí a Maryčka (Magdónova) jde dohromady, ale Maryčka a káva? To už spíš káva a Maryša… Přesto... více
Jídlo 0 31.03.2017
ego!

Víno, které připomíná léto: Chianti "Il Gufo" 2015 je příjemné červené s čerstvými záblesky malin

Il Gufo není typické vinařství, ale velká farma v... více
Jídlo 0 31.03.2017
ego!

Toskánské křupání: Zkuste domácí italský chléb nebo lahodné sušenky

Ať už jde o zonzelle, ficattole, coccoli, jedno mají společné. Základ ve smaženém těstě, stejném... více
Jídlo 0 31.03.2017
ego!

IPA Experiment: Krasopisný výsledek nejvíc odpracovaly sudy po Bourbon whiskey

Malt master Glenfiddich Distillery novátorsky přečerpal whisky k "dostaření" do sudů po IPA. Vznikl... více
Jídlo 0 24.03.2017

Zápisky protivného hosta

Zakotvený Pivovar Na lodích se už v českém povodí provozují různé gastronomické koncepty, takže Gourmetgurua ani nepřekvapilo, když pod Štefánikovým... více
Jídlo 0 24.03.2017
ego!

Víno jako srdeční záležitost: Tavel 2015 má úchvatnou ohnivou barvu. Je ale překvapivě plochý

Francouzský Tavel je jedno z mála růžových vín,... více
Jídlo 0 17.03.2017
ego!

Smyslná večeře: Tygří krevety skvěle doplní švestkové víno

Exploze barev, svatba vůní, chuťový orgasmus. Není náhoda, že famózní jídlo bývá popisováno jako... více
Jídlo 0 19.03.2017

Zápisky protivného hosta

Tibetská premiéra v Praze Víte, co je momo? Něco mezi knedlíčky a taštičkami s masovou nebo zeleninovou náplní. Tak na tuhle nejznámější tibetskou... více
Jídlo 0 10.03.2017
ego!

Tak trochu jablko: Nová Tullamore D.E.W. zrála v sudech po cideru

Nová Tullamore D.E.W. nese podtitul cider cask finish. "V době, kdy kvasí v sudu šťáva z jablek, se... více
Jídlo 0 10.03.2017
  Celkem nalezeno: 334.
 
 Zobrazuji: 1 - 48. Další>    Konec>>
reklama

Žebříčky NejčtenějšíaNejoblíbenější

reklama
reklama