Ondřej Koucký vystudoval Střední školu potravinářských technologií v Podskalské ulici v Praze, po jejím ukončení pokračoval ve studiu oboru pivovarnictví a sladovnictví na Vysoké škole chemicko-technologické a svou kariéru začal už během studií v Pražských Pivovarech. Následně pokračoval ve Výzkumném ústavu pivovarském a sladařském. Odtud přešel do společnosti Drinks Union, kde zastával výrobní funkce. Po příchodu společnosti HEINEKEN na český trh vykonával pozici manažera kvality až do března 2014, kdy vycestoval do United Breweries Ltd. v Mumbai v Indii. Během svého působení v Indii ve funkci manažera kvality se mu podařilo zdvojnásobit objem vyrobeného Heinekenu, uvést lokálně vyrobený Heineken v plechovkách na místní trh a výrazně zlepšit profitabilitu díky redukci výrobních ztrát. 

V pivovaru Starobrno se hodlá zaměřit na pokračování v tradici vaření výborného piva a na rozvoj zaměstnanců v pivovaru. „Ve svém srdci jsem především sládek, takže bych rád navázal na skvělou historii a tradici vaření brněnského piva, která sahá mnoho staletí nazpět, a na níž se podíleli významné osobnosti, jako byl například František Ondřej Poupě. A protože pivo je zejména o lidech, kteří ho vaří, zaměřím se z velké části i na bezpečnost, rozvoj a spokojenost všech našich zaměstnanců, protože právě oni jsou duší pivovaru, a tím i duší našeho zlatavého moku. Dej Bůh štěstí,“ uvedl závěrem ředitel pivovaru Starobrno Ondřej Koucký.

Ondřej Koucký je v České republice známý především jako iniciátor, který u nás začal s párováním piva a jídla a je autorem několika receptur. Degustace piva, testování jeho kvality a zkoušení nových kombinací ho nejen živí, ale je také jeho velkým koníčkem.