„Pivní styl se dá dobře vysvětlit na víně. Každý ví, že víno má množství odrůd a různou přípravu. Že je rozdíl mezi tokajským a slámovým. Že výběr z hroznů bude chutnat jinak než levné stolní víno. U piva je to podobné. My se snažíme alespoň trošku obnovit jeho pestrost. Ukázat, že jsou piva svrchně i spodně kvašená, různě silná a že se mohou pít i podle ročního období," vysvětluje ideu pivovaru Kocour jeho "konceptualista" Honza Kočka.

 

Pivo po indicku

Na čepu restaurace pivovaru, ležícího jen pár stovek metrů od německé hranice ve Varnsdorfu, se nabízí průběžně 15 druhů piv. Z toho 9 až 10 vlastní provenience. Ochutnat se dá "slabá" studentská desítka i hodně silná devatenáctka Quarterback. Při výrobě extra silných piv se dosypává cukr. To kvůli odlehčení chuti. Celosladové vysokostupňové pivo by bylo jinak příliš plné.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

  • "Češi nejsou konzervativní proto, že by lpěli na tradici, ale proto, že o pestrosti pivních stylů nevědí," říká Honza Kočka, člověk mající na svědomí neustále se měnící pivní styly varnsdorfského pivovaru Kocour.

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.