Václav Poustka

Óda na pajzly

Samotné dobré pivo a dobré jídlo ještě dobrou hospodu neudělají.
7. 9. 2010 ▪ 22 min. čtení

Kuchař zabiják

Na sumerských deskách je to prostřední ze sedmi hříchů: obžerství. Mějte to na paměti, až budete vstupovat do brněnské pivnice Pegas. Zdejší...
24. 6. 2009 ▪ 2 min. čtení

Kudrliny v přímém světě

I to nejlepší se po čase přejí a je jedno, jestli to je na talíři nebo to stojí na pozemcích u řeky. Přímé linie Baťova konstruktivistického...
6. 5. 2009 ▪ 2 min. čtení

Divočina na zdi i na talíři

Z lesů Železných hor táhne sychravý vzduch ještě v časech, kdy dole v Polabí už jaro ustřihává slečnám sukně vysoko nad koleny. A tak velký krb...
25. 3. 2009 ▪ 2 min. čtení

Zapadlé stopy na mistrovském Liberecku

Až půjdete do sklepa pro zimní sportovní výbavu, zkuste si zavázat oči. A vybírejte naslepo. Nechte rozhodnout osud. Bude to los, který určí cíl...
18. 2. 2009 ▪ 12 min. čtení

Obraz právě domalovaný

Říkejme těm místům třeba krajina začátků. Rodí se zde totiž třeba začátky našich dnů, rituály každodenního vstávání. Plátek chleba do toustovače...
31. 12. 2008 ▪ 10 min. čtení