V ekofarmě Bozetice krmí slepice bylinkami Krmit slepice bylinkami napadlo sedláka Ondřeje Podstavka náhodou při návštěvě provozu firmy vyrábějící bylinné čaje. Bylinný prach, který... 20. 8. 2010 ▪ 2 min. čtení
Pekař peče housky. Bez lepku, cukru a mléka. Celozrnná pekárna Davida Dvorníka se specializuje na netradiční recepty. Třeba koláče pro bezlepkovou dietu nebo dezerty vyráběné bez vajec,... 13. 8. 2010 ▪ 2 min. čtení
Na kozí farmě Žofín mají pojmenované každé zvíře a vědí o něm první poslední Kačenka na jaře nadojí dobrých šest litrů, Starej Honza se dožil devíti let a vážil přes sto kilo a Jeníček už měl dávno skončit pod kudlou, ale... 6. 8. 2010 ▪ 3 min. čtení
Vanilková a pistáciová už vás nudí? Ve Stráži pod Ralskem mají na 300 nejrůznějších příchutí Vanilková a pistáciová už vás nudí? Ve Stráži pod Ralskem mají na 300 nejrůznějších příchutí včetně svíčkové, křenu, balkánského sýru nebo... 4. 8. 2010 ▪ 2 min. čtení
Zázračná houba Shiitake je díky své mimořádné chuti známá hlavně kuchařům a kuchařkám, ale navíc tato houba pomáhá pacientům po chemoterapii a ozařování. Je to... 23. 7. 2010 ▪ 3 min. čtení
Škodovy bylinkové sirupy Škodovi si rozumějí s bylinkami. Dělají z nich sirupy, čaje, kapky. A zároveň zkoušejí, co všechno je možné dát do medu, aby se chutě propojily... 9. 7. 2010 ▪ 3 min. čtení
Jak se chová ušatý obr Králíci plemene belgický obr váží přes šest kilogramů. I proto jsou kotce v králíkárně Dušana Rýznera větší než ty obvyklé. Maso obřích ušáků je... 2. 7. 2010 ▪ 3 min. čtení
Štrůdlování v Bříství Budete-li hledat Bříství u Kolína, najdete pod tímto jménem jen jednu usedlost. Zato rozlehlou. Manželé Žertovi tu založili moderní ovocné sady.... 25. 6. 2010 ▪ 3 min. čtení
Farma s příběhem Na statku Camphill pěstují zeleninu pro řadu pražských obchodů se zdravou výživou. Farma, kterou založil někdejší emigrant Petr Nejtek, je... 18. 6. 2010 ▪ 3 min. čtení
Dorty od Panenky Cukrárna v Tuchlovicích na Kladensku je vyhlášená široko daleko. Víc než sedmdesát druhů zákusků a dortů se tam peče a zdobí z čerstvých a... 4. 6. 2010 ▪ 3 min. čtení
Trhy se vrací do měst Kdo chce zeleninu přímo od pěstitele nebo sýry z kozí farmy, nemusí teď ani vytáhnout paty z města. Tradice farmářských trhů se vrací do Prahy,... 28. 5. 2010 ▪ 2 min. čtení
Pstruhová farma Pilníkov aneb ulov si sám K rybníčku v Pilníkově na úpatí Krkonoš se sjíždějí gurmáni z širokého okolí. Nejen pro čerstvé pstruhy, ale i pro radost z rybolovu. Každý si... 21. 5. 2010 ▪ 3 min. čtení
Košer víno z uhelné oblasti Kvalitní vína z mostecké oblasti - na první pohled tvrzení jak vystřižené z Járy Cimrmana. Ve skutečnosti jde o čtvrtou nejstarší vinařskou... 14. 5. 2010 ▪ 4 min. čtení
Kozí farma jako způsob života Na usedlosti nedaleko Macochy se farmařilo už před více než dvěma sty lety. Jan Sedlák na dlouhou tradici navázal a založil rodinnou kozí farmu.... 7. 5. 2010 ▪ 3 min. čtení
Slanina s vůní bukového dřeva Vyudit dobře maso je kumšt. Je třeba rozumět nejen jeho přípravě, ale také dřevu. Na Horňácku to umí, a tak si do obchůdku Jana Kružici jezdí... 30. 4. 2010 ▪ 3 min. čtení
Pštrosi z Moravského krasu Ještě před sto lety se pštrosi lovili jen pro nádherné peří. Teprve později se začala využívat také jejich kůže a vejce. V současné době se... 23. 4. 2010 ▪ 3 min. čtení
Kořenářství jako z pohádky Zvenčí vypadá úplně nenápadně. Žádný křiklavý vývěsní štít ani výkladní skříně, nikde nic nebliká. Přesto si v malém kořenářství podává dveře... 16. 4. 2010 ▪ 3 min. čtení
Poctivé pivo ze zámku Do zámeckého pivovaru v Chyších chodívá na "jedno" žokej Josef Váňa nebo houslistka Gabriela Demeterová, kteří bydlí v okolí. Věhlas piva Prokop... 9. 4. 2010 ▪ 3 min. čtení
Revoluce sladkých košíčků Původem z Kavkazu, většinu života prožila v Izraeli, cukrářkou se vyučila v Kanadě. V Londýně potom potkala Čecha, usadila se s ním v Praze a... 2. 4. 2010 ▪ 3 min. čtení
V klášteře v Novém Dvoře u Toužimi vyrábějí mniši proslavenou hořčici V místnosti nádherně voní ocet, víno, a ještě cosi nepopsatelně kořeněného. Usměvaví mniši v černobílém oděvu se točí kolem nerezových nádob se... 26. 3. 2010 ▪ 3 min. čtení