reklama
reklama
Další články autora / Petra Pospěchová
6. 11. 2012

Proč je v Tavern plno

The Tavern Chopinova 26, Praha 3 e-mail: info@thetavern.cz www.thetavern.cz Recenze na pražský podnik The Tavern by mohla sestávat vlastně jenom...
1. 11. 2012

Šerpové na Slovensku

Desítky tun vynesou každý rok nosiči na chaty ve slovenských horách. Muže s typickými dřevěnými krosnami můžete na tatranských či fatranských...
1. 11. 2012

Černé a zelené

Když jsou olivy nezralé, mají zelenou barvu. Potom postupně růžovějí, přecházejí do vínové a nakonec ve zralosti získávají černý odstín. Každé...
30. 10. 2012

Pokulhávající Zylinder

Restaurace Zylinder Hviezdoslavovo nám. 19, Bratislava tel.: +421 220 863 686 e-mail: info@zylinder.sk www.zylinder.sk Restaurace Zylinder je...
25. 10. 2012

Satira na Hrad

Česká politická satira vzkvétá - a to hlavně ve virtuálním prostoru: přibývá blogů, webových stránek i twitterových účtů. Jak jejich autoři...
25. 10. 2012

Poklad ikrjančiků

Již druhý rok se do Evropy může kaviár z Ruska dovážet legálně, byť jde o jikry z farem a ne z divokých jeseterů jako dřív. Ani tak není vždy...
22. 10. 2012

Chvála chlebíčku

Chlebíčky Letná Milady Horákové 42, Praha 7 tel.: 233 377 937 e-mail: chlebickyletna@seznam.cz www.chlebickyletna.cz Varování: tento text může...
18. 10. 2012

Jiří Honzírek

režisér a zakladatel divadla Feste
18. 10. 2012

Poezie na zdi

Žonglování s významy, jednoslovné nápisy, písmena rozsypaná po městě v zapadlých koutech, stejně jako na čelních stěnách mostů - to všechno je...
18. 10. 2012

Houbová podle Bourdaina

Šéfkuchař Anthony Bourdain je nepřehlédnutelný na gastronomické i televizní scéně. Jeho pořady i restaurace dostávají publikum a hosty do kolen,...
16. 10. 2012

Francie ve dvoře

Café 35 Štěpánská 35, 111 21 Praha 1 tel.: 221 401 070 e-mail: bresto@bresto.cz www.ifp.cz/Cafe-35 Není to tak dávno, co prošla restaurace...
12. 10. 2012

Srdíčka na jehle

Japonské špízky zvané yakitori nebo kushiyaki jsou delikatesou, která se dělá ze všemožných kuřecích vnitřností včetně žaludků a srdíček. Na...
11. 10. 2012

Chvála nadčasovosti

Navrhuje elegantní interiéry, do nichž občas vetkne originální kusy nábytku od Le Corbusiera nebo Miese van der Rohe. Jiří Kučera patří k mladé...
9. 10. 2012

Fádní Thajsko

Občanská plovárna U Plovárny 8, Praha 1 tel.: 257 531 451 e-mail: info@obcanskaplovarna.cz www.obcanskaplovarna.cz Thajská kuchyně, to je...
5. 10. 2012

Ústřice a tesař

Ústřice hrají důležitou roli nejen v menu měsíců, které obsahují písmenko R, ale také v literatuře. Anglický spisovatel Lewis Carroll je učinil...
2. 10. 2012

Jednooký Paul

Pekařství Paul různé pobočky v Praze e-mail: dittmannova@ibc.cz www.paul-cz.com Nadnárodnímu řetězci Paul se v Česku povedl husarský kousek. Od...
27. 9. 2012

Fenomén bistro

Říká se, že ta nejlepší pařížská bistra najdete v dvouciferných okrscích. Foodkritička Petra Pospěchová
1 ... 4 5 6 7 8 ... 53
reklama