reklama

HN - Ego! - rubrika: Jídlo

From Praskovějskoje With Love: Ruská whisky překvapila irskou chutí

Tu a tam se mi stane, že mě nad některou sklenkou whisky popadne "obrozenecký přístup". Nadšen, že... více
Jídlo 13.10.2017

Zápisky protivného hosta

Káva chutí, poznáním i hrou Šálkem dobré kávy Gourmetguru nikdy nepohrdne, a tak si tento víkend (14.−15. října) nenechá ujít Prague Coffee... více
Jídlo 13.10.2017
Moje specialita

Focaccia. Pečivo, které Italové jedí namočené v prvním ranním cappuccinu

Jednoduché italské pečivo se vyrábí z těsta podobného pizze. Pro minimum použitých ingrediencí se... více
Jídlo 09.10.2017

Zápisky protivného hosta

Nové brunche V Zátiší Gourmetguru se dozvěděl, že vyhlášená zážitková restaurace V Zátiší na rohu Liliové ulice a Betlémského náměstí v Praze změnila... více
Jídlo 06.10.2017

Přímočará magie. Čistý Merlot Petit Enira 2012 nabízí aroma zralých černých bobulí

V Bulharsku se specializují na červené víno a umí ho opravdu dobře. Navštívili jsme vinařství ve... více
Jídlo 09.10.2017

Zápisky protivného hosta

Myšák podle Karpíška Gourmetguru si nemohl nechat ujít návštěvu nově zrekonstruované legendární pražské cukrárny Myšák, nyní pronajaté společností... více
Jídlo 29.09.2017
ego!

Kanadský žertík. Skvělá whisky Johnnie Walker X.R odsouvá do pozadí ostatní varianty značky

Aroma této geniální kombinace je omamně nasládlé,... více
Jídlo 29.09.2017
ego!

Rybí nakopávák. Připravte si peruánské ceviche neboli syrové rybky v pikantní zdravé marinádě

Jsou svěží, zdravé a taky děsně dobré. Ceviche... více
Jídlo 05.10.2017

Zápisky protivného hosta

V Rybistru ryby na přání Na malý obchod s čerstvými rybami a bistro v jednom narazil Gourmetguru na pražském náměstí Jiřího z Poděbrad. V Rybistru... více
Jídlo 22.09.2017
ego!

Novozélandský Sauvignon Blanc s nádechem divoké rukoly nabídne snový výlet k protinožcům

Novozélandský Sauvignon Blanc je jedno z vín, jež... více
Jídlo 24.09.2017
ego!

Na "skok" k protinožcům. Ochutnejte šišky z mletého klokaního masa

Australská kuchyně tvoří pestrý mix, jenž spojuje chutě anglických kolonizátorů, přistěhovalců a... více
Jídlo 27.09.2017
Moje specialita

Jak připravit skvělé ratatouille, zeleninové ragú z Francie

Lehké jídlo pocházející z francouzské Nice. Orestovaná letní zelenina voní bylinkami z Provence. více
Jídlo 21.09.2017
ego!

Whisky s užitečnou stužkou, kterou provází legendy

Tři příběhy obklopují whisky s černou stužkou. První se váže ke skotskému králi, druhý ke světové... více
Jídlo 15.09.2017
ego!

Zelí, které dobylo vesmír: Připravte si skvělé korejské kimchi

Korejský všelék, základ dlouhověkosti, národní poklad. Není divu, že když v roce 2008 letěl do... více
Jídlo 15.09.2017
ego!

Jak připravit dobrý burger? V denním menu improvizujeme se sezonními surovinami, říká majitel Peter’s Burger Pubu

Ačkoliv si mnozí myslí, že vznikl v USA, původ má... více
Jídlo 09.09.2017

Zápisky protivného hosta

Paprika s Davidovou hvězdou Na nové bistro s názvem Paprika narazil nedávno Gourmetguru poblíž pražského náměstí Míru. Vlastní ho dva izraelští... více
Jídlo 08.09.2017
ego!

