Před dokončením vysoké školy si Jan Král myslel, že by mohl vést továrnu na výrobu mražené zeleniny, kde tehdy pracoval. Dělal asistenta majiteli a poznal celý potravinářský byznys − od toho, jak se zelenina mrazí a mixuje, přes cenotvorbu až po obchod. Majitel firmy sice tehdy hledal nástupce, Král se ale jako mladý student vydal jinou cestou. Nejprve zkusil pracovat pro stát. Kontrola dotací ze Státního zemědělského a intervenčního fondu ale nebyla to pravé. Pak ho tehdejší přítelkyně ponoukla k tomu, aby začal podnikat s pečeným müsli.

Psal se rok 2013 a zapékání ovesných vloček s medem a ovocem nebo oříšky nebylo v českých domácnostech běžné. "V té době se rozjížděl trh s kvalitními potravinami, vznikaly obchody s dobrými uzeninami, sýry a se zdravou výživou. Na té vlně jsme se svezli," říká Král o tom, co mu v rozjezdu podnikání pod značkou Janova pec pomohlo. Začal péct o víkendech, když rodiče nebyli doma, a kamarádi mu výsledky chválili. Využil tak zkušenosti z firmy na mraženou zeleninu a rozjel e-shop. Postupně ho začaly oslovovat malé obchůdky.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.