Zuzana Humpolcová

Kuře na paprice s taštičkami

"Tatínku, ty jsi ten nejlepší tatínek, to je moje nejoblíbenější jídlo! Tak vždycky Jásá moje mladší dcerka, když vařím kuře na paprice s...
4. 4. 2014 ▪ 4 min. čtení

Krevetový salát s mučenkou

"Kombinace krevet a mučenky je velmi osvěžující a aromatická, zkrátka ideální recept pro dámskou návštěvu. A když použijeme předvařené krevety,...
28. 3. 2014 ▪ 3 min. čtení

Kuřecí quesadilla s konfitem a salsou

"Asi neexistuje moc jídel, která by byla rychlejší a jednodušší než quesadilla," říká šéfkuchař Roman Dolejš. "Upečeme placku, naplníme ji směsí...
28. 2. 2014 ▪ 3 min. čtení

Jarní závitky s pekingskou kachnou

"Receptů na jarní závitky existují stovky, ale tomuto dodává na atRAkTIvitě náplň z pekingské kachny," říká autor receptu Jiří Štift. "A omáčka...
14. 2. 2014 ▪ 4 min. čtení

Grilovaná pražma se zeleninovým Tažinem

"Toto jídlo jsem poprvé uvařil Martičce, mému věrnému hostu, který za mnou jezdí z Budějovic všude, kde vařím," tvrdí autor receptu na...
31. 1. 2014 ▪ 3 min. čtení

Kachní ramen se zastřeným vejcem

"Rád vařím vlastně asi úplně všechno. Nemám ani žádné neoblíbené jídlo. A přestože jsem zařazen ve škatulce asijského kuchaře, sushi nedělám,"...
3. 1. 2014 ▪ 4 min. čtení

Nadívaná křepelka s růžičkovou kapustou

"Neřekl bych, že jsem svou ženu sbalil na vaření," usmívá se šéfkuchař pražského Café Imperial Michal Pšenička. Mnohem víc prý vaří od doby, kdy...
22. 11. 2013 ▪ 3 min. čtení

Lišky na smetaně se špekovým knedlíkem

Nejlépe chutnají lišky nasbírané časně ráno vlastní rukou, tvrdí šéfkuchař a velký houbař Titus Eliáš. Houby připravuje na smetaně se špekovým...
8. 11. 2013 ▪ 3 min. čtení

Nasi goreng

"Miluju pálivá jídla! Ale to není jediný důvod, proč si tuhle lahůdku v práci dělám aspoň třikrát týdně," přiznává Jiří Štift, šéfkuchař...
25. 10. 2013 ▪ 3 min. čtení

Ryze pánská záležitost

Muži, kteří umějí vařit, jsou sexy. Zatímco ještě před pár lety patřila domácí příprava jídla výhradně ženám, dnes se z profesionálních kuchařů...
18. 10. 2013 ▪ 3 min. čtení