Menu

Legenda Dom Pérignon

Když se řekne Champagne, v milovnících vína to vyvolává příjemné mrazení a očekávání těch nejlepších klasických šumivých vín světa. Dodejme...
1. 12. 2015 ▪ 9 min. čtení

Gastronaut P. M.

Pavel Maurer se nás snaží naučit, abychom "nejedli blbě". A hodnotitelé jeho průvodce Grand Restaurant se zase snaží přimět šéfkuchaře, aby...
4. 12. 2014 ▪ 4 min. čtení

Letní gurmet akademie

Šéfkuchaři a manažeři nejlepších pražských podniků představují své oblíbené restaurace Evropy.
12. 6. 2014 ▪ 5 min. čtení

Poselství Doma Ruinarta

Je zlaté a lahodné, svůdně voní a podmanivě chutná. Je nazdobené v luxusním šatu, jaký nosí nejkrásnější modelky. Je věčně mladé a plné energie,...
22. 5. 2014 ▪ 9 min. čtení

Souboj tataráků

Syrové maso je česká vášeň. Namleté či naškrábané hovězí mají v téměř každé hospodě. Vybrali jsme pro vás špičkové tataráky a vehnali je do...
3. 4. 2014 ▪ 7 min. čtení

Superfood

Milujeme superpotraviny. Jde o dary přírody, které kudy sytí, tudy léčí. A nepotřebují marketing.
26. 9. 2013 ▪ 7 min. čtení

Tuňáci v Tokiu

Svážejí se sem ryby z celého světa, aby se tu vydražily za desítky tisíc dolarů. Prodávají se při magickém obřadu, kdy toho nejlepšího tuňáka...
29. 8. 2013 ▪ 11 min. čtení

Opera ve sklence Champagne Krug

Dojem z šampaňského se násobí o to víc, když člověk stojí přímo u maličké vinice Clos d'Ambonnay se stejnojmenným vínem v ruce. Je to...
23. 5. 2013 ▪ 12 min. čtení

Syrový život

Tereza Havrlandová intenzivně létá filipínským vzduchem na kiteboardu. Její raw tyčinky jedí lidé sedmnácti evropských zemí, a kdo si chce...
11. 4. 2013 ▪ 5 min. čtení

Alexander Lobrano: Američan v Paříži

Alexander Lobrano už čtvrt století píše pro prestižní americké a britské noviny o gastronomii. Jeho základnou je Paříž, odkud se vydává...
21. 2. 2013 ▪ 9 min. čtení

Happy toast

Obyčejné věci jsou ty nejlepší. Paul Day, šéfkuchař restaurace Sansho, ví, že kromě jídla samotného záleží i na tom, s kým ho jíte. A že džbán s...
6. 12. 2012 ▪ 8 min. čtení

Fenomén bistro

Říká se, že ta nejlepší pařížská bistra najdete v dvouciferných okrscích. Foodkritička Petra Pospěchová
27. 9. 2012 ▪ 9 min. čtení

Je libo steak?

Jednu veverku, k tomu malou oponku. A nakonec ještě karabáček. Nákup v řeznictví může být docela zábava. A špičkový steak nemusí být jen ze...
12. 4. 2012 ▪ 9 min. čtení

Lanýže na černé

Voňavý špek, domácí modrý sýr, pochoutky z kaštanů a pod kopci sedmnáct michelinských restaurací. Bylo by škoda do Jižního Tyrolska vyrazit...
15. 3. 2012 ▪ 9 min. čtení

Hyperrealistická lahůdka

V newyorské restauraci Romera ani nestačíte vzít do ruky příbor a pozřít první sousto. Neurony ve vašem mozku si už blaženě pochutnávají. Krmíte...
16. 2. 2012 ▪ 5 min. čtení

Tak chutná čokoládový buket

Jen málo pochutin způsobí v ústech takovou vichřici jako kvalitní čokoláda Valrhona. Na delikatesní čokoládovou degustaci jsme pozvali nadějnou...
14. 4. 2011 ▪ 4 min. čtení