Kam se vydat za dobrou kávou Jak poznat dobrou kavárnu? Hosté mají na výběr kvalitní odrůdy kávy, které jsou vždy čerstvé a připravené pomocí čistých udržovaných přístrojů.... 28. 2. 2013 ▪ 7 min. čtení
Moravská vinařská revoluce aneb Vína originální certifikace Moravští vinaři se rozhodli pro radikální změnu. Postupně opouštějí systém, který pro třídění jejich vín před 20 lety vytvořil stát. Chtějí se... 20. 12. 2012 ▪ 7 min. čtení
Zachutná Indům hamburger bez masa? Na první pohled zní oznámení amerického koncernu McDonald' s jako nemyslitelný paradox. Nová obchodní strategie, kterou razí řetězec v Indii,... 13. 12. 2012 ▪ 8 min. čtení
Kam v Česku zajít na mořské plody Restaurací, které si výtečně poradí s plody moře, přibývá. Většina z nich je v Praze, ale najdou se i výjimky. Jako je třeba brněnské Koishi... 2. 8. 2012 ▪ 6 min. čtení
Čím potěšit mlsouny? Tartaletkami, makronkami a skvělou kávou Těžké máslové dorty nebo hutné větrníky už nikoho příliš nelákají. Procházka po špičkových cukrárnách dokládá, že v kurzu jsou dnes lehké,... 2. 8. 2012 ▪ 7 min. čtení
Kde hledat správně orosenou sklenici piva Malé pivovary, kterých v současné době v Česku existuje více než padesát, lákají konzumenty zlatavého moku originálními chutěmi i používanými... 24. 5. 2012 ▪ 6 min. čtení
Káva: Závislost na kofeinu, nebo ochrana před cukrovkou? Podle průzkumu agentury Median muži dodnes nejčastěji pijí "turka", ženy dávají přednost kávě instantní, 30 procent Čechů pak pije espresso či... 19. 4. 2012 ▪ 7 min. čtení
Kam chodí v Česku nakupovat gurmáni Ještě před pěti lety obchody s lahůdkami jako třeba foie gras - speciality z husích či kachních jater neexistovaly. Nyní už je všechno jinak. V... 12. 4. 2012 ▪ 7 min. čtení
Když gurmánská šunka, pak španělská lahůdka Bellota Nasolená a vzduchem sušená šunka se vyrábí v mnoha zemích světa, překvapivě třeba i v Číně. Největší tradici má však ve Středomoří. V zemích... 15. 3. 2012 ▪ 5 min. čtení
Podniky, které nasytí tělo i duši Po vzoru vyhlášených zahraničních klubů i v Česku v posledních letech vznikají restaurační podniky, které svým hostům nabízejí nejen zajímavá... 1. 3. 2012 ▪ 7 min. čtení
Indická kuchyně láká vůněmi a barvami Základní suroviny indického jídelníčku představují luštěniny, rýže a zelenina. Proto indickou kuchyni milují především vegetariáni. Ani maso... 23. 2. 2012 ▪ 7 min. čtení
Historické víno zraje jen v dubových sudech André Dominé, autor prestižní vinařské bible "Víno", byl při své loňské degustační cestě jižní Moravou nejvíce překvapen kvalitou vín z Pálavy.... 12. 1. 2012 ▪ 7 min. čtení
Kapoun s kaštany, jehněčí nebo krůta místo kapra Jídlo je hlavním magnetem českých Vánoc. Proto není od věci podívat se na jídelní zvyklosti jiných národů spojené s koncem roku. 22. 12. 2011 ▪ 9 min. čtení
Ať žijí bublinky, pojďme si připít Pověst říká, že tajemství, jak dostat bublinky do vína, objevil ve středověku mnich Dom Pérignon. Dnes ve francouzské oblasti Champagne existuje... 22. 12. 2011 ▪ 6 min. čtení
Sýrům svědčí rodinné farmy Vyměňte občas hermelín za tradiční camembert. Chuťové pohárky vás pochválí. 20. 10. 2011 ▪ 7 min. čtení