reklama
reklama
Další články autora / Petra Pospěchová
17. 1. 2013

Proč se (ne)bát paštiky

Je jen málo větších strašáků pro začínající hospodyni než paštika. Vyhlíží sofistikovaně, postup k přípravě je dlouhý jako Lovosice a složitý...
15. 1. 2013

Na půl plynu

Mistral Café Valentinská 11, Praha 1 tel.: 222 317 737 e-mail: mistralcafe@mistralcafe.cz www.mistralcafe.cz Kolem Mistral Café chodím už docela...
10. 1. 2013

Hry s jablky

Fakt, že existují tisíce odrůd jablek, je v kuchyni trochu matoucí, zároveň však velmi inspirativní. Otestujte, které jablko vám nejvíc chutná v...
8. 1. 2013

Drahé a podprůměrné

Drahé a podprůměrné Tobiko Španělská 2, Praha 2 tel.: 723 337 337 mail: sushi@tobiko.cz www.tobiko.cz Je to asi rok, co jsem na tomto místě...
3. 1. 2013

Troj-fazolová mísa

Fazole patří k nejoblíbenějším surovinám mexické kuchyně. Připravit se z nich dá nejen obligátní kovbojský kotlík, jaký mívají k večeři rančeři...
1. 1. 2013

Dobrý Konec

Na konci Ke Slivenci 36, Praha 5 tel.: 702 061 564 mail: nakonci@nakopci.com http://nakopci.com Když před nějakými pěti lety Titus Eliáš a Jan...
21. 12. 2012

Vánoční kočky

O Vánocích se na Valašsku a Slovácku tradičně vaří polévka ščedračka. Dlouho předtím, než ji hospodyně postaví na plotnu, začínají svátky...
18. 12. 2012

Strhující Kalina

Kalina Dlouhá 12, Praha 1 tel.: 222 317 715 mail: info@kalinarestaurant.cz www.kalinarestaurant.cz Vždycky jsem vtipkovala, že pět hvězdiček si...
14. 12. 2012

Zkomprimované ovoce

Nabídka ovocných šťáv na trhu je absurdně nepřehledná. Většinu představují více či méně naředěné ovocné koncentráty. Některé obsahují 100 %...
12. 12. 2012

S hlavou v oblacích

Oblaca Mahlerovy sady 1, Praha 3 mail: oblaca@oblaca.cz tel.: 777 477 577 www.oblaca.cz Restaurace v žižkovském vysílači léta poskytovala zcela...
3. 12. 2012

Pražský plat du jour

Fraktal Šmeralova 1, Praha 7 mail: fraktalbar@email.cz tel.: 777 794 094 www.fraktalbar.cz Členové naší redakce to, pokud jde o obědy, nemají...
30. 11. 2012

Věřím ve změnu zdola

Zpěvačka kapely Živé kvety Lucia Piussi na pódiu řve, bouří, huláká, deklamuje. Hurikán energie, který dokáže vrhnout do publika, nemá v našich...
30. 11. 2012

Státní muffiny

Americké státy mají kromě obvyklých symbolů také oficiální poživatiny. StátníM ovocem Alabamy jsou ostružiny, národním muffinem obyvatel...
27. 11. 2012

Oliva bez impulzu

Oliva Plavecká 4, Praha 2 mail: info@olivarestaurant.cz tel.: 222 520 288 www.olivarestaurant.cz Američané mají takové hezké rčení: Nebylo to...
22. 11. 2012

Voňavé bobule

Jalovec je v Česku chráněný, ale na stráních sousedního Slovenska si jej můžete nasbírat legálně. Je třeba jen vyčkat na správnou chvíli, neboť...
20. 11. 2012

Díky za každé nové pho

Pho Vietnam Anglická 15, Praha 2 tel.: 224 221 665 http://cs-cz.facebook.com/photuanlan Donedávna to vypadalo, že podnik s vietnamskou kuchyní v...
16. 11. 2012

Neznámé sladké hlízy

Za rok se na světě sní sto třicet milionů tun sladkých brambor, přesto jsou v našich zeměpisných šířkách plodinou skoro neznámou. Inspirací po...
13. 11. 2012

O kavárnách a hostech

Café Savoy Vítězná 5, Praha 5 tel.: 257 311 562 e-mail: savoy@ambi.cz www.ambi.cz Pražské Café Savoy mívalo výtečné snídaně od doby, co...
8. 11. 2012

Během krize přibývá maratonců

Paco Borao, prezident Asociace dálkových běhů a maratonů, se ještě nechce nechat předbíhat. Což neznamená, že během závodu s kamarády nestihne...
8. 11. 2012

Hrušky od Mozarta

Odrůdy hrušek, které už dnes stěží najdete v zahradách, bývají někdy skryty v opuštěných sadech nebo planí v alejích podél cest. Právě tahle...
1 2 3 4 5 6 7 ... 53
reklama