S velmi netradičním a v pražských podmínkách originálním fine dining konceptem přišel v posledních dnech mladý a energický restauratér Štěpán Návrat. Toho dobře známe hlavně díky jeho thajským a asijským podnikům Café Buddha (jeden je v Norské, druhý v Balbínce). Tentokrát ovšem vsadil na úplně jinou kartu a otevřel restauraci Benjamin (pojmenovanou po svém synkovi), v níž je všechno úplně jinak.

Tip:

Do restaurace Benjamin se nedá přijít jen tak z ulice, je třeba si udělat rezervaci předem.

Všichni ve stejný čas

V malém prostoru v Norské ulici (hned pod Café Buddha) je pouze jedna místnost (tedy vedle kuchyně), v níž na hosty čeká jeden jediný kulatý stůl pro deset lidí. Toť vše. Sociální sdílení prostoru nabízí řada kaváren a třeba také restaurace Sansho, ale tam mají hosté na výběr. Tady ne. Stejně tak si nemohou vybrat ani čas příchodu, ani pokrmy. Oboje je dané − začátek degustace i menu je pro všechny stejné. Pokud přijdete na večeři o šesté, čeká vás šest chodů, v půl deváté pak začíná osmichodová večeře.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

  • Ambiciózní restauratér Štěpán Návrat se spojil se zkušeným šéfkuchařem Pavlem Pavlíkem.
  • Nový podnik sází na tradiční pokrmy připravené v chuťově dokonalé podobě.
  • Ochutnejte nejlepší halušky v Praze či fantastickou valašskou kyselici.

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.