V polovině října bude celý víkend patřit kávomilcům. Návštěvníci Prague Coffee Festivalu, který se letos uskuteční 14. a 15. října, se mohou těšit na kávu z nejrůznějších koutů světa, prezentaci 42 tuzemských i zahraničních pražíren a 16 kaváren, profesionální degustace kávy, tzv. cuppingy, nebo milk battle – soutěž v kreslení mléčnou pěnou do kávy.

Prague Coffee Festival 2017 nabídne také řadu workshopů, na kterých si zájemci procvičí například své smyslové dovednosti, vyzkouší různé metody přípravy kávy v domácích podmínkách nebo se naučí základy latté artu. Oba festivalové dny se mohou zúčastnit i přednášek českých kávových odborníků a zahraničních hostů.

Prague Coffee festival 2017 se uskuteční 14. a 15. října v Kampusu Hybernská.Mezi nejvýznamnější z nich patří Ida Steen, vědkyně kávové akademie CoffeeMind a doktorandka na Kodaňské univerzitě, která návštěvníkům prozradí, jak vycvičit svůj mozek a zdokonalit své smyslové schopnosti. Daniel Kolský je předseda správní rady Coffee Embassy a zakladatel festivalu, který posluchačům představí projekt české kávové farmy v Nikaragui. Josef Opatrný, vedoucí Střediska ibero-amerických studií při FF UK, bude přednášet na téma historie pěstování kávy v Americe. Zájemci se dozví, kdy a jak se kávovníky do Ameriky dostaly a co se s kávou dělo dál. Jáchym Růžička, kávový školitel pořádajícího spolku Coffee Embassy, návštěvníkům přiblíží základní informace o kávě.

Vedle přednášek si účastníci festivalu budou moci poslechnout rovněž diskuze kávových profesionálů a zástupců pražíren. Ti se budou zabývat například tím, jak přistupovat k přestavbě kavárny, jak se daří mikropražírnám v ČR, jak minimalizovat a zpracovávat odpad v kavárnách nebo ekonomicko-sociálním pohledem na kávový svět.

Festival nabídne také občerstvení od sladkého pečiva a zákusků přes domácí polévky až po burgery nebo čínské speciality, jakými jsou knedlíčky dim sum. Na vás už pak bude vyzkoušet, ke které kávě chutnají nejlépe.