Česká televize o úmyslu sociálních demokratů na Vysočině a ve Zlínském kraji informovala s odvoláním na členy ČSSD z těchto regionů.

Církve tento týden kampaň ČSSD ostře kritizovaly. Způsob, jakým sociální demokracie vede předvolební boj, je podle nich "nekultivovanou a nekulturní cestou ohrožující samotnou podstatu demokracie". Kampaň přirovnaly k nacistické a komunistické propagandě. ČSSD, která vládní představu restitucí odmítá, se ale proti kritice důrazně ohradila a oznámila, že v kampani bude pokračovat. Reakci různých církví vyvolal hlavně billboard, na němž je nápis ODS a TOP 09 chtějí darovat církvím 134 miliard u obrázku modré ruky předávající pytel druhé ruce, zřejmě duchovního.

Na Vysočině a ve Zlínském kraji, kde se ke katolické církvi hlásí na tuzemské poměry velké procento lidí, se podle ČT místní sociální demokraté obávají toho, že by je tyto billboardy mohly poškodit. "Tato celostátní kampaň nebude převzata do priorit našeho kraje," řekla televizi Milena Kovaříková, radní Zlínského kraje a kandidátka v krajských volbách za ČSSD. "Tuto kampaň v kraji Vysočina nebudeme využívat," uvedl vicehejtman Kraje Vysočina Vladimír Novotný, který ve volbách rovněž kandiduje.

Vedení strany chce ale tyto plakáty vylepit po celé republice. "To téma je aktuální v celé České republice," řekl ČT předseda ČSSD Bohuslav Sobotka.