Stormhoek Chardonnay 2016 zaujme chutí žlutých melounů a pálivé hořčice. Vinětu si nakreslíte sami

K lahvi zavařené do fólie je přidaný malý fix.... více
Jídlo 08.09.2017

Zápisky protivného hosta

Jižanské kuře z Dejvic Americké kuře na jižanský způsob slibovala už několik měsíců před svým červencovým otevřením nová restaurace Chickin v... více
Jídlo 01.09.2017
ego!

Nostalgická whisky: VAT 69 z antarktické expedice dnes voní zralými ostružinami a obilnými tóny

Plnili ji ze začátku do lahví po portském. Pak... více
Jídlo 01.09.2017
ego!

Babí léto v modrém: Připravte si nadýchaný švestkový koláč se skořicí

Ať už čerstvě utržená ze stromu, sušená nebo třeba tekutá, kudy švestka projde, tudy léčí. Spolu s... více
Jídlo 03.09.2017
Moje specialita

V barvách italské vlajky: Jak připravit skvělé caprese

Lehký letní pokrm vznikl v Kampánii. Jeho základní suroviny - rajčata, bazalka a mozzarella - značí... více
Jídlo 30.08.2017
ego!

Příjemné holandské víno: Pinot gris povzbuzuje k dlouhému, lenošivému popíjení

Holandská vína neohromí množstvím, mají však dlouhou a zajímavou historii. V Maastrichtu jsme si... více
Jídlo 27.08.2017

Zápisky protivného hosta

Lístek s sebou Na okraji Kunratic stojí u vstupu do jednoho z největších pražských lesoparků restaurace s příznačným názvem Na tý louce zelený.... více
Jídlo 25.08.2017
ego!

Chalupářská klasika: Připravte si výborné špekáčky na černém pivu

Léto bez buřtu je jako prázdniny bez slunce. Pravda, špekáček opečený nad doutnajícími uhlíky je... více
Jídlo 27.08.2017

Zápisky protivného hosta

Když michelinský šéfkuchař netrpí závratí Od 1. do 10. září mají všichni návštěvníci metropole příležitost poobědvat či povečeřet vysoko nad Prahou.... více
Jídlo 18.08.2017
ego!

Nostalgická whisky: Proč je Johnnie Walker Black Label ztělesněním luxusních blended Scotch whiskies

Když se syn Alexandra Walkera postavil do čela... více
Jídlo 25.08.2017

Zápisky protivného hosta

Japonsko-české párování Nymburský podnik Sushi 4 You o sobě dával vědět dlouho dopředu, a tak když před pár týdny konečně otevřel, Gourmetguru se... více
Jídlo 11.08.2017
ego!

Překvapení ve dvoře: Výjimečný švýcarský bílý merlot chutná svěže a voní po broskvích

Ze dvora na periferii se vyklube restaurace z... více
Jídlo 11.08.2017
ego!

Risotto s duší flamenca: Připravte si paellu s čerstvými surovinami z moře i země

Obří pánev, na níž se dusí rýže s masem, zeleninou, plody moře, ovoněná šafránem. Paella je... více
Jídlo 11.08.2017
ego!

Nostalgické whisky: Dimple proslavily typické dolíčky ve stěnách lahve i její luxusní chuť

Pro Dimple je typický tvar lahve - trojboký... více
Jídlo 05.08.2017

Zápisky protivného hosta

Toustové variace Naše Toustárna, jak zní název bistra s pekárnou v pražských Holešovicích, oslaví v září druhé narozeniny. Gourmetguru zde nenarazil... více
Jídlo 04.08.2017
ego!

Pokrm španělských pastevců: Gazpacho je jednoduchá pochoutka, která v létě osvěží

Někteří tvrdí, že existuje 6 milionů verzí španělské zeleninové polévky. Údajně ji vymysleli chudí... více
Jídlo 04.08.2017
ego!

