reklama
reklama
Další články autora / Senta Čermáková
2. 5. 2014

Prosecco budiž pochválenoHN+

HN+Patří k prosluněné terase a je celkem jedno, jestli jste na sjezdovce anebo na pláži. Prosecco je takové "italské šampaňské", a jakkoli ho...
16. 4. 2014

Na lince do LondýnaHN+

HN+Cestování letadlem a dobré víno nejdou moc k sobě. Když zrovna neletíte první nebo byznys třídou, nezbude vám nic jiného než popíjet často i...
4. 4. 2014

Růžovka z TaveluHN+

HN+Věděli jste, že v knížce "1001 vín, která máte ochutnat, než zemřete" není ani jedna růžovka? Považuji to za šokující. Znalci vína s oblibou...
20. 3. 2014

Drsné primitivoHN+

HN+Číšník v mé oblíbené Focacceria Italiana na Petrském náměstí se k nám nakloní a zeptá se: "Dáte si ještě lahvinku?" Víno je báječně, takřka...
6. 2. 2014

Mazlivý tramínHN+

HN+Pro jídlo a pití neplatí stoprocentně, že všude dobře, doma nejlíp. Ano, většina českých mužů se shodne, že nejlepší "plzeň" je z Plzně, ale...
16. 1. 2014

Ruská mrkev na španělském vínuHN+

HN+Žena může hostům pozvaným k večeři poplést hlavu buď rafinovanými šaty, anebo pokrmy a vínem s rafinovanými názvy. Když se rozhodnu pro to...
2. 1. 2014

Itálie v jednom douškuHN+

HN+Když jdete na večeři do luxusního podniku a skončíte v kuchyni, může to mít různé důvody, nejčastěji ten, že nemáte na zaplacení. Já jsem se...
10. 12. 2013

Co si Česko má vzít z Polska?HN+

HN+Mám ve svém globálním týmu několik lidí z Polska. Jsou pracovití, spolehliví a přátelští. Když jsme před pár měsíci měli společný mítink v...
31. 10. 2013

Láska na první pohledHN+

HN+Milovník francouzského vína zaprskal: "Jediný Sauvignon Blanc, který uznávám, pochází ze Sancerre!" a já do něj zapíchla prst s rudě nalakovaným...
3. 10. 2013

Královna OrnellaiaHN+

HN+Někdo říká, že aby víno bylo skvělé, musí trpět. Ale pak ať mi vysvětlí, jak je možné, že tak krásný kraj jako Toskánsko vyprodukovalo tak...
13. 9. 2013

Vůně SicílieHN+

HN+Čekali jsme hostinu, ale on položil na talíř před každého z nás tvrdý suchar s dírou uprostřed. Můj muž s ním významně zaťukal o porcelán. Jenže...
22. 8. 2013

Chablis, víno vyrůstající z korýšůHN+

HN+Někteří lidé říkají, že chardonnay je "bílé pro amatéry". Pochopitelně s nimi nesouhlasím, ale rozumím, jak tato ošklivá pomluva vznikla. Mnohá...
11. 7. 2013

Nikolaihof s chutí posekané loukyHN+

HN+Dvůr doslova objímá mohutná lípa, jejíž košaté větve dávají hostům u dřevěných stolů příjemný stín. Majitelka podniku otevře šroubovaný uzávěr a...
20. 6. 2013

Kalifornský hříchHN+

HN+Zabořím nos do sklenice, cítím vůni zralých ostružin a možná i borůvek a říkám americké kolegyni: "To není jen dobré červené, to je hřích!" Což...
30. 5. 2013

Plíseň na hroznu, lahoda v lahviHN+

HN+Možná znáte ty dny, kdy se v údolí válejí mlhy, a když konečně vystoupá slunce nad obzor a začne hřát, promění se scenérie jako zázrakem v...
26. 4. 2013

Tábor v jižní RhoněHN+

HN+Některé vlastnosti vína jdou změřit, k popsání těch dalších potřebujete fantazii i básnický talent, ale každá lahev vína má pro pijáka i něco...
1 ... 4 5 6 7 8
reklama