reklama
reklama
Další články autora / Jan Čeřovský
24. 6. 2014

Rozmach svěžích vín

Šedá" či "šeďák", jak bývá familiárně zvána odrůda Rulandské šedé, ve světě nejčastěji k nalezení pod jmény Pinot gris či Pinot grigio, se u nás...
10. 6. 2014

Jak se stát 367

Svět vína je obrovský. Množství odrůd, vinařských oblastí a odborných termínů - ať už degustačních, nebo týkajících se sklepních prací či...
27. 5. 2014

Praha pije a pěstuje víno

Karel IV. vydal šestnáctého února roku 1358 nařízení, které mimo jiné diktovalo založit vinici každému, kdo má horu (stráň) ležící v okruhu...
14. 5. 2014

Odrůda mnoha tváří

Jednou z důležitých odrůd révy vinné, která by si ale zasloužila možná ještě o něco větší pozornost, než se jí momentálně dostává, je Chenin...
22. 4. 2014

Zapomeňte na pokojovou teplotu

Svět vína je plný tajemných názvů a rituálů, jež dotvářejí atmosféru při jeho konzumaci a svým způsobem dokážou zpříjemnit čas s ním...
8. 4. 2014

Argentinský fenomén

Sedmnáctého dubna se už potřetí uskuteční Malbec World Day, celosvětová oslava odrůdy révy vinné, která si postupně vydobývá velký respekt a...
18. 3. 2014

Jak se nechat zruinovat vínem

Louis Pasteur kdysi prohlásil, že víno lze považovat za nejzdravější a nejhygieničtější nápoj. Lahev dobrého vína je něco úžasného. Mít víno za...
5. 3. 2014

Nejdražší, ale i obyčejný

Cabernet Sauvignon je dnes asi nejkřiklavějším případem skutečně mezinárodní odrůdy. Na cabernetu jsou postavena jedna z nejslavnějších a...
15. 1. 2014

Whisky

Dramatická krajina, fascinující historie a ochutnávky v desítkách palíren. To je Skotsko. Přečtěte si, jak klasická jednosladová skotská whisky...
15. 1. 2014

Japonské whisky bývají až parfémové

Od USA, Kanady přes Irsko a Indii po Japonsko, tam všude vznikají výtečné whisky. Jedna země však byla a stále je vzorem ostatním a v srdcích...
15. 1. 2014

Doporučené lahve

Tyto lahve ukazují šíři stylů a projevů výtečné whisky. Ardbeg a Nikka, krom svých nesporných kvalit, zároveň patří mezi srdeční palírny autora.
15. 1. 2014

Drobná dívka a kouřová Laphroaig

Whisky je po rumech druhým nejoblíbenějším destilátem českých barů, říká Miloš Danihelka, barman pražského podniku AnonymouS Bar.
6. 1. 2014

Svařák světový

Horké víno, svařené víno, Glühwein, glögg, forralt bor či mulled wine - svařák je populární všude tam, kde se pije víno a zároveň...
4. 12. 2013

Šumivá vína (nejen) na konec roku

Slavné Champagne, stále populárnější Prosecco, ale i překvapivé lahve malých českých vinařů. Přinášíme vám tipy na šumivá vína v několika...
27. 11. 2013

Šťouchnutí do Francouzů

Anglické, velšské, či snad dokonce skotské víno? Výborné pivo určitě, stejně jako skvělý cider a opomenout nelze gin a whisky, ale klasické, z...
5. 11. 2013

Ušlechtilé Nebbiolo

Když se na podzim venku ochladí a krajinu zahalí mlhy, chuť na červená vína jako zázrakem posílí. Co třeba na takové, které má mlhu přímo ve...
5. 11. 2013

Mistrovství someliérů

Nejlepším someliérem České republiky je Jakub Přibyl z pražské restaurace Kalina. Alespoň tedy podle soutěže Trophée Bohemia Sekt 2013, která se...
1 2 3 4 5 ... 7
reklama