reklama
reklama
Články autora
14. 11. 2013

Mladí a nadaní

Ještě jim nebylo osmnáct let, a už dokázali výjimečné věci. Ve sportu, literatuře, vědě. Jak je o mladé talentované Čechy postaráno a jaké...
8. 10. 2013

Forma a obsah Plevele

Plevel Krymská 2, Praha tel.: 273 160 041 e-mail: info@restauraceplevel.cz www.restauraceplevel.cz Když člověk prochází Krymskou ulicí ve...
3. 10. 2013

Kavárna, střed světa

Místo intelektuálního setkávání i kvasu, politické shromaždiště, klubovna... Všechny tyto přídomky si zasloužily nejen kavárny prvorepublikové,...
3. 10. 2013

Outdoorová čočka

Proti penízkům klasické hnědé čočky je ta červená trošku drobnější, liší se nejen barvou, ale taky chutí a hlavně dobou, kterou musí strávit na...
2. 10. 2013

Bibimbap na faře

Bibimbap Křižíkova 7, Praha 8 Tel.: 737 917 956 e-mail: angeluslee@naver.com www.bibimbap.cz Bibimbap je slovo jako z dětské říkanky. Mohla by...
26. 9. 2013

Polenta, nebo žganci

Kukuřičná mouka je surovinou, která má nezastupitelné místo především v mexické a jihoevropské kuchyni. Na Balkáně z ní dělají hlavně kaši, v...
24. 9. 2013

Na výhled a na pivo

T-anker OD Kotva, 5. patro, náměstí Republiky 8, Praha 1 Tel.: 722 445 474 e-mail: info@t-anker.cz www.t-anker.cz Jsou města, kde se restaurace...
20. 9. 2013

Chuť léta v ústech

Stačí jedna salátová okurka, pár snítek máty a několik limetek a během hodiny můžete servírovat osvěžující pití, které vám v prvních podzimních...
12. 9. 2013

Boršč na babí léto

Litevská kuchyně je vydatná jak obřími porcemi, tak surovinami, které jsou tučné, hutné a syté. Pokud ji chcete ochutnat z jiné stránky, než...
11. 9. 2013

Žemle navíc

Le Camille Štefánikova 8, Praha 5 tel.: 731 439 713 e-mail.: lecamille@email.cz Některé části měst se v jistých chvílích doslova proměňují před...
5. 9. 2013

Dáte si kyselo, nebo kúsky?

Haná, Valašsko, Chodsko, Pošumaví, Podkrkonoší... Národopisné regiony jsou jeden gastronomický unikát vedle druhého. V každém najdete spoustu...
3. 9. 2013

Gule z Gavaliera

Gavalier Námestie sv. Trojice 14, Banská Štiavnica tel.: +421 903 802 226 www.gavalier.com Mám pocit, že lidstvo se dělí na dvě poloviny: na ty,...
29. 8. 2013

České oběti Himálaje

Patřili k nejlepším horolezcům střední Evropy, jejich odvážné výstupy k vrcholkům sledovali ostatní se zadrženým dechem. Osmitisícovky je...
29. 8. 2013

Borůvky v lahvi

Modrá pusa od borůvek patří k létu stejně jako bezinková limonáda nebo jahodové knedlíky. Když se sezona těchto aromatických bobulek začne...
27. 8. 2013

Srbské a syrové

Jelica Na Zlíchově 35, Praha 5 tel.: 251 555 536 e-mail: jelica@email.cz www.jelica.cz Když procházíte pražským Zlíchovem, dýchne na vás cosi...
23. 8. 2013

Srstky neboli chlopáčke

Angrešt patří k sezonnímu ovoci, na nějaké velké mrazení nebo zavařování se zrovna nehodí. Pokud jej nechcete proměnit pouze v tradiční džem či...
20. 8. 2013

Mengusovská na talíři

Mengusovská dolina patří ve Vysokých Tatrách k těm, jimiž každý rok projdou tisíce lidí, a neztrácí přitom punc horské divočiny.Pěšinou tu...
9. 8. 2013

Bublanina pro tetičku

Patří k nejjednodušším a nejrychlejším receptům, jaké existují, a proto se hodí pro případ nečekaných návštěv. Zároveň může mít tolik podob, že...
1. 8. 2013

Industriál nedáme

Ještě před patnácti lety industriální památky zajímaly jen pár odborníků a široká veřejnost je vnímala spíš jako nepřitažlivé relikty minulosti....
1 2 3 4 5 ... 53
reklama