reklama
reklama
Další články autora / Libor Ševčík
9. 4. 2008

Skvělá vína jižní Ameriky, ochutnáte?

Uruguay, jihoamerická země stísněná mezi mnohem většími sousedy Brazílií a Argentinou, má nejlepší červená vína Tannat. Už svou polohou mezi 30....
5. 3. 2008

Návrat do kuchyně bez bázně a hany

Skoro to vypadalo, že domácímu vaření bude konec a vymře po přeslici i po meči s odchodem předválečné generace, pamatující rodinné školy. Opak...
31. 1. 2008

Rozkoš za dvě koruny

Za dvě koruny dneska stejně už nic nekoupíš," pravila přítelkyně a místo toho, aby pro pomyslné pírko přes plot skočila, nezvedla zakutálenou...
24. 1. 2008

Jiný kraj, jiný šmak

Šmerdi, ale šmakuje," řekla moje droboučká polská kamarádka Goška, když se jí ve Varšavě ptali, jak chutná ten český sýr, který jí ti hrozní...
17. 1. 2008

Jak jsem objevoval Ameriku

Jíst se dá takřka vše, záleží jenom na odvaze. Moje babička ráda okusila leccos a řídila se heslem: Proti gustu žádný dišputát. Odvážná to žena....
29. 11. 2007

Top Czech dining: From family to five-star

Top Czech dining: From family to five-star By Libor Ševčík / HOSPODÁŘSKÉ NOVINY / Published 29 November 2007 Translated with permission by...
24. 10. 2007

The best Czech beers

The best Czech beers By Libor Ševčík / HOSPODÁŘSKÉ NOVINY - IN MAGAZÍN / Published 19 October 2007 Translated with permission by Monitor CE for...
24. 7. 2007

Polévky a saláty do teplých dnů

Naše mámy a babičky měly pravdu, když tvrdily, že polévka je základ. V letním období mohou být i studené a osvěží stejně jako saláty.
1. 6. 2007

Ochutnejte Turecko

Znalci tvrdí, že turecká kuchyně patří spolu s francouzskou a čínskou k hvězdné světové trojici toho nejlepšího, co se v kulinářství na...
31. 5. 2007

Ochutnejte Řecko

Kuchyně v Řecku má mnoho podobného s tureckou, makedonskou a bulharskou. Řekové stejně jako sousední Bulhaři, Turci a Makedonci po staletí žili...
30. 5. 2007

Ochutnejte Francii

Už při vyslovení jména země galského kohouta - mimochodem kohout na víně patří k místním specialitám - srdce gurmána i gurmeta zajásá. Odtud se...
29. 5. 2007

Ochutnejte Bulharsko

Bulharsko, alespoň co se jídel týče, to je bezpochyby skutečný Balkán s množstvím zeleniny, ovoce, sýrů, jogurtů, masa skopového a jehněčího....
28. 5. 2007

Ochutnejte Itálii

Podle hesla "co kraj, to mrav" platí v Itálii i co kraj, to jiná kuchyně a jiné víno. Zatímco na severu v Jižním Tyrolsku si pochutnáte na...
27. 5. 2007

Ochutnejte Španělsko

Španělskou zemi mám tak rád, o Španělsku si zpívám - zní slova slavné písně. My už si o zemi na Pyrenejském poloostrově nemusíme jen zpívat, ale...
24. 5. 2007

Ochutnejte Egypt

Opravdovou egyptskou kuchyni neochutnáte v mezinárodních hotelích. Tam se většinou snaží přizpůsobit jídelníček evropským standardům. K poznání...
23. 5. 2007

Ochutnejte Slovensko

Halušky, korbáčiky, oštiepok, živánská, husacina, lokše - co název to i v České republice známý pojem, při kterém se sbíhají sliny. Ovšem už...
1 2 3 4 5 ... 9
reklama