reklama
reklama
Další články autora / Jan Čeřovský
23. 5. 2013

Opera ve sklence Champagne Krug

Dojem z šampaňského se násobí o to víc, když člověk stojí přímo u maličké vinice Clos d'Ambonnay se stejnojmenným vínem v ruce. Je to...
21. 5. 2013

U Dunaje se rodí skvělá červená

Ryzlink rýnský z Château Belá se dobře prodává i v USA, Japonsku či Austrálii. Jinak je jih Slovenska zajímavý hlavně díky kvalitním...
14. 5. 2013

Sladký život

Sladké. Jeho obliba se vyvíjela společně s tou pro alkohol. Rozkvašené ovoce obsahuje oboje a právě kvašení je nejsnazším a přirozeně se...
7. 5. 2013

Chřest s vínem snoubený

Společně s medvědím česnekem je čerstvý chřest jedním z prvních symbolů končící zimy a nástupu jara. Někdy je označován za noční můru pro...
23. 4. 2013

Co do vinné knihovny

Počty nových dovozců, stále větší šíře sortimentu a spotřeba vína na obyvatele jasně potvrzují vzrůstající zájem o tento nápoj v Česku. Objevuje...
9. 4. 2013

Zlato nejen moravské

Ryzlink vlašský, familiárně označovaný jako "vlašák", je stará a široce rozšířená odrůda, ovšem neprávem opomíjená. Původ má obestřen tajemstvím...
19. 3. 2013

Slovinsko na vzestupu

Vína ze Slovinska si, díky nesporné kvalitě, získávají stále větší popularitu ve světě a náš trh není výjimkou. Země je nám blízká jazykově,...
12. 2. 2013

Medaile, soutěže a očekávaní

Víno s medailí je fenomén. Někteří naši vinaři jich mají na lahvi tolik, že pomalu není vidět viněta. Ve výsledku ani neřeší, že jedna medaile...
5. 2. 2013

Tipy a triky u regálů

Nabídka vína, minimálně pokud jde o šíři, začíná být ve specializovaných obchodech i supermarketech široká a běžný konzument v záplavě značek a...
15. 1. 2013

Víno, zdraví a kalorie

Vánoce a příchod nového roku jsou obdobím, kdy si všichni navzájem přejeme hodně zdraví, plánujeme přejít na zdravější stravu, mnoho z nás si...
18. 12. 2012

Čím zapít kapra a husu

Vánoce jsou dobrou příležitostí k otevření lahve výjimečného vína. Hodí se ale ke kaprovi spíš červené, nebo bílé? A hutného kubu je lepší zapít...
3. 12. 2012

Tulipány na šampaňské

Jedním z nejčastějších nešvarů v našich restauracích, ale ostatně i domácnostech je používání sklenek nepříliš vhodných pro opravdu kvalitní...
20. 11. 2012

Když se víno vypálí

Zahřát se v sychravých podzimních měsících lze jistě mnoha způsoby, jedním z velmi příjemných je douškem brandy. Toto obecné označení vinných...
1 2 3 4 5 6 7
reklama