Jídlo

Hra s chutí kardamonu

Kardamon Klub U Dobřenských 3, Praha mail: kardamon@hedvabnastezka.cz tel.: 222 222 141 www.hedvabnastezka.cz/kardamon Kardamon na orientálních...
28. 10. 2009 ▪ 4 min. čtení

Zavřít, nebo vyhazovat

Hanavský pavilon Letenské sady 173, Praha 7 e-mail: info@hanavskypavilon.cz tel.: 233 323 641 www.hanavskypavilon.cz Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich...
23. 10. 2009 ▪ 4 min. čtení

Lokál s opravdovým jídlem

Recenzovat podnik, který sotva otevřel, nebývá zvykem. V tomto případě by to ale znamenalo ignorovat nejdiskutovanější gastronomickou událost...
14. 10. 2009 ▪ 3 min. čtení

Divoká chuť podzimu

Zvěřina patří mezi nejoblíbenější suroviny Jiřího Štifta. Recepty na zajíce i kance staví na chutích i postupech tradiční české kuchyně. Oběma...
14. 10. 2009 ▪ 5 min. čtení

Pečeme na slano

Cukráři nemají ve svých knihách zapsané jen sladké recepty. Dva ze sbírky těch klasických slaných ráda používá i šéfcukrářka Café Imperial...
7. 10. 2009 ▪ 5 min. čtení

Bollywoodská večeře

Kulisy evropského fine dining se od indického liší jako Hollywood od Bollywoodu. Tam, kde je v západních restauracích sofistikovaný puristický...
7. 10. 2009 ▪ 3 min. čtení

Půl roku po Ramsayovi

Restaurace v hotelu Hilton Prague Old Town to od začátku neměla snadné. Ještě než ji v lednu roku 2008 pod jménem Maze otevřel Gordon Ramsay,...
30. 9. 2009 ▪ 3 min. čtení

Nejpodzimnější zelenina

Na kuchyňské lince restaurace Na kopci nás minulý týden čekal košík plný oranžových dýní. Šéfkuchař Titus Eliáš z jejich dužniny připravil...
30. 9. 2009 ▪ 5 min. čtení

Jedna ryba na konci světa

Jsou představení, která bez potíží "utáhne" jeden herec. Díky němu publikum zapomene na obskurní kulisy, příliš dlouhou cestu do divadla i jeho...
23. 9. 2009 ▪ 4 min. čtení

Hřiby, ryzce, trumpety

Letošní počasí není houbám nakloněné, asi nejvíc rostou muchomůrky červené a hořčáky. Část hřibů a ryzců proto Andreovi Accordimu do kuchyně...
23. 9. 2009 ▪ 5 min. čtení

Štamgastem napodruhé

Místo, kde vás prohlásí za štamgasta rychleji, asi neznám. Při druhé návštěvě v restauraci La Finestra už si číšník pamatuje, jakou kávu si...
16. 9. 2009 ▪ 3 min. čtení

Vyvařené jehně

Recepty z masa mladých oveček do kuchyně Jiřího Štifta přinesly atmosféru začínajícího podzimu. Lesní houby a bylinky ovoněly šťavnatou pečínku...
16. 9. 2009 ▪ 5 min. čtení

Čekanka se dočkala

Čekanka je v Česku zatím málo známá surovina. Přitom má tato mírně nahořklá zelenina v kuchyni široké uplatnění. Používá se především do salátů,...
9. 9. 2009 ▪ 4 min. čtení

Universal bez kravaty

Najít v Praze místo, kam se dá vyrazit na neformální večeři s kamarády, není moc jednoduché. Tam, kde mají dobrého kuchaře, se často musí chodit...
2. 9. 2009 ▪ 3 min. čtení

Ryby ve vakuu

Z výletu do Japonska si Andrea Accordi přivezl nadšení pro experimenty s rybami. Pro ty dnešní se na chňapala a rybu sv. Petra vyzbrojil...
2. 9. 2009 ▪ 5 min. čtení

Do kotviště na kachnu

Na zahrádce restaurace Port 62 má většina hostů na nohou kolečkové brusle. Nedávno otevřený podnik stojí vedle cyklostezky Podolí-Zbraslav a...
26. 8. 2009 ▪ 3 min. čtení

Óda na halibuta

„Je to krásné bílé maso, nejlepší platýzovitá ryba," říká o halibutovi šéfkuchař Jiří Štift. Filety z halibuta připravil hned na dva letní...
27. 8. 2009 ▪ 5 min. čtení

Splněný sen ve Starých Splavech

Najít v zapadlé uličce daleko od hlavního města úžasnou restauraci je sen každého food kritika. Představuje si, že jednou narazí na rodinný...
9. 5. 2011 ▪ 3 min. čtení

Do trouby s tvarohem

Dobrý tvaroh musí mít maličko nakyslou chuť a nesmí být řídký. Když je hodně tučný, hodí se do koláčů, naopak ten s menším obsahem tuku je...
20. 8. 2009 ▪ 5 min. čtení

Cesta časem pod koruny stromů

Tahle zahrádka skrytá v činžákové zástavbě starých Dejvic na první pohled vypadá jako desítky podobných podniků v hlavním městě, kam se v létě...
12. 8. 2009 ▪ 3 min. čtení