reklama
reklama
Další články autora / Radka Hrdinová
6. 8. 2013

Ryba na griluHN+

HN+Základní zásada při grilování ryb zní - nevysušit. "Když jde ryba z grilu, uvnitř musí být vždycky malý proužek masa, který je syrový, ale ne...
22. 7. 2013

Salátová symfonieHN+

HN+K létu se hodí ideálně, zafungují jako lehká večeře i příloha ke grilovanému masu. Zelené listy, které tvoří základ každého druhého salátu, jsou...
9. 7. 2013

Etiketa sushiHN+

HN+Tak jako do polévky patří lžíce a k těstovinám se k ní přidává vidlička, i sushi má svou vlastní etiketu. Jak si ho vychutnat, aby Japonec u...
19. 6. 2013

Pivní koncertHN+

HN+Jaké pivo vybrat ke svíčkové, nakládanému hermelínu nebo těstovinám s mořskými plody? Český ležák je výborné pití, pivní sommeliér vám ale...
28. 5. 2013

Kde je doma risottoHN+

HN+V severní Itálii, na rovinách v okolí řeky Pád, je nejdůležitější zemědělskou plodinou rýže. Pěstuje se tu nejlepší rýže na risotto. "Italové ze...
7. 5. 2013

Chřestová sezonaHN+

HN+Na polích v Hostíně u Vojkovic na Mělnicku sklízejí z polí zakrytých fóliemi křehké výhonky chřestu. Sídlí tu jediný velký producent chřestu u...
16. 4. 2013

Za tajemstvím černého čajeHN+

HN+Čaj dává horám na Srí Lance charakter. Pomalu od úpatí až k nejvyšším vrcholkům, kde se sbírají nejkvalitnější čajové lístky, jsou jasně zelené....
5. 3. 2013

Knedlíková historieHN+

HN+Historie knedlíků je dlouhá, i když možná ne až tak, jak by se podle jeho pevného propojení s českou kuchařskou tradicí zdálo. Tak jako slovo...
31. 1. 2013

Český design v PařížiHN+

HN+Maison et Objet je třetí největší veletrh designu v Evropě. S čím se na letošní přehlídce představily české firmy?
22. 1. 2013

Kavárenská latinaHN+

HN+Pijete v kavárně espresso, nebo preso? V tom může být rozdíl. Mezi lidmi zabývajícími se kávou je české preso už nějakou dobu ustálený pojem....
8. 1. 2013

Průvodce světem ořechůHN+

HN+Oříšky jsou zvláštní ovoce. V mixu, který se dá koupit v jednom jediném sáčku, se potkávají plody původně pocházející z Evropy, Asie, Austrálie...
11. 12. 2012

Cesty za exotikouHN+

HN+Jak daleko je to o Vánocích k letní dovolené? V některých případech jen jako od stromečku do kuchyně. Otestovali jsme tři nové kuchařky, které...
27. 11. 2012

Výstřelek, nebo tradice?HN+

HN+Speciální menu postavené na slanině, koktejl Bloody Bacon bez alkoholu, jen pro masožravce, slaninová zmrzlina, slaninová zubní pasta. Řada...
13. 11. 2012

Miniprůvodce zvěřinouHN+

HN+S šípkovou, nebo se zelím? Lovná sezona je v plném proudu a jídelní lístky restaurací přetékají klasickými i vytříbenými variacemi na zvěřinu....
30. 10. 2012

Dokonalost kysaného zelíHN+

HN+Příprava nejpopulárnější staročeské "vitaminové nálože" právě finišuje. V krouhárnách zpracovávají tuny a tuny hlávek zelí na malé nudličky,...
16. 10. 2012

Brambory jsou gruntHN+

HN+Zhruba 70 kilogramů brambor spotřebuje ročně každý obyvatel Česka. Ty nejlepší z podzimní sklizně se teď podle Václava Jechoutka, specialisty na...
2. 10. 2012

Sladké řemesloHN+

HN+Pod prvními vršky Podkrkonoší leží město, které se chlubí 600 lety existence, sochařskou galerií pod širým nebem a závodem 300 zatáček, kvůli...
1 2 3 4 5 ... 19
reklama