Nabídka na současném trhu potravin nutí zákazníky, aby pečlivě četli informace o složení. Šokují nás články o kečupech bez rajčat, chlebech plných "éček" a rozemletého starého chleba či uzeném, co nikdy nevidělo kouř a tvoří jej z třetiny voda. U vína jako by stále převládala romantická představa o strécích s rudými nosy, klenutých sklípcích plných sudů a šlapání hroznů nohama.

Ti, kdo však jednou spatří fotografie velkého vinařství, na první pohled těžko rozeznatelného od petrochemického závodu, nebo se seznámí s moderními technologickými postupy při výrobě, začnou hledat alternativy i v oblasti vína. A najdou je ve všech vinařských zemích - Česká republika není výjimkou.

...

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé. Děkujeme za vaši přízeň.
Obsah starší než měsíc je součástí archivu a do článků zdarma se nepočítá. Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.
Předplatit od 199 Kč / měsíc
Máte již předplatné?