reklama
reklama
Další články autora / Senta Čermáková
15. 5. 2014

Colette měla pravdu

Když jsem byla malá holka, setkala jsem se s okouzlujícím princem, panovačným a zrádným, jak už tak u největších svůdců bývá... Ne, to není...
2. 5. 2014

Prosecco budiž pochváleno

Patří k prosluněné terase a je celkem jedno, jestli jste na sjezdovce anebo na pláži. Prosecco je takové "italské šampaňské", a jakkoli ho...
16. 4. 2014

Na lince do Londýna

Cestování letadlem a dobré víno nejdou moc k sobě. Když zrovna neletíte první nebo byznys třídou, nezbude vám nic jiného než popíjet často i...
4. 4. 2014

Růžovka z Tavelu

Věděli jste, že v knížce "1001 vín, která máte ochutnat, než zemřete" není ani jedna růžovka? Považuji to za šokující. Znalci vína s oblibou...
20. 3. 2014

Drsné primitivo

Číšník v mé oblíbené Focacceria Italiana na Petrském náměstí se k nám nakloní a zeptá se: "Dáte si ještě lahvinku?" Víno je báječně, takřka...
6. 2. 2014

Mazlivý tramín

Pro jídlo a pití neplatí stoprocentně, že všude dobře, doma nejlíp. Ano, většina českých mužů se shodne, že nejlepší "plzeň" je z Plzně, ale...
16. 1. 2014

Ruská mrkev na španělském vínu

Žena může hostům pozvaným k večeři poplést hlavu buď rafinovanými šaty, anebo pokrmy a vínem s rafinovanými názvy. Když se rozhodnu pro to...
2. 1. 2014

Itálie v jednom doušku

Když jdete na večeři do luxusního podniku a skončíte v kuchyni, může to mít různé důvody, nejčastěji ten, že nemáte na zaplacení. Já jsem se...
10. 12. 2013

Co si Česko má vzít z Polska?

Mám ve svém globálním týmu několik lidí z Polska. Jsou pracovití, spolehliví a přátelští. Když jsme před pár měsíci měli společný mítink v...
31. 10. 2013

Láska na první pohled

Milovník francouzského vína zaprskal: "Jediný Sauvignon Blanc, který uznávám, pochází ze Sancerre!" a já do něj zapíchla prst s rudě nalakovaným...
3. 10. 2013

Královna Ornellaia

Někdo říká, že aby víno bylo skvělé, musí trpět. Ale pak ať mi vysvětlí, jak je možné, že tak krásný kraj jako Toskánsko vyprodukovalo tak...
13. 9. 2013

Vůně Sicílie

Čekali jsme hostinu, ale on položil na talíř před každého z nás tvrdý suchar s dírou uprostřed. Můj muž s ním významně zaťukal o porcelán. Jenže...
22. 8. 2013

Chablis, víno vyrůstající z korýšů

Někteří lidé říkají, že chardonnay je "bílé pro amatéry". Pochopitelně s nimi nesouhlasím, ale rozumím, jak tato ošklivá pomluva vznikla. Mnohá...
11. 7. 2013

Nikolaihof s chutí posekané louky

Dvůr doslova objímá mohutná lípa, jejíž košaté větve dávají hostům u dřevěných stolů příjemný stín. Majitelka podniku otevře šroubovaný uzávěr a...
20. 6. 2013

Kalifornský hřích

Zabořím nos do sklenice, cítím vůni zralých ostružin a možná i borůvek a říkám americké kolegyni: "To není jen dobré červené, to je hřích!" Což...
30. 5. 2013

Plíseň na hroznu, lahoda v lahvi

Možná znáte ty dny, kdy se v údolí válejí mlhy, a když konečně vystoupá slunce nad obzor a začne hřát, promění se scenérie jako zázrakem v...
1 ... 4 5 6 7 8
reklama