Pivovaru Hubertus v Kácově se daří. Loni mu vzrostl obrat na 60 milionů korun, což je meziročně o 20 procent víc. Produkce pivovaru na Kutnohorsku, jehož historie sahá do roku 1457, roste nepřetržitě už několik let. Jeho výstav byl loni už 25 tisíc hektolitrů piva, což za pět let znamenalo nárůst o více než 40 procent. Pivo z Kácova se prodává hlavně ve Středočeském kraji a Praze. Do budoucna ale uvažují o rozšíření produkce do celého Česka. Zisk společnosti podle obchodního ředitele Jana Matějky loni nepatrně klesl hlavně kvůli cenovým akcím, které firma zavedla. "Přistoupili jsme k podporám prodeje typu cenové akce. V některých produktech lahvového piva se navýšila produkce piva o 100 procent," řekl Matějka. Veškerý zisk firma zpět investuje do svého provozu. Pokud by podle Matějky chtěl pivovar vařit víc piva, než je jeho stávající kapacita 50 tisíc hektolitrů, bylo by nutné zakoupit další prostory pro výrobu v okolí. "V rámci rozvoje pivovaru, který doufáme, že ještě bude, se budeme muset trochu rozšířit, něco přikoupit a podobně. Pivovar pořád narůstá a musíme se sem nějakým způsobem vejít," doplnil sládek Josef Zvoník (na snímku nahoře).

FOTO: ČTK