reklama
reklama
Články autora
14. 11. 2013

Mladí a nadaníHN+

HN+ Ještě jim nebylo osmnáct let, a už dokázali výjimečné věci. Ve sportu, literatuře, vědě. Jak je o mladé talentované Čechy postaráno a jaké...
8. 10. 2013

Forma a obsah PleveleHN+

HN+ Plevel Krymská 2, Praha tel.: 273 160 041 e-mail: info@restauraceplevel.cz www.restauraceplevel.cz Když člověk prochází Krymskou ulicí ve...
3. 10. 2013

Kavárna, střed světaHN+

HN+ Místo intelektuálního setkávání i kvasu, politické shromaždiště, klubovna... Všechny tyto přídomky si zasloužily nejen kavárny prvorepublikové,...
3. 10. 2013

Outdoorová čočkaHN+

HN+ Proti penízkům klasické hnědé čočky je ta červená trošku drobnější, liší se nejen barvou, ale taky chutí a hlavně dobou, kterou musí strávit na...
2. 10. 2013

Bibimbap na fařeHN+

HN+ Bibimbap Křižíkova 7, Praha 8 Tel.: 737 917 956 e-mail: angeluslee@naver.com www.bibimbap.cz Bibimbap je slovo jako z dětské říkanky. Mohla by...
26. 9. 2013

Polenta, nebo žganciHN+

HN+ Kukuřičná mouka je surovinou, která má nezastupitelné místo především v mexické a jihoevropské kuchyni. Na Balkáně z ní dělají hlavně kaši, v...
24. 9. 2013

Na výhled a na pivoHN+

HN+ T-anker OD Kotva, 5. patro, náměstí Republiky 8, Praha 1 Tel.: 722 445 474 e-mail: info@t-anker.cz www.t-anker.cz Jsou města, kde se restaurace...
20. 9. 2013

Chuť léta v ústechHN+

HN+ Stačí jedna salátová okurka, pár snítek máty a několik limetek a během hodiny můžete servírovat osvěžující pití, které vám v prvních podzimních...
12. 9. 2013

Boršč na babí létoHN+

HN+ Litevská kuchyně je vydatná jak obřími porcemi, tak surovinami, které jsou tučné, hutné a syté. Pokud ji chcete ochutnat z jiné stránky, než...
11. 9. 2013

Žemle navícHN+

HN+ Le Camille Štefánikova 8, Praha 5 tel.: 731 439 713 e-mail.: lecamille@email.cz Některé části měst se v jistých chvílích doslova proměňují před...
5. 9. 2013

Dáte si kyselo, nebo kúsky?HN+

HN+ Haná, Valašsko, Chodsko, Pošumaví, Podkrkonoší... Národopisné regiony jsou jeden gastronomický unikát vedle druhého. V každém najdete spoustu...
3. 9. 2013

Gule z GavalieraHN+

HN+ Gavalier Námestie sv. Trojice 14, Banská Štiavnica tel.: +421 903 802 226 www.gavalier.com Mám pocit, že lidstvo se dělí na dvě poloviny: na ty,...
29. 8. 2013

České oběti HimálajeHN+

HN+ Patřili k nejlepším horolezcům střední Evropy, jejich odvážné výstupy k vrcholkům sledovali ostatní se zadrženým dechem. Osmitisícovky je...
29. 8. 2013

Borůvky v lahviHN+

HN+ Modrá pusa od borůvek patří k létu stejně jako bezinková limonáda nebo jahodové knedlíky. Když se sezona těchto aromatických bobulek začne...
27. 8. 2013

Srbské a syrovéHN+

HN+ Jelica Na Zlíchově 35, Praha 5 tel.: 251 555 536 e-mail: jelica@email.cz www.jelica.cz Když procházíte pražským Zlíchovem, dýchne na vás cosi...
23. 8. 2013

Srstky neboli chlopáčkeHN+

HN+ Angrešt patří k sezonnímu ovoci, na nějaké velké mrazení nebo zavařování se zrovna nehodí. Pokud jej nechcete proměnit pouze v tradiční džem či...
20. 8. 2013

Mengusovská na talířiHN+

HN+ Mengusovská dolina patří ve Vysokých Tatrách k těm, jimiž každý rok projdou tisíce lidí, a neztrácí přitom punc horské divočiny.Pěšinou tu...
9. 8. 2013

Bublanina pro tetičkuHN+

HN+ Patří k nejjednodušším a nejrychlejším receptům, jaké existují, a proto se hodí pro případ nečekaných návštěv. Zároveň může mít tolik podob, že...
1. 8. 2013

Industriál nedámeHN+

HN+ Ještě před patnácti lety industriální památky zajímaly jen pár odborníků a široká veřejnost je vnímala spíš jako nepřitažlivé relikty minulosti....
1 2 3 4 5 ... 53
reklama