reklama
reklama
Články autora
11. 5. 2009

Gurmánská plavba

Klidné a převážně venkovské Burgundsko, poseté románskými kostely, si mnozí zamilovali díky slavným skvělým vínům. Nejen je, ale také tamní...
17. 3. 2009

Šampioni Dlouhého stolu a Vinexu

V Brně vyhlásili první letošní vítěze na velké mezinárodní přehlídce vín – Vinex 2009. A u Dlouhého stolu v pražském hotelu Hoffmeister se...
17. 3. 2009

Láska dobrou kuchyni přenáší

Už přes rok mají obyvatelé Jihlavy i její návštěvníci možnost pojíst ve špičkové restauraci Tři knížata. Mimo velká města je to stále ještě...
12. 3. 2009

Na nic si nehrát!

Najít v Praze restauraci s výborným poměrem cena/kvalita není snadné. Jednou z nich je bezesporu nenápadný nekuřácký podnik Na Kopci na jednom z...
4. 3. 2009

Van Gogh přece také nesoutěžil

Nový ročník vín z nejproslulejší francouzské vinařské oblasti Médoc u Bordeaux se poprvé ochutnává ve třetím roce po sklizni. Letos je tedy na...
4. 3. 2009

Tady se kuchař hostů nebojí

Nenápadný vchod ze zadního traktu Paláce Kinských vede do podzemní útulné restaurace. Ochutnat zde můžete dobře připravenou moderní francouzskou...
24. 2. 2009

Česká noblesní klasika

Zdeněk Pohlreich pro gurmány i gurmety znovuobjevil lahůdku připravovanou z telecích či hovězích líček. Přišel s nimi právě včas, kdy všude v...
24. 2. 2009

Vinařský zeměpis Česka

V přehledu stovky nejlepších vín uvádíme vinařskou obec a vinařskou trať, ze které pocházejí hrozny k jejich přípravě. Obce jsou součástí šesti...
25. 2. 2009

100 nejlepších vín

Obliba kvalitních vín roste. Vína pocházející z vinic na území České republiky získávají i mezinárodní ocenění. Za tím nejlepším z tuzemských...
17. 2. 2009

Rudé překvapení

Vzhledem k tomu, že naše vinařské oblasti patří k nejsevernějším v Evropě, nebývalo domácí červené víno ve srovnání s konkurencí z jižnějších...
17. 2. 2009

Na Štěpáně, tam to žije

Restaurace Na Štěpáně, na dohled od Mělníka a soutoku Labe s Vltavou, má více než dvousetletou tradici. Stála tady ještě v době, kdy zde lidé...
11. 2. 2009

Sto nejlepších plzeňských pivnic

Kdysi se chodilo sto jarních kilometrů, nyní můžete navštívit sto zajímavých hospod a dostanete také potvrzení do knížečky. Téměř 140 tisíc...
10. 2. 2009

Nastal čas zabijaček

Při vyřčení slova zabijačka se milovníkům vepřového sbíhají sliny. Vidí jitrnice, jelita, tlačenky, ovary, čerstvé škvarky a těší se, jak si...
3. 2. 2009

Společné ochutnávání vína

Lezavý zimní čas přímo vybízí zajít někam do příjemné hospůdky či vinárny, kde určitě najdete pár spřízněných duší. Tradice stolních společností...
5. 2. 2009

Pět nejlepších restaurací Slovenska

Stejně jako ve většině vyspělých zemí světa mají i na Slovensku svou ročenku nejlepších restaurací. Na rozdíl od slavného Michelinu, kde hodnotí...
4. 2. 2009

Šampioni z celého světa

Oceněním nejlepších vín, vinařství a dovozců skončil loňský ročník Prague Wine Trophy. Na galadegustaci v Břevnovském klášteře bylo k ochutnání...
27. 1. 2009

Život je krásný

Nenechte se zmást italským názvem, Ristorante Rialto má ryze brněnskou adresu Veveří. Z Itálie pochází nejen většina nabízených jídel, ale i...
21. 1. 2009

Nejlepší olivové oleje

Soutěžit se dá v lecčem. Nejenom v různých sportech, ale také o nejlepší jídlo, víno, pivo nebo třeba olivový olej. V Itálii už po deváté...
1 2 3 4 5 ... 9
reklama