reklama
reklama
Další články autora / Petra Pospěchová
26. 3. 2013

Fádní a banální

Vegtral Čechova 12, Praha 7 vegtral@seznam.cz 777 794 091 www.vegtral.cz Před časem jsem na tomto místě psala o tom, jak barvitá a zajímavá může...
21. 3. 2013

O jazyku a srdci

Francouzština jako by přímo vznikla proto, aby popisovala věci spojené s rozumem neuchopitelnými zážitky. Snad proto v ní lahodně znějí i výrazy...
19. 3. 2013

Domácí Kollerhof

Kollerhof Hamry na Šumavě 29 tel.: 376 390 113 www.hotelkollerhof.com Když jsem kolegům hlásila, že přivážím zajímavý restaurační objev ze...
14. 3. 2013

Metamorfóza vůní

Receptů, které v indickém a pákistánském Paňdžábu patří na seznam specialit, jsou desítky. Některé pokrmy - jako dlouho dušené jehněčí - vás u...
12. 3. 2013

Ryba mezi kachličkami

FISH & CHIPS 21 DLOUHA ST. Dlouhá 21, Praha 1 tel.: 606 881 414 fishandchipsprague.cz Kdy jsem poprvé narazila na rybu a hranolky s octem,...
7. 3. 2013

Léčivá polévka

Kuřecí vývar je pozvolnou kuchařskou disciplínou, na jejímž konci voní zlatavá tekutina s opalizujícími odlesky na hladině. Nechte plamen...
27. 2. 2013

Koláčky s budkou

Kuchyně slováckého města Hluk je barvitá a bohatá. Návod na fazolovou polévku s lokšemi, drkotinu nebo guliváry plněné ovocem zachytila pro...
26. 2. 2013

Bib pro Pifa

Red Pif Betlémská 26, Praha 1 tel.: 222 232 086 www.redpif.cz Na rohu pražských ulic Betlémská a U Dobřenských bývala restaurace Cornichon,...
21. 2. 2013

Alexander Lobrano: Američan v Paříži

Alexander Lobrano už čtvrt století píše pro prestižní americké a britské noviny o gastronomii. Jeho základnou je Paříž, odkud se vydává...
18. 2. 2013

S vidličkou na svahu

Fusion kuchyně ve švýcarském Zermattu, uzené jelení a kamzičí maso v Rakousku, zimní risotto v italském Alto Adige nebo jehněčí steaky ve...
14. 2. 2013

Na hranici s Polskem

Bigos byl jídlem, které zahřívalo lovce na zimních výpravách, na delší cestu si jej do soudečku brávali i formani. Základní podoby má dvě:...
12. 2. 2013

Mexiko po tahu

Burrito loco Spálená 34, Praha tel.: 602 281 866 www.burritoloco.cz Mexické podniky se v Praze nikdy nevyskytovaly zrovna masově, a pokud už tu...
7. 2. 2013

Přes lásku k michelinské hvězdičce

Šéfkuchařka Reine Sammutová je jednou z mála žen, jejichž práce byla oceněna michelinskou hvězdičkou. Provensálská restaurace Auberge la Feniere...
5. 2. 2013

Když dva dělají totéž

Máneska Mánesova 95, Praha-Vinohrady tel.: 222 212 052 mail: info@maneska.com www.maneska.com Ambiente na pražských Vinohradech bývalo svého...
31. 1. 2013

Viděl jsem nenávist

Jeden kámen ze hřbitova dokázal na několik let změnit život obyvatel Nového Boru. A taky do severočeského městečka na dva roky přitáhl Jana...
31. 1. 2013

Pomazánkové cesty

Nebojte se koření a zapomeňte na nekvalitní ingredience: to jsou dvě základní pravidla pro dokonalou pomazánku. Když je dodržíte, bude skvělá,...
29. 1. 2013

Velmi rozvážný Dodlan

U Smutných (známo spíše jako U Dodlana) Bedřichov 289 mail: smutnar@seznam.cz tel.: 607 175 758 ww.usmutnych.cz K Dodlanovi mě poslal Tomáš...
22. 1. 2013

Beze zvířat

Loving Hut Londýnská 35, Praha 2 tel.: 222 515 006 mail: info@lovinghut.cz www.lovinghut.cz Že se dá chutně vařit bez masa, o tom jsem nikdy...
1 2 3 4 5 6 ... 53
reklama