Kvůli obavám lidí z nebezpečné bakterie listerie klesl odbyt výrobcům lahůdek až o dvě třetiny. Sdělila to Asociace výrobců lahůdek. Odborný poradce asociace Miroslav Čeřovský se obává, že pokles zájmu o lahůdky bude mít dopad na zaměstnanost firem, které se výrobou lahůdek zabývají. Ty budou mít také potíže splácením svých úvěrů a dalších pohledávek. Problémy lahůdkářů se také citelně dotýkají i dodavatelů. Bakterie listerie objevili kontroloři v prosinci v některých vzorcích salátů a masných výrobků, i ve zrajícím sýru.
Přidejte si Hospodářské noviny
mezi své oblíbené tituly
na Google zprávách.
Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.
- Veškerý obsah HN.cz
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Ukládejte si články na později
- Všechny články v audioverzi + playlist