reklama

HN - Ego! - rubrika: Jídlo

Gourmetguru

Zápisky protivného hosta: Šádovo Bellevue s českou klasikou

Na to, jestli si za dalších 12 měsíců Bellevue na Smetanově nábřeží pozici v Maurerově žebříčku... více
Jídlo 0 20.01.2017
ego!

Klidně si ho kupte! Rýnský Ryzlink z Malých Karpat vás odveze na alpskou louku

Slovenský Reya Magna Ryzlink Rýnský, ročník 2013, podle žebříčků patří k nejlépe hodnoceným vínům v... více
Jídlo 0 20.01.2017
Moje specialita

Pesto. Jak se připravuje pravá italská bazalková pochoutka?

Je jen jedno pesto. Bazalkové, pochází z Janova a připravuje se v hmoždíři. A nejen Italové se po... více
Jídlo 0 18.01.2017
Gourmetguru

Zápisky protivného hosta: Co se bude odehrávat U Sádlů?

U Fílů vs. U Sádlů "Smutně a s hořkostí oznamujeme, že po dlouhých 19 letech ukončujeme provoz Café... více
Jídlo 0 19.01.2017
ego!

Gin jako DNA jednoho z nejúspěšnějších českých barů. Tým Bugsy’s prezentuje čtrnáct bylin

Comeback ginu iniciují spíše "butikové" než velké... více
Jídlo 0 13.01.2017
ego!

Alchymie šunky. Základem při přípravě je kvalitní maso

Odstartovat nový rok plnou pusou odvážných předsevzetí je už náš národní sport. Úprava váhy bývá... více
Jídlo 0 13.01.2017
ego!

Francouzský toust. Zkuste specialitu se slaninou a avokádem

Vypadá zajímavě, chutná lahodně. A příprava zabere jen několik minut. Řeč je o francouzském toustu,... více
Jídlo 0 12.01.2017
Gourmetguru

Zápisky protivného hosta: Francouzská dekadence podle baru Le Valmont

Uvnitř malého prostoru baru Le Valmont, kde se nachází jen pár míst k sezení a miniaturní taneční... více
Jídlo 0 11.01.2017
ego!

Víno klame tělem. Nezvyklá lahev bývá varování

Obvykle platí, že drahá vína jsou kvalitní a dobrá. Zdaleka ale nemusí platit, že levné víno je... více
Jídlo 0 08.01.2017
ego!

Tříkrálová tabule. Dopřejte si slavnostní pohoštění se srnčím hřbetem a petrželí

Perníčky od adventu pěkně rozleželé. Naložené ořechy, které naštěstí zůstaly ušetřeny při nedávných... více
Jídlo 0 06.01.2017
Gourmetguru

Zápisky protivného hosta: Zelená pro motorkáře

V útrobách zařízení s poetickým názvem Troníček Gourmetgurua překvapil motorkářský podnik. Druhým... více
Jídlo 0 23.12.2016
ego!

Kult dřeva: Delikátní sladová whisky Glenmorangie Nectar d'Ór

Na počátku 90. let řídil Glenmorangie Distillery asistent Ian Thomson, značce trochu ujel vlak. Při... více
Jídlo 0 23.12.2016
ego!

Sladké hříchy vánoční. Slavnostní tabuli skvěle doplní čokoláda

Tichá noc, svatá noc... Zatímco naši předci na Štědrý den rozjímali, my hlavně trávíme. Slavnostní... více
Jídlo 0 23.12.2016
Gourmetguru

Zápisky protivného hosta: Žižkovské kimči

V restauraci Bibimbap Korea na pražském Žižkově podávají výbornou stejnojmennou specialitu. Připravuje se z rýže, zeleniny a hovězího masa. více
Jídlo 0 16.12.2016
ego!

Bláznivé víno pro klidné chvíle. Portské vám udělá radost

Portské není víno pro každý den. Ke krbu a stromečku se pro klidné chvíle ale nanejvýš hodí. Třeba... více
Jídlo 0 18.12.2016
ego!

Plody moře s kreativní přílohou. Díky spojení langustýny s čočkou se chuťové zážitky násobí

Langusty a humři patří k tomu nejlepšímu, co moře... více
Jídlo 0 21.12.2016
ego!

