Inspirace - gastronomie

Kam se vydat za dobrou kávou

Jak poznat dobrou kavárnu? Hosté mají na výběr kvalitní odrůdy kávy, které jsou vždy čerstvé a připravené pomocí čistých udržovaných přístrojů....
28. 2. 2013 ▪ 7 min. čtení

Zachutná Indům hamburger bez masa?

Na první pohled zní oznámení amerického koncernu McDonald' s jako nemyslitelný paradox. Nová obchodní strategie, kterou razí řetězec v Indii,...
13. 12. 2012 ▪ 8 min. čtení

Kam v Česku zajít na mořské plody

Restaurací, které si výtečně poradí s plody moře, přibývá. Většina z nich je v Praze, ale najdou se i výjimky. Jako je třeba brněnské Koishi...
2. 8. 2012 ▪ 6 min. čtení

Kde hledat správně orosenou sklenici piva

Malé pivovary, kterých v současné době v Česku existuje více než padesát, lákají konzumenty zlatavého moku originálními chutěmi i používanými...
24. 5. 2012 ▪ 6 min. čtení

Kam chodí v Česku nakupovat gurmáni

Ještě před pěti lety obchody s lahůdkami jako třeba foie gras - speciality z husích či kachních jater neexistovaly. Nyní už je všechno jinak. V...
12. 4. 2012 ▪ 7 min. čtení

Podniky, které nasytí tělo i duši

Po vzoru vyhlášených zahraničních klubů i v Česku v posledních letech vznikají restaurační podniky, které svým hostům nabízejí nejen zajímavá...
1. 3. 2012 ▪ 7 min. čtení

Indická kuchyně láká vůněmi a barvami

Základní suroviny indického jídelníčku představují luštěniny, rýže a zelenina. Proto indickou kuchyni milují především vegetariáni. Ani maso...
23. 2. 2012 ▪ 7 min. čtení

Historické víno zraje jen v dubových sudech

André Dominé, autor prestižní vinařské bible "Víno", byl při své loňské degustační cestě jižní Moravou nejvíce překvapen kvalitou vín z Pálavy....
12. 1. 2012 ▪ 7 min. čtení

Ať žijí bublinky, pojďme si připít

Pověst říká, že tajemství, jak dostat bublinky do vína, objevil ve středověku mnich Dom Pérignon. Dnes ve francouzské oblasti Champagne existuje...
22. 12. 2011 ▪ 6 min. čtení