6. 11. 2012
6. 11. 2012
Pokud zavedete rozhovor na česká vína, pak si spousta lidí představí vína z České republiky, a tím pádem její nejznámější vinorodé části,...
24. 10. 2012
24. 10. 2012
Frankovka to u nás nemá lehké. Často je považována za "takové to běžné pití na rozlévání v hospodě", poněkud kyselé a nepříliš zajímavé stolní...
9. 10. 2012
9. 10. 2012
Mezi nejslavnější odrůdy révy vinné bezesporu patří Chardonnay. Za ta nejlepší suchá bílá vína, můžeme-li soudit dle požadovaných cen, se po...
6. 10. 2012
6. 10. 2012
Saké, přes sílící oblibu suši a vůbec rychlý rozmach japonské kuchyně, zůstává u nás poněkud nepochopeným nápojem. A to je obrovská škoda....
26. 9. 2012
26. 9. 2012
Saké, přes sílící oblibu suši a vůbec rychlý rozmach japonské kuchyně, zůstává u nás poněkud nepochopeným nápojem. K dispozici jsou hlavně...
29. 9. 2012
29. 9. 2012
Aby krémově bílý nápoj pěnil ve sklenici, musí být zachycený v tu pravou chvíli. Ta nastává v okamžiku, kdy sladký vinný mošt zkvasil tak akorát...
12. 9. 2012
12. 9. 2012
Vždy když se léto začne pomalu vzdávat podzimu, můžete ve vinařských obcích, u stánků na náměstích, ve vinotékách a v neposlední řadě i u silnic...
9. 9. 2012
9. 9. 2012
Víno Mají zaprášené láhve vína s vybledlými etiketami opravdu hodnotu? Poradíme vám, která vína se vyplatí nechat zrát několik let v lahvi. A také...
2. 9. 2012
2. 9. 2012
Víno Co znamená termín barrique, dnes již ví i začínající konzumenti vína. Ale co třeba sur lie? Přečtěte si, co se skrývá za třemi méně obvyklými...
28. 8. 2012
28. 8. 2012
Moderní chytré telefony nabízejí pestrou škálu aplikaci pro milovníky vína. Několik povedených pro iPhone a telefony se systémem Android jsme...