reklama
reklama
Další články autora / Libor Ševčík
14. 1. 2009

Víno z druhé strany zeměkoule

Francouzskou Polynésii, toto zámořské území Francie, kterému se podle hlavního ostrova někdy nesprávně říká Tahiti, tvoří řada souostroví...
14. 1. 2009

Hezky a chutně česky

Ochutnávat nejrůznější exotické pokrmy je jistě zajímavé, ovšem geneticky je většina z nás zakotvena ve středoevropském prostoru. Po generace se...
6. 1. 2009

Souboj titánů

Čas od času se v Praze sejde stolní společnost, aby svedla souboj mezi francouzskými a italskými víny. Od samého počátku se o dodání soutěžních...
7. 1. 2009

Meze Maze

Byly to především špatně informované sdělovací prostředky, kdo před rokem vyvolal u milovníků dobrého jídla při otvírání pražské restaurace Maze...
23. 10. 2008

Thajci v Praze

Do tří pražských luxusních hotelů nedávno zavítali reprezentanti originální thajské kuchyně. V hotelech Radisson SAS Alcron, Hilton a Mandarin...
14. 8. 2008

Nejlepší muškáty světa

Ortodoxní milci vína možná už jenom při vyslovení slova muškát opovržlivě ohrnou rty, ovšem i tyhle aromatické odrůdy révy vinné mají své...
5. 8. 2008

Snoubení českého piva a asijské kuchyně

Zapít mohutným douškem piva tučnou pečínku patří k české kulturně-společenské tradici víc než poslech Mé vlasti Bedřicha Smetany. Jak ukazují...
29. 7. 2008

Houbové hody

Češi patří v konzumaci hub ke světové špičce Kdo by jim odolal? Vypěstované nebo nalezené v přírodě, houby jsou vždy žádané. Vyznačují se totiž...
26. 7. 2008

Ochutnejte Itálii

Na otázku, jaká vlastně je typická italská kuchyně, vám každý správný Ital odpoví: Kterou máte na mysli? Něco z Piemontu, Toskánska, od Neapole...
16. 7. 2008

Nad Prahou vyšla nová hvězda

Více než rok si mohl náhodný divák při pohledu z vltavského nábřeží na Pražský hrad všimnout, že se na samém pravém konci velkolepého areálu...
9. 7. 2008

Jak chutná Londýn

Svátky jídla určené gurmánům i gurmetům jsou stále populárnější. Svědčila o tom ostatně i hojná účast na druhém ročníku Prague Food Festivalu....
7. 7. 2008

Kulinářské variace pro horké letní dny

Rozpálený beton, přecpaná zahradní restaurace a na jídelníčku horká polévka vedle svíčkové se šesti. Scénář skoro na sebevraždu. Léto, které se...
5. 6. 2008

Dáte si Fondue nebo Wiener Schnitzel?

Především v Rakousku narazíme na jídla, ke kterým se hrdě hlásí i klasická česká kuchyně. Jak by také ne, když ve většině bohatších vídeňských...
25. 5. 2008

Originální chutě Amazonie v top restaurantu

Bez michelinovských hvězdiček, a přesto ve světové špičce je restaurace D.O.M. v brazilské megapoli Sao Paulo. Slavné ocenění nechybí proto, že...
20. 5. 2008

Ochutnejte nejlepší restaurace světa

S nejlepšími restauracemi v České republice vás seznamujeme vždy koncem roku, kdy vychází Maurerův výběr Grand Restaurant. Světová padesátka...
8. 5. 2008

Neobyčejná obyčejná hořčice

Pro žádného milovníka jídla není hořčice pouhou pochutinou. Svou pikantností dokáže pozvednout i nejobyčejnější jídlo na prvotřídní labužnický...
30. 4. 2008

U Lípy: víc kachen než bifteků

Letošní jednička mezi všemi restauracemi, které hodnotitelé zařadili do ročenky Grand Restaurant, zvítězila poprvé. Restaurace U Lípy byla...
1. 5. 2008

Jak chutnají vína Brazílie

Když jsme před čtyřmi roky na těchto stránkách jako první představovali brazilská vína, divili se i znalci, že něco takového vůbec existuje....
25. 4. 2008

Elegantní snoubení vína a sýrů

Správně zvolená kombinace vína a sýru dokáže umocnit kulinářský zážitek z nápoje i pokrmu. Stejně tak jako se po pádu železné opony otevřely...
1 2 3 4 5 ... 9
reklama