Iva Jakešová

Kde nakoupit dobré jídlo

Zajděte si pro steaky ze "šťastných" býků, pochutnejte si na chlebu, který vydrží týden, a zkuste si vypěstovat bylinky ve "své" komunitní...
22. 8. 2012 ▪ 15 min. čtení

Hyperrealistická lahůdka

V newyorské restauraci Romera ani nestačíte vzít do ruky příbor a pozřít první sousto. Neurony ve vašem mozku si už blaženě pochutnávají. Krmíte...
16. 2. 2012 ▪ 5 min. čtení

10 tipů, jak vybrat nůž do kuchyně

1. Nevybírejte podle ceny. Opravdu kvalitní nůž většinou vyžaduje investici ve výši tisíce a více korun. Avšak vyberete-li si dobře, vydrží vám...
4. 11. 2010 ▪ 3 min. čtení

Na talíři budou těstoviny

Pasta al dente jsou magická slova, která tvoří základ italské kuchyně. Podívejte se s námi, jak se vyrábějí a vaří těstoviny, aby s nimi byl...
2. 9. 2010 ▪ 10 min. čtení

S chilli na jazyku

Chuť letní dovolené, to je kari na hlučné ulici v Bombaji, falafel v Libanonu nebo ďábelské neworleanské gumbo za zvuku jazzu. Kdo ji zkusil,...
11. 8. 2009 ▪ 17 min. čtení

Bombardino & spol.

Dny se krátí a vrstvy oblečení přibývají. Ale když se v těle uhnízdí zima, někdy ani ty teplo nezaručí. Zaútočte na ni zevnitř, s pomocí...
18. 11. 2008 ▪ 2 min. čtení

Gurmetem v Česku

Světová gastronomie miluje špičkové provedení starých receptů i kuchařské experimenty, při kterých chléb teče a šlehačka chutná po mase. V...
3. 11. 2008 ▪ 9 min. čtení

Gurmetem v Česku

Světová gastronomie miluje špičkové provedení starých receptů i kuchařské experimenty, při kterých chléb teče a šlehačka chutná po mase. V...
22. 10. 2008 ▪ 9 min. čtení