reklama
reklama
Další články autora / Radka Hrdinová
16. 4. 2014

Moderní chuť Velikonoc

Dali jsme dohromady oblíbené jarní suroviny a šest vynikajících kuchařů. Výsledkem je šest osobitých receptů, ze kterých snadno sestavíte celé...
25. 3. 2014

Palačinky pro prince

Příběh nejznámějšího palačinkového receptu začíná v roce 1895 v Monte Carlu. Prý za to mohla docela obyčejná chyba. Stalo se to, když vrchní v...
11. 3. 2014

Kachna z Pekingu

Jinde než v Pekingu pořádnou kachnu neochutnáte, říkají někteří znalci. Recept na tento pokrm s dokonale křupavou kůrčičkou vypilovali k...
5. 2. 2014

Americká ikona

Hamburger je dnes jednou z ikon amerického životního stylu. Cesta za jeho původem ale vede do Evropy. Nijak překvapivě přímo na sever Německa,...
15. 1. 2014

Maso přímo z kotle

Za svůj ho mají všechny národy střední Evropy, přeborníky v jeho přípravě jsou ale Maďaři. Maso zvolna dušené v kotli s cibulí a paprikou...
17. 12. 2013

Čas šneků

Zhruba čtyřicet tisíc tun šneků projde každý rok francouzskými kuchyněmi. Slušná porce jich připadá na Nový rok. Tak jako Češi vaří v tomto čase...
4. 12. 2013

Omáčka z Bologne

Je to jeden z nejznámějších receptů na světě. To ale ještě neznamená, že ho lidé opravdu znají, tedy alespoň v jeho originální podobě. Recept na...
20. 11. 2013

Hvězda mezi sýry

Poznat Paříž a zemřít, říkávali kdysi bohémové. Dodnes se průměrný turista objevující krásy Francie spokojí s prohlídkou Louvru a odpočinkem na...
24. 9. 2013

Cestou za whiskey

Irský podzim má jednu zákonitost. Déšť. Kvůli němu se vyplatí nosit s sebou deštník i v případě, že to právě na další spršku nevypadá. Díky němu...
11. 9. 2013

Na houbách

Rostou? Rostou! A srdce českých houbařů plesají nad úrodou hříbků, kozáků či babek. Podzim nabízí z houbařské sezony to nejlepší. Co do úrody i...
1 2 3 4 5 ... 19
reklama