Hlavní místnost japonské restaurace Mash Hana v pražské Bubenči je celkem stroze zařízena. Na zdech visí tu a tam vkusné malby ryb a mořských živočichů, které se střídají s japonskými svitkovými obrazy. Vzadu v restauraci je ukryta další místnost, kde vám na přání majitel připraví tradiční japonskou večeři na speciálních rohožkách tatami. "Samozřejmě se na takovou večeři musíte zout, protože chodit po tatami v botách se přísně zapovídá," usmívá se Miyzaki.

Pokud se usadíte přímo na bar, budete mít možnost se dívat na zkušeného sushi borce přímo při práci. Rychlost, jakou vznikají všechny maki rolky, nigiri či umně nakrájené sashimi, což jsou jen kousky syrové ryby naaranžované na zelenině, je fascinující.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

  • V patrně nejautentičtější japonské restauraci v Praze je majitel současně šéfkuchařem. Pětačtyřicetiletý Japonec Toshi Miyzaki ji převzal před pěti lety od bývalého korejského vlastníka. Udělal z ní japonský podnik s několika tradičními korejskými jídly v rozsáhlém jídelním lístku.

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.