25. 9. 2017
25. 9. 2017
Jeho praděd cukrář vyrobil z marcipánu bitvu u Lipan. Molekulární kuchař Petr Koukolíček mu v kreativitě zdatně konkuruje - tvoří třeba štrúdl v...
21. 9. 2017
21. 9. 2017
Moje specialita Lehké jídlo pocházející z francouzské Nice.
Orestovaná letní zelenina voní bylinkami z Provence.
17. 9. 2017
17. 9. 2017
ego! Jako kluk si Jiří Kučera hrával na opuštěné lodi. Dnes připravuje lidi na kapitánské zkoušky a brázdí s nimi sladké i slané vody. "Na moři jsem...
19. 12. 2017
19. 12. 2017
ego! Ačkoliv si mnozí myslí, že vznikl v USA, původ má zřejmě v Německu.
Na jeho názvu a dnešní podobě ovšem mají Američané podíl zcela zásadní.
30. 8. 2017
30. 8. 2017
Moje specialita Lehký letní pokrm vznikl v Kampánii.
Jeho základní suroviny - rajčata, bazalka a mozzarella - značí barvy italské vlajky.
4. 8. 2017
4. 8. 2017
ego! Někteří tvrdí, že existuje 6 milionů verzí španělské zeleninové polévky. Údajně ji vymysleli chudí obyvatelé Andalusie. Její název údajně...
26. 7. 2017
26. 7. 2017
Moje specialita Podle názvu bychom ho označili za francouzskou klasiku.
Za jeho tvůrce se ale považují hned tři země.
21. 7. 2017
21. 7. 2017
ego! Dvě studentky učí děti i své vrstevníky, jak bojovat s depresí. Samy si duševními nemocemi prošly, a tak vymyslely projekt Nevypusť duši. V...
23. 6. 2017
23. 6. 2017
ego! Nedováží je z druhého konce světa, ale sbírají či pěstují vlastní.
Květinové farmy se v Česku rozmáhají.
Přinášíme příběh pěti z nich.
12. 6. 2017
12. 6. 2017
Novým českým barmanem roku se stal Tomáš Melzer z pražského Hemingway baru. Porotu přesvědčil v několika disciplínách včetně míchání drinků na...