Tip:

Poctu italské kuchyni představuje lanýžové risotto či houbové pappardelle.

Vegetariáni jsou v obecném povědomí považováni za chudáky, kteří se v restauracích obvykle moc nenají. To se však rozhodla změnit skupina gastronomických nadšenců z Etnosvěta, která se inspirovala v mnoha koutech světa a vytvořila pestrou kolekci chutných jídel, při jejichž konzumaci si mnoho hostů často ani nevšimne, že chybí maso. Zvlášť když je perfektně zastoupeno jinou surovinou, třeba houbou portobello v případě netradičního burgeru, marinovaným tempehem, který doprovází legendární thajské nudle pad thai či unikátní kombinací celeru a bílé čokolády v populárním pokrmu Wellington.

Z nabídky:

Podzimní talíř se sýrem halloumi, dýní a hummusem z červené řepy

195 korun

jarvis_5a0c676c498e08968876b2e6.jpeg

Bramborové knedlíčky s uzenou brynzou

240 korun

jarvis_5a0c676c498e08968876b2ea.jpeg

Kyperský sýr

Abychom nezapomínali také na českou či středoevropskou inspiraci, mezi předkrmy nechybí olomoucké tvarůžky, zatímco v hlavních jídlech zase figurují bramborové knedlíčky s uzenou brynzou a paprikovou omáčkou. Příjemným překvapením je jemný kaštanový krém připravený z jedlých kaštanů, které známe hlavně v jejich pečené podobě prodávané na adventních trzích, nicméně jde o skvělou surovinu, z níž se dají připravit mimořádná jídla. Kaštanová polévka je zjemněná smetanou a dochucená portským vínem. Potěší také podzimní talíř, jehož součástí je u nás poměrně neznámý sýr halloumi (pocházející z Kypru), který doprovází sezonní dýně a hummus z červené řepy či smažené sushi s pikantní omáčkou a nakládaným zázvorem.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

  • Bezmasá kuchyně pražské restaurace našla inspiraci v mnoha koutech světa.
  • Potěší barevný podzimní talíř i kaštanová polévka.
  • Zajímavé je smažené sushi s pikantní omáčkou a nakládaným zázvorem.

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.