Korejský šéfkuchař Jisu Chon otevřel sushi bar Yami Sushi na pražském Starém Městě před osmi lety. Připravuje sushi nejen tradičně po japonském způsobu, ale také rád kombinuje, aby uspokojil chutě Pražanů, kteří podobně jako Američané mají rádi výrazné a trochu sladké sushi.

Za čistě japonské sushi se považuje jen speciálním octem ochucená rýže, plátky syrové ryby či korýše s mořskou řasou, přidaným kaviárem nebo vařeným vejcem. Zajíst toto jídlo nakládaným zázvorem a zapít horkým zeleným čajem je už naprostý standard. Šéfkuchař Jisu Chon ovšem kromě tohoto tradičního podává i sushi tak, jak ho mají rádi Američané. "Hodně se používají netradiční suroviny, které by tradicionalista nevzal do pusy. Když jsem přišel do Prahy, znali místní jen maki rolky a nigiri sushi. Dnes už chtějí rozdílné věci a nejčastěji si objednávají sushi půl tradičního a půl amerického stylu," tvrdí Jisu.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se