Jaromír Beránek

Jak být motivujícím manažerem v hotelu?

Hotelového manažera neboli vedoucího pracovníka hotelu lze zjednodušeně charakterizovat jako osobu zodpovídající za chod ubytovacího zařízení....
13. 12. 2012 ▪ 6 min. čtení

Multikulturní rozdíly návštěvníků III

Asie je svou rozlohou největším kontinentem s více než 4 mld. obyvatel. Jedná se o nejlidnatější a nejhustěji osídlený světadíl. Žijí zde...
13. 12. 2012 ▪ 6 min. čtení

Slovensko pomalu stahuje náskok

Po rozdělení ČSFR probíhal vývoj cestovního ruchu v obou zemích více nezávisle. I přes náskok České republiky ve většině ukazatelů cestovního...
14. 11. 2012 ▪ 6 min. čtení

Multikulturní rozdíly návštěvníků - II.

V předchozím čísle jsme vás seznámili s arabskou kulturou a kuchyní. V aktuálním čísle se zaměříme na kulturu židovskou. Seznámíme vás s jejími...
14. 11. 2012 ▪ 6 min. čtení

Multikulturní rozdíly návštěvníků

V dnešní době, kdy celý svět prostupuje globalizace, je o to více nutné nepřehlížet podstatné rozdíly mezi jednotlivými kulturami, jejich...
10. 10. 2012 ▪ 7 min. čtení

Slovník pojmů ve spa a wellness

V minulém vydání jsme vás seznámili s první částí slovníku pojmů z oblasti spa a wellness. V tomto vydání přinášíme jeho druhou a poslední část....
12. 9. 2012 ▪ 4 min. čtení

Vliv sportovních akcí na cestovní ruch

Rok 2012 je pro Evropský kontinent z hlediska sportovních akcí velmi významný. Vedle tradičních šampionátů, velkých cen a grandslamů do...
8. 8. 2012 ▪ 7 min. čtení

Nové pojmy z oblasti wellness

Každé odvětví má své specifické názvosloví. I v oblasti hotelnictví, spa a wellness se používá odborná terminologie, která se vlivem nových...
8. 8. 2012 ▪ 3 min. čtení

Hygiena - kritérium kvality hotelu

Čistota od recepce až po toalety je jedním z důležitých kritérií pro úspěšné ubytovací, ale i stravovací služby. Pod pojmem hygiena se rozumí...
8. 8. 2012 ▪ 3 min. čtení

Nepřehlížejte seniory

Stárnutí obyvatel je ve vyspělých zemích významným demografickým trendem. Z pohledu politiků jde o "časovanou bombu", která přináší celou řadu...
18. 6. 2012 ▪ 7 min. čtení

Molekulární gastronomie

Molekulární gastronomie není ve světě horkou novinkou, vznikla již v 80. letech ve Francii jako mezioborová nauka na rozhraní mezi...
10. 5. 2012 ▪ 2 min. čtení

Starejte se o svou virtuální image

Internet a obrovský boom sociálních médií výrazně ovlivnily způsoby a možnosti podnikání napříč obory a zeměmi. Také u nás mnohé hotely a...
6. 4. 2012 ▪ 7 min. čtení

Význam svateb pro hotelové odvětví

Počet uzavřených sňatků v České republice rok od roku klesá. Český statistický úřad zaznamenal v roce 2010 historické minimum, kdy manželství...
8. 3. 2012 ▪ 3 min. čtení

Hotely tlačí na vyšší produktivitu

Tuzemské hotely a ostatní hromadná ubytovací zařízení propustily za poslední 4 roky v důsledku krize více jak 5,5 tisíce zaměstnanců. Podle...
8. 3. 2012 ▪ 3 min. čtení

Význam biopotravin

Vše, co se týká bioproduktů, je v poslední době skloňováno snad ve všech pádech. Odkud bio pochází a jaký je jeho význam? Největší zastoupení...
8. 3. 2012 ▪ 2 min. čtení

Nové pojmy z oblasti food & beverage

Aktivcounter neboli Front Cooking je jednou z forem zážitkové gastronomie, kdy je kuchyně součástí odbytového střediska a hosté tak mohou...
8. 3. 2012 ▪ 4 min. čtení

Sociální cestovní ruch

Sociální cestovní ruch se v posledních letech stává fenoménem, který výrazně ovlivňuje globální vývoj turismu. Co si však pod tímto pojmem...
9. 2. 2012 ▪ 7 min. čtení

Couch surfing - hotelům neškodná síť

Miliony lidí na celém světě využívají specializované komunikační sítě, které jim umožňují po čas cest bezplatně sdílet něčí domov. Pro tento...
15. 12. 2011 ▪ 4 min. čtení

Udržujte svůj tým v kondici

Pohostinství a ubytování dlouhodobě čelí vysoké fluktuaci zaměstnanců. Podle společnosti Mag Consulting vynaloží průměrný hoteliér zhruba...
8. 12. 2011 ▪ 6 min. čtení