S úctou Master Blender. Chivas Regal představil whisky sestavenou výhradně ze sladových obilných destilátů

Colin Scott z Chivas Regal představil unikátní... více
Jídlo 0 11.12.2016
Gourmetguru

Zápisky protivného hosta: Sklenka jedinečného Uhudleru z černé vinné listiny

Uhudler je naprosto jedinečné víno. Nejčastěji ho dostanete v růžové variantě, může být i... více
Jídlo 0 14.12.2016
Gourmetguru

Zápisky protivného hosta: Bottles si zaslouží šanci

Konec Poříčí, orámovaný magistrálou a Těšnovem, je pro gastronomii oříšek. Štěstí tu zkouší nový... více
Jídlo 0 08.12.2016
ego!

Čilý veltlín ve Vídni. Chutná po medu, mangu a meruňkách

Víno má barvu žloutku vajíčka od babičky a aroma parfému s animálními podtóny. Chuť tvoří jemné... více
Jídlo 0 02.12.2016
ego!

Slunečnice s chapadly. Topinambur zažívá renesanci, výborný je třeba v kombinaci s chobotnicí

Jeho hlízy bývají pokřivené, nevzhledné, ale... více
Jídlo 0 07.12.2016

Zelené kari. Pálivá thajská pochoutka, ve které se mísí slaná, pikantní i nasládlá chuť

Zelené kari je oblíbené thajské jídlo. Dokonale... více
Jídlo 0 01.12.2016
Gourmetguru

Zápisky protivného hosta: Thajský tatínek v Karlíně a kroměřížská zelená káva

Co říká Gourmetguru na thajskou restauraci svérázného českého majitele v Karlíně? A s jakými dojmy... více
Jídlo 0 25.11.2016
ego!

Harmonie má jméno Arran. Desetiletá whisky v sobě snoubí letmé signály skořice a citrusové tóny

"The Arran Malt" je cítit po sluncem prohřáté... více
Jídlo 0 25.11.2016
ego!

Labužnické masíčko. Připravte si tradiční francouzskou pomazánku rillettes z kachny

Pro játrovku máme slabost. Přezdívku paštikáři... více
Jídlo 0 27.11.2016
Moje specialita

Crepes a galettes. Klasice se šunkou a sýrem konkurují žampiony nebo fíková marmeláda

Crepes a galettes se pečou po celém světě. Ty... více
Jídlo 0 24.11.2016
Gourmetguru

Zápisky protivného hosta: Nejlepší svatomartinská husa v Praze

Gourmetguru tentokrát ochutnal svatomartinské husy. Ta nejlepší se podle něj podávala na Malé... více
Jídlo 0 19.11.2016
ego!

Víno pro Bokovku. Hagn Pinot Noir 2013 je lahodný skvost z Rakouska

Spisovatel Miles z filmu Bokovka velebil Pinot z Kalifornie. Pěstuje se ale i v Austrálii nebo ve... více
Jídlo 0 18.11.2016
Recept

Kdoule, známá neznámá. Zkuste ji upéct třeba ve víně

Kdoule se svou intenzivní vůní je skvělou prevencí proti molům v šatníku. Ještě lepší uplatnění ale... více
Jídlo 0 18.11.2016
Gourmetguru

Zápisky protivného hosta: v bistru s "dobrou karmou" na filozofické fakultě zpomalíte překotné tempo

Gourmetguru tentokrát zavítal na Moravu, k... více
Jídlo 0 11.11.2016
ego!

Trinity by Jameson. Vrcholový tým likérky Middleton Distillery vytvořil trojici whiskey podle svého gusta

Trojice Nation, Buckley a Leitghton, vrcholový... více
Jídlo 0 11.11.2016
recept

Připravte si svatomartinskou husu s jablky a houbovou nádivkou

Husy a bosí pasáčci, ladovský obrázek venkovské krajiny. Ráno děti vyhnaly husy ze dvora na náves,... více
Jídlo 0 14.11.2016
ego!

