Kvůli obavám lidí z nebezpečné bakterie listerie klesl odbyt výrobcům lahůdek až o dvě třetiny. Sdělila to Asociace výrobců lahůdek. Odborný poradce asociace Miroslav Čeřovský se obává, že pokles zájmu o lahůdky bude mít dopad na zaměstnanost firem, které se výrobou lahůdek zabývají. Ty budou mít také potíže splácením svých úvěrů a dalších pohledávek. Problémy lahůdkářů se také citelně dotýkají i dodavatelů. Bakterie listerie objevili kontroloři v prosinci v některých vzorcích salátů a masných výrobků, i ve zrajícím sýru.

Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.

  • Veškerý obsah HN.cz
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Ukládejte si články na později
  • Všechny články v audioverzi + playlist