Italská klasika v Mníšku Restaurace Al Capone má dvě pobočky. První, starší podnik se nachází v Praze na Poříčí a druhé pohostinství stejného názvu je v Mníšku pod Brdy,... 21. 8. 2012 ▪ 2 min. čtení
Štěpán Šafařík: Důležité je vařit z prvotřídních italských surovin Majitel Al Capone Štěpán Šafařík má restaurace stejného jména dvě. Jednu v Praze na Poříčí a druhou v Mníšku pod Brdy. Šafařík, který v... 21. 8. 2012 ▪ 3 min. čtení
S golfem lze začít už ve čtyřech letech Jen co děti ve škole dostanou rozvrh, je čas vybrat zájmový kroužek, kterému se budou věnovat po vyučování. Kromě klasického malování, zpívání... 21. 8. 2012 ▪ 4 min. čtení
Prázdniny skončí zábavou Prázdniny za pár dní končí, a některé městské části se proto rozhodly uspořádat akce, na kterých si děti ještě užijí zbytek volna. Například... 21. 8. 2012 ▪ 5 min. čtení
Pavel Eiselt: Pštrosí maso má skvělou chuť a není prorostlé tukem Šéfkuchař restaurace U smrku Pavel Eiselt vaří přes třicet let. Jeho restaurace funguje v Jenči u Prahy téměř dvacet let bez přerušení, přestože... 10. 7. 2012 ▪ 3 min. čtení
Koblížek a zmrzlina Restaurace U smrku šéfkuchaře a majitele Pavla Eiselta je podnik, který musíte v malém městě Jeneč chvilku hledat. Pohostinství je totiž... 10. 7. 2012 ▪ 2 min. čtení
S gustem La Fete Nationale, francouzský státní svátek, který se slaví 14. července, a připomíná tak výročí útoku pařížského lidu na Bastilu v roce 1789,... 10. 7. 2012 ▪ 1 min. čtení
Lidé se bojí kupovat zájezd až na letišti Když před pěti lety spouštěl Exim tours službu Buy&Fly, tedy prodej zájezdů na letišti pár hodin před odletem, zástupci cestovní kanceláře... 10. 7. 2012 ▪ 3 min. čtení
Pláž v Hostivaři už opravili Vykoupat se v Praze mohou lidé přibližně ve dvaceti venkovních bazénech nebo přírodních koupalištích. Letos po několikaleté rekonstrukci konečně... 10. 7. 2012 ▪ 4 min. čtení
Vařit nás naučili kuchaři samotného Mao Ce-tunga Šéfkuchař Čínské restaurace U koruny Vladimír Suchý vařil za komunistů v první čínské restauraci ve Vodičkově ulici v Praze. Po revoluci se... 26. 6. 2012 ▪ 2 min. čtení
Čína z Vodičkovy žije Dřívější místo schůzek pražské smetánky, čínská restaurace ve Vodičkově ulici, zaniklo už na počátku devadesátých let. Tehdejší šéfkuchař slavné... 26. 6. 2012 ▪ 2 min. čtení
S gustem Při debatě s šéfkuchařem čínské restaurace U Koruny Vladimírem Suchým o tom, jak Číňané vyrábějí své slavné černé vejce, jsem si nemohl... 26. 6. 2012 ▪ 1 min. čtení
Pražané volí Řecko častěji než ostatní Nejvíce Pražanů tráví zahraniční dovolenou v Chorvatsku, Itálii a Řecku. Liší se tak od ostatních Čechů, u kterých je na třetím místě Slovensko.... 26. 6. 2012 ▪ 3 min. čtení
Chřestová sezona končí. Vařit budeme z kosmatice Šéfkuchař Jaromír Sadílek ve své restauraci Svatý Prokop vaří česká a mezinárodní jídla. Nabídka podniku je velmi široká a jde proti trendu... 12. 6. 2012 ▪ 2 min. čtení
Sadílkův evergreen Restaurace Svatý Prokop šéfkuchaře a majitele Jaromíra Sadílka je malý rodinný podnik kousek od Prokopského údolí ve Stodůlkách. Příjemný... 12. 6. 2012 ▪ 2 min. čtení
S gustem Léto se pomalu blíží a spolu s ním se na jídelní lístky restaurací vracejí ovocná jídla. Na menu se objevují nejen sladké knedlíky a flambované... 12. 6. 2012 ▪ 1 min. čtení
Až 240 zahrádek má otevřeno i v noci Popularita restauračních zahrádek je taková, že stále více podniků se snaží získat povolení na jejich provoz i po 22. hodině. V celé Praze se... 29. 5. 2012 ▪ 3 min. čtení
S koncem jara startují pivní festivaly Konec května a začátek června potěší milovníky piva. Přímo v pražských Holešovicích až do 2. června pokračuje jedna z největších pivních... 29. 5. 2012 ▪ 2 min. čtení
Dlouhé menu v podzámčí Pod novorenesančním zámkem v Průhonicích v údolíčku potoka Botiče potoka si před několika lety otevřel restauraci Tvrz šéfkuchař Jiří Pýcha.... 29. 5. 2012 ▪ 2 min. čtení
Konkurence musí pokulhávat Šéfkuchař restaurace U koně Jaroslav Sapík je mezi českými kuchaři legendou. Vařil na Hradě pro Václava Havla i pro papeže Jana Pavla II.... 15. 5. 2012 ▪ 2 min. čtení