Na tý louce zelený

Na okraji pražských Kunratic, u lékařského centra IKEM, stojí u vstupu do jednoho z největších pražských lesoparků restaurace s příznačným názvem Na tý louce zelený. Gourmetguru se tady zastavil cestou do Kunratického, nebo chcete-li Krčského či Michelského lesa.

Těstoviny s liškovým ragú a sýrovou omáčkou v restauraci Na tý louce zelený.Hospoda má útulnou kruhovou menší část, jejíž stěna je osazená velkými okny, která nabízí výhled na lesní cestu. Větší, oddělený sál se dá pronajmout pro různé oslavy. Na tý louce zelený je ale především zahradní restaurace. Patří k ní spousta místa na venkovní posezení, stojí tu dětské hřiště a psi se vykoupou v malém jezírku.

Z jídelního lístku si Gourmetguru jako předkrm vybral roastbeef pečený po anglicku s česnekovou majonézou a opečeným chlebem. Dostal jemné trhané maso servírované na dřevěném prkénku a potěšil ho i lehce křupavý chléb a několik listů rukoly. Po mase vsadil Gourmetguru na těstovinový hlavní chod. Vybral si zapékané čerstvé nudle s liškovým ragú a parmazánovou omáčkou. Jemná omáčka se rozplývala, těstovin bylo dost a Gourmetguru byl za takové posilnění před procházkou rozlehlým lesoparkem rád.

Na Slamníku

...

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé. Děkujeme za vaši přízeň.
Obsah starší než měsíc je součástí archivu a do článků zdarma se nepočítá. Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.
Předplatit od 199 Kč / měsíc
Máte již předplatné?