Falafel. Cizrnové kuličky z Blízkého východu, které dobyly Západ

Je mnoho nejrůznějších kuliček, jež se objevují v národních kuchyních po celém světě. Tyhle... více
Jídlo 0 09.11.2016
ego!

Letošní vína můžete ochutnat už teď. Nigl Kiesling 2016 je delikátní, chuťově hravý a osvěžujcí

Na svatomartinské si ještě pár dnů počkáme.... více
Jídlo 0 04.11.2016
Gourmetguru

Zápisky protivného hosta: Pod Lesem v Jílovišti se kvalitou jídla vyrovnají vyhlášeným pražským podnikům

Gourmetguru navštívil jílovišťskou restauraci Pod... více
Jídlo 0 06.11.2016
ego!

Chameleon z pánve wok. Připravte si zdravé tofu s houbami a zeleninou

Pánev wok spolu s asijskou technikou stir­-fry fungují po staletí. Zelenina je z ní křupavá a... více
Jídlo 0 04.11.2016
ego!

Do rizota můžete přidat broskve nebo třtinový cukr, říká šéfkuchař restaurace Alriso. Sám připravuje i jahodové

Rizoto, jedna z italských kulinářských specialit,... více
Jídlo 0 30.10.2016
ego!

Srdce ztratila v Nikaragui. Česká baristka Zuzana Černá učí kávové farmáře ve Střední Americe

Pětadvacetiletá Zuzana Černá se třikrát stala... více
Jídlo 0 01.11.2016
Gourmetguru

Zápisky protivného hosta: Skandinávská kuchyně nejsou jen masové kuličky v Ikee. Vinohradský Gastropub Reinsdyr se blíží k "fine dining"

"Fine dining" u nás provozuje několik módních... více
Jídlo 0 30.10.2016
ego!

Johnnie Walker prošel obměnou receptury. Nová whisky je nasládlá, typická kořennost ale zůstává

Whisky Johnnie Walker se pije už 150 let. Její... více
Jídlo 0 29.10.2016
ego!

Ve sladkém oparu: Připravte si maracujový sorbet a dýňové chutney

Dezert s chutí vyzrálého ovoce a v barvách podzimní sklizně jako by se vynořil z mlhy. Maracujový... více
Jídlo 0 04.11.2016
ego!

Pravá francouzská bageta se dá jíst ke všemu. Přípravu těsta ovlivňuje i počasí, říká majitel pražského Café Le Caveau

Pravá francouzská bageta má křupavou kůrku a... více
Jídlo 0 21.10.2016
Gourmetguru

Zápisky protivného hosta: Lagarto zvedá kávovou kulturu v obchoďácích

Gourmetguru navštívil Lokál Nad Stromovkou. Spokojený ale nebyl. Nechce, aby ho obsluha popoháněla... více
Jídlo 0 21.10.2016
ego!

Plody lásky z jihu. Červené víno Mariny Cvetičové voní po třešních a chutná po brusinkách

Marina Cvetičová přijela do Itálie za svou... více
Jídlo 0 21.10.2016
ego!

Legenda z restaurací a jídelen: Kuře s broskví je výzva. Zkuste přidat mandle

Evergreen socialistické "vysoké gastronomie" kuře s broskví dodnes nezmizel z kuchařských skript.... více
Jídlo 0 26.10.2016
Gourmet

Zápisky protivného hosta: Next Door v centru Prahy je moderní bistro mistra české kuchyně Zdeňka Pohlreicha

Impérium šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha se... více
Jídlo 0 14.10.2016

Whisky vichry zrozená. "Řvoucí čtyřicítka" má pikantní nahořklou chuť

Na český trh dorazila sedmiletá single malt whisky z portfolia Hellyer’s Distillery. Obsahuje 40... více
Jídlo 0 14.10.2016

Dýně, které nevyhovují měřítkům krásy, nevyhazujte. Opečte je a přidejte k srnčímu hřbetu s houbovou omáčkou

K podzimu patří dýně, jablka, houby, zvěřina... A... více
Jídlo 0 14.10.2016
  Celkem nalezeno: 269.
 
 Zobrazuji: 1 - 48. Další>    Konec>>
reklama

Žebříčky NejčtenějšíaNejoblíbenější

reklama
reklama