reklama
reklama
Další články autora / Petra Pospěchová
16. 5. 2013

Maso nemaso

Rozmělněné odřezky masa, kterým se říká separát, tvoří základ pětiny uzenin na českém trhu. dávají se i do výrobků pro děti. Proti skutečnému...
14. 5. 2013

Králík v krčmě

Hamerská krčma Jonáš Svobodné Hamry 4 tel.: 469 625 453 e-mail: info@hamerskakrcma.cz www.hamerskakrcma.cz Vyrážet za jídlem do regionů je...
10. 5. 2013

Sny v lahvi

Proč je nakupování luxusního zboží iracionální a proč se šampaňské neomrzí, ani když ho pijete každý den, vysvětluje Jean Marc Lacave. Prezident...
9. 5. 2013

Kůň na talíři

Maso z koňských jatek se poslední dobou proslavilo hlavně svou nečekanou přítomností v hovězích burgerech či kuličkách. Nenechte se aférou...
6. 5. 2013

Rozpačitá Winstub

Le Winstub Karolíny Světlé 3, Praha 1 tel.: 222 313 712 e-mail: info@lagare.cz www.lagare.cz Zvolit jako gastronomický koncept kuchyni jednoho...
2. 5. 2013

Podzemní čekanka

Křehké světlé listy čekanky se pěstují pod vrstvou hlíny, aby se jich nedotklo slunce a nezískaly hořkou chuť. Ze stejného důvodu je třeba...
25. 4. 2013

Na tahu s Jaroslavem Haškem

Narodil se před sto třiceti lety. V Lipnici, kde prožil své poslední roky, se mu při této příležitosti chystají vztyčit pomník. My jsme se...
26. 4. 2013

Pod jarním sluncem

Každý rok je to stejně magický moment: zima, která tak dlouho vzdorovala, najednou leží na lopatkách, poslední zbytky sněhu u cest se...
23. 4. 2013

Nová Irma

Irma Guga Karolíny Světlé 30 Praha 1 tel.: 775 565 868 www.uirmy.cz Když před dvěma lety zavřelo pražské Art Cafe U Irmy, byla to pro většinu z...
18. 4. 2013

Když lososi táhli

Ryba s jemným narůžovělým masem bývala v našich zemích pochoutkou celkem všední, dokud její početnost v řekách nesnížily regulace toků a...
16. 4. 2013

Ochočeni v Medité

Medité Hlavní 7, Mariánské Lázně tel.: 354 422 018 www.medite.cz V té místnosti to vypadalo, jako kdyby všichni byli pod vlivem nějaké drogy....
11. 4. 2013

Jsme tady doma

Je to právě dvacet let, co Prahu a další česká města zaplavila vlna Američanů, Kanaďanů, Britů a Irů. Každý tu hledal něco jiného: někdo sem...
11. 4. 2013

O fazolkových konvertitech

Zelené lusky fazolek jsou snovou ingrediencí: jejich příprava je rychlá a jednoduchá a výsledek efektní. Zapomeňte na to, že vám je kdysi...
9. 4. 2013

Paříž U Nováků

Cukrárna Saint Tropez Dům u Nováků, Vodičkova 30, Praha 1 tel.: 222 524 333 e-mail: info@cukrarnatropez.cz http://cukrarnatropez.cz Cukrárna...
4. 4. 2013

Rajský citrus

Grapefruit má neobvyklou, trošku nahořklou chuť, kterou způsobuje chinin v dužnině. Právě díky ní je ale skvělou partií nejen do ovocných...
4. 4. 2013

Maso na bidle

Rodina Brüggerových již po čtyři generace vyrábí vyhlášenou švýcarskou specialitu: sušené maso. Na hácích v jejich domě se střídá hovězí a...
2. 4. 2013

Himálaj na Vinohradech

Yak yeti Chodská 22, Praha 2 tel.: 777 794 091 e-mail: info@yak-yeti.cz www.yak-yeti.cz Když se řekne asijská kuchyně, většina lidí si vybaví...
28. 3. 2013

Šéfkuchař století

Joël Robuchon je ve světě gastronomie tím, čím je Mick Jagger na hudební scéně: žijící legendou. Osmašedesátiletý Francouz, jehož restaurace...
1 2 3 4 5 ... 53
reklama