Cesta výtahem do 27. podlaží pražské City Tower, kde se nachází restaurace Aureole, trvá jen několik vteřin. Přibližně stejnou dobu zabere i Janu Remrovi, jehož kancelář sídlí jen o pár pater níž. "Tento podnik je pro mě velmi nasnadě a na pracovní obědy sem mířím skutečně velmi často. Zejména když přijede management z Vídně, je Aureole taková naše kantýna," usmívá se s nadsázkou šéf privátního bankovnictví Friedrich Wilhelm Raiffeisen. "Nádherné je to především v létě, kdy bývá výhled na celou Prahu. Je škoda, že máme zrovna mlhu," prohodí směrem k typickému dušičkovému počasí za okny.

Protože oba budeme odpoledne ještě řídit, roli aperitivu přenecháváme neperlivé vodě. "Určitě doporučuji ochutnat polední tříchodové menu. Je to takový průřez gastronomií, kterou tady šéfkuchař Jiří Král připravuje," nabídne pohotově po otevření jídelního lístku a já se nenechám dlouho přemlouvat.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se