Křupavá pochoutka faraonů: Falafel lze připravit luxusně i jako fastfood. Skvěle se hodí do burgeru

Kdo by někdy nezkoušel karbanátky z luštěnin.... více
Jídlo 28.07.2017

Zápisky protivného hosta

Finestra v novém Skupina La Collezione italského šéfkuchaře Riccarda Lucqueho zastřešuje pět bister a obchůdků s delikatesami, jež spojuje název La... více
Jídlo 28.07.2017
ego!

Brazilská noc s červeným vínem: Rubínové Teroldego Intenso připomene léto v Jiží Americe

Na jihu Brazílie leží stovky vinic, mnohé s... více
Jídlo 28.07.2017
Moje specialita

Jak připravit "opálený krém" Creme brulee? Potřebujete čtyři ingredience, radí šéfkuchař

Podle názvu bychom ho označili za francouzskou... více
Jídlo 26.07.2017
ego!

Nostalgická whisky: První doušek Black & White nabízí výraznou chuť sladu v obilných kulisách

Lehce kouřový sladový atak - a chuť se napít. Aby... více
Jídlo 21.07.2017

Zápisky protivného hosta

Konec jedné Story Malou restauraci s kavárnou uprostřed vilek na pražských Petřinách si mladý kuchař Michal Černý (na obrázku) s manželkou Zuzanou... více
Jídlo 21.07.2017
ego!

Dva světy na jednom talíři: Připravte si humra se steakem v duchu módních kombinací surf & turf

To nejlepší ze země a moře, ovšem v gurmánském... více
Jídlo 21.07.2017
ego!

Chuťovka z Marche: Připravte si plněné, obalené a smažené italské olivy

Jsou velké jako křepelčí vejce, mají jemnou pikantní chuť, masitou dužinu a Italové si s nimi umí... více
Jídlo 14.07.2017
ego!

Dolnorakouský Grüner Veltliner Smaragd nabízí harmonickou chuť i vůni meruněk a broskví

Vydali jsme se do klasického rakouského... více
Jídlo 14.07.2017

Zápisky protivného hosta

V salabce jako na Moravě Kdyby ve vzdáleném údolí nevykukovalo "sto" věží hlavního města, Gourmetguru by jen stěží uvěřil, že nestojí uprostřed... více
Jídlo 14.07.2017

Zápisky protivného hosta

Polévka to nezachránila Kavárna s bistrem Caffè Dallucci na Rohanském nábřeží v Praze funguje od ledna. Podle názvu i některých položek v... více
Jídlo 30.06.2017
ego!

"Přiostřený" likér: Cointreau s krvavým pomerančem je zemětřesením v koktejlové kultuře

Suroviny a výrobní postupy likéru Cointreau jsou... více
Jídlo 30.06.2017
ego!

Steak s vůní lesa: Grilované žampiony portobello se hodí k odlehčené letní večeři

Grilování bez masa je jako oheň bez kouře. Ale existují výjimky. Třeba takové portobello. Jen tak v... více
Jídlo 11.07.2017

Zápisky protivného hosta

Středomoří na Letné Sytě modrá barva dveří a okenic byla v tom teplém slunečném dni obzvlášť lákavá, a tak není divu, že se Gourmetguru to nové... více
Jídlo 23.06.2017
ego!

Nóbl, ale nakyslý večer v San Francisku: Rýnský ryzlink z Wachau zklamal

Rýnský ryzlink v "ráži" Smaragd z rakouského Wachau od vinaře Pichlera byl plný zlatých paprsků a... více
Jídlo 27.06.2017
ego!

Ušák s vůní louky: Králík na řebříčku je ideální odlehčené jídlo pro letní dny

Má jemné bílé maso, a tak mu sluší trocha výraznějších chutí. Domácí králík vyrůstá na bylinkách. A... více
Jídlo 23.06.2017
  Celkem nalezeno: 379.
 
 Zobrazuji: 1 - 48. Další>    Konec>>
reklama

Žebříčky NejčtenějšíaNejoblíbenější

reklama
reklama