Tip:

K odpolední kávě můžete vyzkoušet legendární flambované crepes Suzette s vanilkovou zmrzlinou.

Z nabídky:

Pečená kachna se zelím a švábskými knedlíky

245 korun

jarvis_5b210e33498eba1f74a846ff.jpeg

Králík pečený v pšeničném pivu

295 korun

jarvis_5b210e34498eba1f74a84703.jpeg
Adresa:

Žofín Garden

Slovanský ostrov 226
Praha 1
www.zofingarden.cz

Se začátkem letní sezony startuje se svým letním menu také vyhlášená zahrádka či lépe řečeno zahrada na ostrově Žofín, která se může pochlubit hned několika trumfy. Vedle pečlivě prezentované moderní verze české kuchyně boduje hlavně svou parádní vizuální kulisou s nádherným výhledem, secesním altánem a korunami vzrostlých kaštanů.

Luxusní kaviár

Milovníky špičkového kaviáru jistě nadchne nabídka jiker jesetera či divokého lososa, v obou případech servírovaná tím nejklasičtějším způsobem s ruskými bliny a creme fraiche. Zaujme také kolekce kreativních salátů, z nichž stojí za zmínku především čekankový salát s artyčoky a pečenými paprikami či chuťově rozverný polníčkový salát doplněný pekanovými ořechy, jahodami, borůvkami a modrým sýrem. Mezi předkrmy nás zaujala nadýchaná mozzarella burrata v sezonní sestavě s grilovanými blumami a salsou ze sušených rajčat, stejně jako poněkud netradiční prezentace šneků, podávaných na jemné kedlubnové placičce a doplněná chuťově výraznou telecí šťávou provoněnou portským vínem.

Parádní svíčková

V kategorii hlavních jídel hosté najdou hned několik stálic české kuchyně, připravených ovšem ve značně inovativní podobě. Velký úspěch má hovězí loupaná plec na smetaně se žemlovým knedlíkem, stejně jako krásně servírovaná kachna pečená na pivu a medu, podávaná s červeným zelím a opečenými švábskými knedlíčky. Mezi naše favority ovšem patří lahodný králík obalený ve slanině a konfitovaný v pšeničném pivu, servírovaný s kapustou, ředkvičkami a s pyré z kořenové zeleniny.

Melounový salát

Jeho velkou konkurencí jsou chuťově výrazné jehněčí kotletky s mladým hráškem a medvědím česnekem. V horkém létě potěší i originální melounový salát ochucený malinovým sorbetem a meruňkovým sirupem, který je zařazen mezi dezerty. A ještě poznámka na závěr: Žofín Garden využívá zázemí "kamenné" restaurace v Paláci Žofín, kam se hosté mohou přesunout v případě nečekané bouřky a průtrže mračen.

Podívejte se, jak v restauraci Žofín Garden připravují sumce se zeleninou:

Grilovací sezona je tady, zkuste připravit sumce se zeleninou stejně jako šéfkuchařka restaurace Žofín Garden Stanislava Marková.