Z více než 700 miliard korun vyčleněných v evropských fondech pro období 2007 až 2013 Česko nedočerpalo do konce minulého roku 26,4 miliardy korun. Zbylých 96 procent se tedy "rozpustilo" někde v České republice. Ale kde?

Hospodářské noviny ve spolupráci s ekonomem Ondřejem Kokešem připravily nejdetailnější přehledy toho, kdo měl z evropských fondů největší prospěch. Podívejte na celkové zdroje, které žadatel musel shromáždit, jak velkou část peněz si nasmlouval z evropských peněz a kolik mu bylo nakonec proplaceno.

Tak schválně: víte, jaký největší projekt z evropských peněz vznikl ve vaší obci, kraji či třeba firmě, kde pracujete?Podívejte se.  

Jednotlivé přehledy zvětšíte kliknutím. 

TOP 200 absolutně největších příjemcůTOP 200 největších soukromých příjemcůTOP 200 největších veřejných příjemcůTOP 200 největších jednotlivých dotací


Nejbohatší operační programyTOP 20 největších dotací v celostátních operačních programechTOP 20 největších dotací v regionálních a pražských operačních programechTOP 100 největších jednotlivých dotací pro nefinanční soukromé podnikyTOP 100 největších jednotlivých dotací pro krajeTOP 100 největších jednotlivých dotací pro obceTOP 100 největších jednotlivých dotací pro neziskové instituceTOP 100 největších jednotlivých dotací pro vysoké školyTOP 100 největších jednotlivých dotací pro veřejné výzkumné instituce

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pozn.: Částky jsou v miliardách korun. Rozdíl mezi celkovou částkou vynaloženou na projekty a částkou ve Smlouvě o financování ukazuje podíl kofinancování. Proplacená částka ukazuje, o kolik se změnila částka oproti Smlouvě, ať už kvůli nedočerpání prostředků, či kvůli změně alokované částky. Pořadí je řazeno podle částky ve Smlouvě.