Až šestkrát za rok jezdí Radek David na Ukrajinu, kde připravuje menu pro několik restaurací.

"Z první cesty si pamatuji panelovou přistávací dráhu v Oděse a také, že bylo celou dobu šedo," vzpomíná šéfkuchař restaurací La Veranda a Babiččina zahrada. Dnes už pro něj Ukrajina není zemí na konci světa.

V čem se Ukrajina liší od toho, jak se jí u nás? První signály zaznamenáte dřív, než letadlo dosedne na zem. "Když v létě přistáváte v Kyjevě, uvidíte všude záhonky a skleníky. A v Čechách? Bazény," říká Radek David. Dojem, že si Ukrajinci potrpí na domácí zeleninu, si potvrdíte, když vyrazíte na nákupy.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se